IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2021, 23:12   #1
Durduk yere sizi terk eden, ya alacağını alamamıştır ya da alamayacağını anlamıştır.
SOY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türkiye'ye Yönelik Afgan Göçü Suriyelileri Endişelendiriyor:

Türkiye'ye Yönelik Afgan Göçü Suriyelileri Endişelendiriyor: 'Kendi ülkemizde azınlık durumuna düşeceğiz...''

Türkiye'ye Yönelik Afgan Göçü Suriyelileri Endişelendiriyor:
Taliban'dan kaçan Afgan mültecilerin her gün binlerce kişilik gruplar halinde Türkiye'ye geçişi sürerken, ülkedeki Suriyeliler yaşanan gelişmeleri kaygıyla izliyor. Öğleden sonra İstanbul Fatih'te bir araya gelen bir grup Suriyeli, "Maalesef ülkenin sınırları yol geçen hanına dönmüş durumda. Böyle giderse Türkiye'de esas azınlık biz olacağız" sözleriyle hükümeti Afgan göçüne karşı acilen önlem almaya çağırdı.
"Bayram için Suriye'deki akrabalarımızı ziyarete gidecektim ancak şu an acaba dönüşte benim yerimi Afganlar kapar mı diye düşünmeden edemiyorum. Mecburen çocuklardan altısını malımıza mülkümüze göz kulak olmaları için Türkiye'de bırakıp öyle gideceğim. Bayramımız zehir oldu" diyen Hasan Abyad(43), 9 yıl önce geldikleri ülkeyi artık tanıyamadıklarını üzülerek ifade etti.
"Gidin bakın Zeytinburnu'nda bugün Suriyeli'den çok Afgan var. Fatih deseniz içler acısı durumda. Esenyurt'ta bile sayıları bize yaklaştı. Çoluğumuzu çocuğumuzu rahatça sokağa çıkaramaz olduk. Yazık yani, nedir bu Afgan hayranlığı? Bu ülke nereye gidiyor?" sözleriyle hükümetin göçmen politikasını eleştiren Woayed Habibsa(32) ise ,Türkiye'nin demografik yapısının bilinçli olarak değiştirilmeye çalışıldığını iddia etti.
Gelen Afganların oy vermeleri için vatandaş yapılacağını söyleyen Habibsa, "Tabii ki savaştan zulümden kaçanlara kapıyı kapamak bize yakışmaz ama gelenlere bakıyoruz hep genç erkekler. Buraya geleceklerine niye Afganistan'da kalıp Taliban'a karşı savaşmıyorlar? Kimse bize ensar masalı anlatmasın. Açıkca uyarıyoruz, biz oyumuzu bu Afganları kim gönderecekse ona vereceğiz. Sadece biz de değil, gidin konuşun Iraklıklar, Pakistanlılar, İranlılar hatta Türk azınılık bile son derece rahatsız durumdan" sözleriyle göçmenler konusunda net bir adım atmaması halinde AKP'yi sandıkta cezalandırmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı.


zaytung.com
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:44.