IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2021, 23:09   #1
Durduk yere sizi terk eden, ya alacağını alamamıştır ya da alamayacağını anlamıştır.
SOY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yabancı Turist Sayısı Hedefini Afgan Mülteciler Sayesinde Yakalamayı

Yabancı Turist Sayısı Hedefini Afgan Mülteciler Sayesinde Yakalamayı Başaran Turizm Bakanlığı'nda Yüzler Gülüyor...

Yabancı Turist Sayısı Hedefini Afgan Mülteciler Sayesinde Yakalamayı
Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl da yabancı turist sayısı açısından sıkıntılı günler yaşayan turizm sektörüne can simidi Afganistan'dan geldi. Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, her gün binlercesi doğu sınırlarından Türkiye'ye giren Afgan mültecilerin yaz sezonu boyunca turist olarak sayılacağı belirtilirken, ''Fazla döviz bırakmayabilirler ama zaten Ruslar da bırakmıyordu. Ona fazla takılmayalım. Önemli olan ülkemize yabancı geldi mi geldi. Konu kapanmıştır" sözleriyle 2021 yılı için hedeflenen yabancı turist sayısına bir şekilde ulaşılacağının altı çizildi.
Konuyla ilgili olarak Bakanlık'tan yapılan açıklamada, ülkeye yabancı turist kazandırmak için bir süredir çalışmalarını sürdüren bakanlığın çeşitli çözüm önerilerini masaya yatırdığı belirtilerek şöyle denildi:
"Bu doğrultuda ilk olarak hali hazırda ülkemizde bulunan yaklaşık 4.5 milyon Suriyeli göçmenin turist statüsüne alınarak turizmimize kazandırılması karara bağlanmıştır. Vatandaşlardan ricamız, Eylül ayı sonuna kadar rastladıkları Suriyeylilere turist gibi davranarak onların da havaya girmelerine yardımcı olmaları yönünde. Varsayın ki onlar göçmen değil, Arap turist. Buna ilaveten son günlerde ülkemize akın eden Afgan kardeşlerimizin de yaz sonuna kadar turist sayılması yönünde karar alınmıştır. Neticede hem yabancılar, hem deyazın ülkemizi ziyaret ediyorlar. Niyetlerinin turizm olmadığını kim söyleyebilir?"
Açıklamada ayrıca, Afgan göçmenlerin yeterli olmaması durumunda herhangi bir yabancı dili orta ve üstü düzeyde bilen yerli turistlerin de yabancı statüsüne alınması ve 75 kilo üzeri yerli turistlerin 2 kişi sayılması gibi ilave tedbirlerin de gündeme geleceği belirtilerek, turizmde beklenen canlanmanın bir şekilde sağlanacağı konusunda kamuoyuna teminat verildi.



zaytung.com

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:36.