IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2021, 23:13   #1
Durduk yere sizi terk eden, ya alacağını alamamıştır ya da alamayacağını anlamıştır.
SOY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mülteci Dramı: İstanbul'a Varışları Bayram'a Denk Gelen 60 Kişilik

Mülteci Dramı: İstanbul'a Varışları Bayram'a Denk Gelen 60 Kişilik Afgan Grup, Şehrin Hep Böyle Olduğunu Sanıyor...

Mülteci Dramı: İstanbul'a Varışları Bayram'a Denk Gelen 60 Kişilik
Türkiye'ye geçişleri süren Afgan mültecilerden İstanbul'a bu sabah saatlerinde ulaşan 60 kişilik grup, şehirdeki hayat kalitesi karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. İlk kez bayramda denk geldikleri İstanbul'un gayet yaşanılabilir bir yer olduğuna kanaat getiren mültecilere henüz gerçeği söyleyebilen olmadı...
Sabah saatlerinde Esenler otogarında otobüsten inmelerinin ardından boş metroyla şehrin çeşitli bölgelerine rahatça dağılan gruptan bir kısmı Zeytinburnu'ndaki yakınlarının yanına yerleşirken, gerek yolda gerekse de vardıkları bölgede oldukça az sayıda insan görmekten duydukları şaşkınlığı dile getirdiler.
3 yıl önce Zeytinburnu'na yerleşen akrabalarının İstanbul'u kendisine böyle anlatmadığını belirten Aswin Rahman(26) adlı mülteci, "Ne zaman konuşsak 'burası şöyle kalabalık, böyle pahalı, İstanbul'da yaşanmaz' diye şikayet ediyorlardı. E dönün o zaman deyince de 'Ya burada düzenimiz var yoksa çoktan döneriz' diyorlardı. Pahalılığı bilemem ama bakıyorum sokaklarda normal sayıda insan var. Otobüsler falan da boştu hep. Galiba biz gelmeyelim diye yalan söylemişler. Günahları boynuna" sözleriyle yakınlarına sitemde bulundu.
Esas niyetinin buradan kendisini bir şekilde Yunanistan'a atmak olduğunu ancak şu an İstanbul'da yaşama fikrine de oldukça sıcak bakktığını söyleyen Rahman'ın eniştesi Ahmad Farzahi(46) ise gencin morali bozulmasın diye şimdilik kendisine gerçeği söylemekten çekindiğini belirtti. "Bir iki gün dinlensin kendine gelsin de ben ona alıştıra alıştıra durumu anlatıcam. Yazık uzun yoldan geldi şimdi, bir anda 'Olm bu şehirde bi bu kadar daha nüfus yaşıyor. Hele bir bayram bitsin, silme insan dolacak her yer. Kabil'de bile bu kadar Afgan'ı bir arada görmemişsindir' demek olmaz." diyen Farzahi, yeni gelenlere sahte umutlar vermemek adına en azından bayramlarda İstanbul'a mülteci kabulünün askıya alınması gerektiğini dile getirdi.



zaytung.com

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:20.