IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Avrupa Gezi Rehberi Avrupa Gezi Rehberi Gezelim Görelim

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lareina
  • 1 Post By aL-yazmaLi
  • 2 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2024, 17:54   #1
Tıpkı “Dört Mevsim ” gibidir insan.
Gülerken ” yaza”
Sevinirken ” İlkbahara”
Sogurken “Kışa”
Hayalleri yıkılırken… “Sonbahara benzer
.
BLackLorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Milano Çevresinde Gezilecek Yerler

Milano Çevresinde Gezilecek Yerler

1. Günübirlik Lugano Gölü

Milano Çevresinde Gezilecek Yerler

Milano’dan günübirlik yakın şehirlere kaçamak yapmak isteyenler için Lugano en iyi seçeneklerden. Zaten Lugano’ya gitmek istediğinizde genelde en çok tercih edilen yol Milano üzerinden gitmek. Lugano Gölü tam İtalya ve İsviçre sınırında yer alan berrak, harika bir göl. Sırf bu göl için bile Lugano’ya gitmeye değer ama bunun dışında çok tatlı evleri, San Salvatore ve Bre Dağları da görülmeye değer manzaralar. Milano çıkışlı Lugano ve Como Gölleri’ne giden günübirlik keyifli bir otobüs turu da var.

Nasıl Gidilir?


Milano şehir merkezinden Lugano’ya giden tren bulmak çok kolay. Çünkü çok sık var ve çok da uzun sürmüyor. Özellikle Milano Centrale ve Milano Porta Garibaldi’den bir sürü tren seferi bulmanız mümkün. Her seferin süresi değişse de 1 saat 15 dakika ve 1 saat 45 dakika arasında değişiyor. Fiyatlar 9-25 € euro arasında. Ama yukarıda da dediğimiz gibi gelmişken civardaki birkaç görülesi noktayı birleştiren bir tura çıkmak daha ekonomik olacaktır. Ne de olsa Como’yu görmeden Milano’dan dönmek istemezsiniz.

Eğer havalimanından direk Lugano’ya gitmek isterseniz; Milano Malpensa Havalimanı Terminal 1’den Lugano’ya direk giden bir “Malpensa Express Bus” otobüsü var. Otobüsün 2. durağı da havalimanının Terminal 2’si o yüzden oradan da binebileceğiniz aklınızda bulunsun. Otobüs biletini tek yön alırsanız 25€, gidiş dönüş alırsanız 35€.

2. Günübirlik Como Gölü

Milano Çevresinde Gezilecek Yerler

Como Milano’ya 50 kilometre uzaklıkta, İsviçre sınırında küçük bir şehir. Como en çok gölüyle tanınıyor, öyle ki dünyaca ünlü insanlar gölün kenarındaki evlerin çoğunu kapmış. Como Gölü çevresinde görmeye değer birkaç küçük kasaba var: Varenna, Menaggio ve Bellaggio en çok tercih edilenlerden. Vapurla kolayca geçebiliyorsunuz, kasabaların arası da yaklaşık 10-15 dakika sürüyor. Bellagio en lüks, turistik ve pahalı olanı; Varenna şeker evleriyle ara sokaklarında kaybolmalık bir kasaba; Menaggio ise hiking-tırmanış yapıp manzara görmek isteyenler için iyi bir seçenek. Ayrıca Star Wars hayranları için filmde kullanılan Villa del Balbianello isimli ihtişamlı villa da Como Gölü’nün kıyısında. Como şehir merkezinde ise Como Katedrali ve harika manzaralar görebileceğiniz Como-Brunate Füniküleri en iyi seçeneklerden.

Nasıl Gidilir?

Milano Centrale ve Milano Porta Garibaldi’den Como’ya her gün çokça tren seferi var. Yaklaşık 1 saat sürüyor ve 4-5€’ya bilet bulabiliyorsunuz. Fakat ben tren peşinde koşmak istemiyorum otobüsümle Milano’dan alınıp bırakılmak tercihim olur, bir de gezerken yanımda rehberim olsun derseniz, Como Gölü’ndeki en güzel yerlere uğrayan ve üstüne keyifli bir tekne turunu da içeren Milano çıkışlı Como Gölü, Bellagio ve Varenna turu ilginizi çekebilir.

3. Trenle Günübirlik Maggiore Gölü

Milano Çevresinde Gezilecek Yerler

Maggiore Gölü’nü görmek için en iyi alternatif Milano’dan Stresa’ya gitmek. Stresa’da plajda hem göle girebilir hem de oradan kalkan tekneler ile civardaki adaları görebilirsiniz. Borromean Adaları olarak geçiyorlar; isimleri Isola Bella, Isola Madre ve Isola dei Pescatori. Isola Bella ve Isola Madre daha bilinenleri, içlerinde harika bahçeler ve güzel manzaralar var. Isola dei Pescatori ise biraz daha balıkçı kasabası tarzında ve diğerlerine göre boş olsa da göle girmek için güzel bir yer. Stresa’da yapabileceğiniz açık ara en keyifli aktivite Borromean Adaları’na doğru Maggiore Gölü’nde akşamüzeri tekne turuna çıkmak.

