IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2023, 23:09   #1
Standart İlişkilerde en kötüsünü düşünmekten vazgeçmenin yolları

İlişkilerde en kötüsünü düşünmekten vazgeçmenin yolları

Sık sık ilişkilerimizde en kötüsünü varsaymak ve sonra orada bile olmayan şeyler için ağlamak alışkanlığımızdır. İlişkilerde en kötüsünü varsaymak, genel esenliğiniz ve ilişkinizin sağlığı için zararlı olabilir. Gereksiz stres, endişe ve çatışmaya yol açabilir. Ancak bu kalıbı kırmak bilinçli çaba ve pratikle mümkündür. İşte ilişkilerde en kötüsünü üstlenmekten vazgeçmek için atabileceğiniz bazı adımlar...

İlişkiler söz konusu olduğunda bazı zamanlarda nasıl düşünmeniz gerektiği konusunda kararsız kalabilirsiniz.

Hatta gereksiz stres ve üzüntü içinde olabilirsiniz. Tüm bu olumsuz duyguları engellemek için ilişkinizde en kötüsünü düşünmekten vazgeçmeniz gerekir. İlişkilerde en kötüsünü düşünmekten vazgeçmenin yollarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SINIRLARI BİLİN

Herhangi bir davranışı değiştirmenin ilk adımı, kendinizin farkında olmaktır. İlişkilerde en kötüsünü varsayma eğiliminiz üzerine düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Bu olumsuz düşünceleri tetikleme eğiliminde olan tetikleyicileri veya durumları tanımlayın.

VARSAYIMLARINIZA MEYDAN OKUYUN

Olumsuz düşünce kalıplarınızın farkına vardığınızda, onlara meydan okumaya başlayın. Varsayımlarınızı destekleyecek herhangi bir kanıt olup olmadığını kendinize sorun. Genellikle, varsayımlarımız gerçek gerçeklerden ziyade korkuya ve geçmiş deneyimlere dayanır. Alternatif açıklamalar arayın ve daha dengeli bir bakış açısı düşünün.

AÇIK İLETİŞİM KURUN

Zayıf iletişim olduğunda, her zaman varsayımlar olacaktır. Bireylerin ortaklarıyla açık ve dürüst iletişimi teşvik etmesi önemlidir. Tüm endişelerini dile getirmek ve gerektiğinde açıklama istemek çok önemlidir. Partnerinizle duygu ve düşüncelerinizi tartışmadan hemen sonuca varmaktan kaçının.

EMPATİ YAPIN

Empati ilişkilerde çok önemlidir. Kendinizi eşinizin yerine koymaya çalışın ve onların bakış açısını anlayın. Varsayımlarınızın niyetleri veya gerçeklikleri ile uyumlu olmayabileceğini anlamak önemlidir. Empati geliştirmek, daha şefkatli ve anlayışlı bir yaklaşım geliştirmenize yardımcı olacaktır.

OLUMSUZLUKLARA MEYDAN OKUYUN

Partnerinizle ilgili olumsuz varsayımlar genellikle kendi kendinize yaptığınız olumsuz konuşmalardan kaynaklanır. Bu olumsuz düşüncelere meydan okuyun ve onları olumlu veya tarafsız olanlarla değiştirin. Eşinizin olumlu niteliklerini ve birlikte paylaştığınız iyi deneyimleri kendinize hatırlatın.

ŞİMDİKİ ZAMANA ODAKLANIN

Varsayımlar genellikle geçmişe dayanır veya gelecekle ilgili endişelere dayanır. Zihninizi anda kalmak ve mevcut gerçekliğe odaklanmak için eğitin. Meditasyon gibi farkındalık teknikleri uygulayın, çünkü bu aynı zamanda kaygıyı azaltmaya da yardımcı olur.


Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 09 Temmuz 2023, 01:36   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Empati şart.

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 21 Eylül 2023, 13:01   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

tamam

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 21 Eylül 2023, 13:03   #4
Standart

Sadece ilişkilerde değil tüm hayatımda felsefem hep en kötüsünü düşün şeklindedir benim

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:06.