IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2020, 10:02   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İlişkinize Zarar Verebilecek 9 Vücut Dili Hatası

Bazen birine gerçek hislerinizi söyledikleriniz değil yaptıklarınız belli eder. İşte ilişkide yapmamanız gereken vücut dili hatalarını sizinle paylaşıyoruz.
Klişe olabilir ama bazen birine karşı gerçek hislerinizi söyledikleriniz değil yaptıklarınız belli eder. Vücut dili kendinizi ifade etmenin evrensel yoludur; “seni seviyorum”, “seni özledim” veya “biraz tek başıma kalmalıyım” gibi sözleri kelimeler olmadan iletmenize olanak sağlar. İlişkinizi sağlıklı tutmak için terapistlerden ya da ilişki uzmanlarından zor konularda partnerinizle nasıl konuşacağınıza dair sık sık tavsiyeler alırsınız ama fiziksel olarak ne yapmanız gerektiği ile ilgili tavsiyeler genelde daha azdır (fiziksel derken seks veya spor salonunda çalışmaktan bahsetmiyoruz).

Vücut dili uzmanı Yana German, vücut dilinin ve ses tonunun ilişkinizi kelimelerden daha çok etkileyecek kadar önemli olduğunu belirtiyor. “Birçok insan, başlıca erkekler olmak üzere, kendilerini sözlü ifade etmekte zorlanıyorlar” diyor. “Yani vücut dili romantizmi ve ilişkiyi bir arada tutmakta büyük rol oynuyor.”

Aşağıda bilmeden partnerinize gönderdiğiniz pek de iyi olmayan kelimeler içeren dokuz hareketi sizlerle paylaştık ki bu zararlı vücut dilinden kaçınmak için elinizden geleni yapabilin!

Kollarınızı ve Bacaklarınızı Bağlamak

German’a göre insanların yaptığı büyük hatalardan biri partnerleri günün nasıl geçtiğini veya başka bir şeyi anlatırken belden aşağı bölgelerini veya bacaklarını başka bir yöne çevirmek. “Onu dinlemediğinizi, rahatsız olduğunuzu veya konuşurken anlattıklarıyla ilgilenmediğiniz anlamına geliyor.” Bunun yerine kollarınızı açın. Duruşunuz ne kadar açıksa verdiğiniz izlenim o kadar sıcak ve arkadaşça oluyor.

Başkalarına Karşı Daha Nazik Davranmak

Partneriniz yerine bir arkadaşınıza veya yabancı birine kapıyı veya sandalyesini tutarsanız, doğal olarak önemsenmediğini hissedecektir, bu da dargınlığa sebep olabilir. “Bunu yapmanız sevdiğiniz kişinin mutlu ve rahat oluşunu düşünmek yerine başkalarının onayına ihtiyaç duyduğunuzu gösteriyor” diyor German. Nazik olmak iyi bir davranış ama partnerinize karşı daha kibar olduğunuzdan emin olun.

Partneriniz Konuşurken Etrafa Bakmak

German, partneriniz konuşurken, size bir şey sorarken ya da anlatıyorken gözlerinin içine bakarak kafanızla onaylamanızı söylüyor. “Bu ona konuştuğu şeyi tüm dikkatinizle dinlediğinizi ve nelerden bahsettiğini anladığınızı gösterir.” Omuzlarının üstünden bakmanız ya da televizyona veya telefonunuza göz atmanız ya da restorana kimin girip çıktığını kontrol etmeniz partnerinizin ne dediğini umursamadığınızı gösterir.

Dokunarak Desteğinizi Göstermemek

German, bir tartışma veya gergin bir an sırasında arkanızı dönmek ya da kabuğunuza çekilmek yerine partnerinizin elini tutmanızı veya elinizi onun omzuna ya da sırtına koymanızı öneriyor. Bu, kötü hisseden partnerinizi, anlaşmazlığın ortasında bile, desteklediğinizi gösterir. “Özellikle elinizi sırtına koymak onu önemsediğinizi ve ona değer verdiğinizi belirtir.”

Meşgulken Elinizle Dur İşareti Yapmak

Hepimiz dur işaretini biliyoruz. Televizyon izlerken, bilgisayardayken ya da telefondayken partnerinize bu işareti yapmak onunla ilgilenemeyecek kadar meşgul olduğunuzu gösterir. “Bu insanları anında uzaklaştırır ve partnerinizi değersiz ve rahatsız hissettirir” diyor German. Elinizi veya parmağınızı göstermek yerine kibarca partnerinize “bir dakika” veya “hemen döneceğim canım” deyin.

Sarılmamak

Sözsüz olarak birine karşı sevginizi veya takdirinizi göstermenin en önemli yolu sarılmaktır. Sarılmalar German’a göre günlük hayatımızda her zaman gösteremediğimiz romantizmi göstererek partnerinizle tekrar bağlanmanın en hızlı ve kolay yoludur. “Romantizmi korumak için her gün partnerinizle üç dakika sarılabilirsiniz. Süpriz bir aradan sarılma da ayrıca partnerinizi rahat ve mutlu hissettirecektir.”

Kaşlarınızı Çatmak veya Gözlerinizi Devirmek

Çoğu zaman bu yüz ifadelerini yaparken farkında bile olmayız. Ama partnerimize karşı bu hareketler rahatsız olduğumuzu, sinirlendiğimizi veya söylediklerini yanlış bulduğumuzu gösteriyor. Bunu sürekli yapmak bir ilişkiyi sarsabilir çünkü partneriniz bu tepkiyi alacağını bildiği için sizinle bir şeyler paylaşmak istemeyebilecektir. Sinirli de olsanız, onaylamasanız da partneriniz konuşurken her zaman gözlerinin içine veya ağzına bakmaya özen gösterin.

Gülümsememek

Dışarıdayken veya aynı yerde otururken bu basit ifade partnerinize sevildiğini ve her zaman onu düşüneceğinizi anlatır. German, “Basit bir gülümsemenin ne kadar önemli olduğunu anlatamam” diye açıklıyor. “İlişkiye başladığımız dönemlerde partnerimizi ilgi ve sevgiye boğarız ve sonra bütün bunlar yavaşça azalır. Beklenmedik bir gülüş tahmin edebileceğinizden daha çok hissi tetikler.

Savunmacı Bir Pozisyonda Oturmak

Partnerimizleyken oturuşumuz çok şey anlatır. Çalışmalar kişilerin masada karşılıklı oturduğunda, özellikle biri diğerinden daha yüksekte veya dik oturduğu zaman bunun savunmacı, mücadeleci bir ortam oluşturduğunu göstermiştir. Bu, partneriniz alçakta otururken, güçsüz ve savunmacı görünürken üstünlük hissi verir. Evdeyken veya bir lokantadayken, eşitliğinizi ve işbirliğinizi kanıtlamak için yan yana oturup partnerinizin duruşunu taklit edin.

kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 07 Ekim 2022, 01:45   #2
Standart

Beklenmedik bir gülüş tahmin edebileceğinizden daha çok hissi tetikler.
tebessum bile kafi

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:20.