Nasıl Gidilir?

Milano Centrale ve Milano Porta Garibaldi istasyonlarından Stresa’ya neredeyse saat başı tren var. 1 saat-1 saat 20 dakika civarında sürüyor. Fiyatlar da 12-30€ arasında değişiyor. Milano Malpensa Havalimanı’ndan Stresa’ya Nisan-Eylül ayları arasında shuttle servisi var. Günde 6 kere kalkıyor ama binmeden bir gün önce yerinizi ayırtmanız gerek. 50 dakika sürüyor ve 9€.

4. Trenle Günübirlik Bergamo

Milano Çevresinde Gezilecek Yerler

Bergamo, Milano’yla Como Gölü’nün arasında kalan Lombardi bölgesinde bir şehir. Bergamo, tarihi yerleri ve bu köklü tarihini yansıtan mimarisi ile meşhur en çok. Şeker kafeleri ve İtalya’nın ünlü dondurmalarını doya doya yiyebileceğiniz dondurmacılarıyla bir turist klasiği olan Piazza Vecchia, yapımı Roma İmparatorluğu’na dayanan katedral Santa Maria Maggiore, mimarisiyle büyüleyen Cappella Colleoni ve İtalya’nın en eski sanat akademisi Accademia Carrara Bergamo’nun enlerinden. Ayrıca Bergamo’da merkezden teleferiğe binip Citta Alta’yı mutlaka görün deriz; tasarım dükkanlar, tatlı ara sokaklar ve manzaralar süper.

Nasıl Gidilir?

Milano Centrale ve Milano Porta Garibaldi istasyonlarından Bergamo’ya yaklaşık 1 saatte ulaşabiliyorsunuz. Biletler 5€ civarında.

5. Trenle Günübirlik Bologna

Milano Çevresinde Gezilecek Yerler

Lakapları, şişman, kızıl ve bilge şehir olan Bologna İtalya’nın güzel şehirlerinden, özellikle Roma İmparatorluğu döneminden kalma kiliseleri, kuleleri ve mimarisiyle oldukça fazla turist çeken bir nokta. Özellikle de hükümet binalarının çoğunlukla tuğla olmasından dolayı şehrin yapıları hep kızıl tonlarda olmuş, bu yüzden şehir “Kızıl Bologna” diye geçiyor. Şişman lakabı ise bölge mutfağının zenginliğinden, bilge lakabı ise dünyanın en eski eğitim kurumlarından biri olan üniversitesiyle bir eğitim şehri olmasından geliyor. Yukardaki şehirlere aşağı yukarı bir gün yetse de Bologna için iki gün gönlünüzce gezmeniz açısından daha rahat ve yeterli olacaktır. Yine de sabah gidip akşam döneyim derseniz şehir merkezindeki kırmızı turist treni 1 saat içinde şehrin en turistik noktalarını gezdiriyor. Böylece en azından şehir hakkında genel bir fikir edinip en çok görmek istediğiniz yerlere gidersiniz. Şehrin kalbinin attığı yer Piazzo Maggiore, tiyatro bölgesi diye geçen Piazza Verdi, Bologna tarihini harika anlatan müzeleri Museo della Storia di Bologna, Bologna’nın harika mutfağını kafeler ve restoranlarıyla keşfedebileceğiniz Quadrilatero bölgesi şehrin enlerinden.

Nasıl Gidilir?

Milano Centrale, Milano Rogoredo ve Milano Porta Garibaldi istasyonlarından Bologna’ya her gün çok sık tren kalkıyor. Güzergahına göre tren yolculuğu 1 saatten 3 saate bile çıkabiliyor. Fiyatlar da aynı şekilde değişebiliyor ama ortalama 16-40€ civarında.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 07 Mayıs 2024, 17:55   #2
Ben şarap kadınıyım, şarap bir kültürdür. O sever bu sevmez, beni ilgilendirmez.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Şimdi sana gidelim diyeceğim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ama biz daha esp mertere gidemiyoruz ;d

________________

Çok üzgün olduğumda bile bu durum beni pek üzmüyo bilmem anlıyor musunuz ?
 
Alt 07 Mayıs 2024, 18:04   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Lareina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi sana gidelim diyeceğim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ama biz daha esp mertere gidemiyoruz ;d
Ahahah ben müsaitken sen olmuyosun , sen müsaitken ben olmuyorum napaliiim

________________



per aspera ad astra ✨
 
Alt 07 Mayıs 2024, 17:56   #4
🧿 💜 hiçbir şey için geç değil ve geç değil bir şey için hiçbir şey 💜 🧿
aL-yazmaLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

görünmeye deger bir sehir ... adete büyüLeyici

payLasim icin tskLer
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Milano Çevresinde Gezilecek Yerler



 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:30.