IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2023, 11:04   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Uzmanlara Göre Size Aşık Olduğunu Gösteren 7 Beden Dili İşareti

Mutlu bir iliski icin sevginin ne kadar onemli oldugu biliniyor. Ask bircok engele karsi zirh gorevi goruyor. Ancak herkesin aski yasama bicimi degisIklik gosteriyor. Terapistlere gore karsinizdaki kisinin size asIk oldugunu gosteren basit ama fark edilmeyen 7 beden dili isareti bulunuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1- YUZUNUZUN FARKLI YERLERINE BAKARLAR


Birinin size bakisi, onun cekim duzeyini gosterebilir. PsIkolog Kim Chronister, "birinin sizi cekici buldugunun en buyuk isaretlerinden birinin" gozlerinin tum yuzunuzu taramasi oldugunu soyledi. Chronister'a gore, sizi kesinlikle bir arkadas olarak goren bir kisi, onlarla konusurken genellikle sizin sadece gozunuze bakar. "Ama o kisiden hoslanip hoslanmadigini gormek istedigin sey, onlarin tum yuzunu taramalaridir" dedi. "Oyleyse gozlerine, dudaklarina, saclarina, tekrar gozlerine, dudaklarina, saclarina bakmak - bunun gibi bir sey."

2- ARANIZDAKI MESAFEYI KISALTIRLAR


Birinin size ilgi duyup duymadigini ogrenmek istiyorsaniz, size ne kadar yaklastiklarini izleyin. Seksolog ve iliski uzmani olan Jess O'Reilly , Best Life'a cogu insanin cekici buldugu takdirde kendisiyle baska bir kisi arasindaki mesafeyi kapatma egiliminde oldugunu soyler. "Cazibe deneyimlediginizde, kendinizi beklenmedik sekillerde davranirken bulabilirsiniz" diyor. "Farkinda olmadan ilgini ceken birine dogru egilirken bulabilirsin kendini."

Ayni zamanda, ikinizin arasindaki boslugu azaltarak size nasil tepki verdiklerini gorerek birinin de size ilgi duyup duymadigini olcebilirsiniz. Bir iliski uzmani ve yazar olan Rodney Simmons , "Birileri kendi mahrem bolgelerine yaklasmaniza izin verdiginde, bu onlarin size cekici geldiginin neredeyse bir garantisidir," diye acikliyor . "Yuzlerine yaklasmaniza izin verirlerse veya mahrem bolgenize dogru egilirlerse, bu sizin icin yesil isIktir."

3- GULUMSERLER


Insanlar, kibarlik olsun ya da rahatsiz olsunlar, her turden farkli nedenden dolayi sahte bir sekilde gulumserler. Ancak bir akil sagligi gorevlisi olan Kerry Lauders , Best Life'a basit gulumseme eyleminin ayni zamanda en yaygin vucut dili cekim isaretlerinden biri oldugunu soyluyor. Ve gercek bir gulumseme alip almadiginizi soylemek genellikle kolaydir. Lauders, "Beden dili, iletisim kurmanin cok ilkel bir yoludur, bu nedenle numara yapmak zor olabilir," diyor.

4- FIZIKSEL TEMASI BASLATIRLAR


Omzunuzda ucup giden bir el kadar basit olabilir veya bacaklarini sizinkine surtunebilir. Ancak sosyolog ve klinik seksolog Sarah Melancon'a gore, rastgele dokunma girisimleri bile muhtemelen birinin sizden hoslandiginin acik bir isaretidir.
"Birinden hoslandigimizda, onlarin varligini hissetmek isteriz ve bu sadece mecazi degildir" diyor. Melancon'a gore fiziksel temas, "ask hormonu" olarak bilinen oksitosinin salinmasina neden olur. Bu yayinlandiginda, birine "daha yakin [ve] daha bagli hissetmemize" yardimci olabilir, diye acikliyor.

5- SENIN YANINDA GERILIRLER


Pek cok insan, lise ask gunlerini coktan geride birakmis olsalar bile, hoslandiklari insanlarin yaninda hala gergin oluyor. Bir iliski uzmani olan Amelia Prinn'e gore , size ilgi duyan biri, size her yaklastiginda kizarma, sozlerine takilma veya avuclarinin terlemesi dahil olmak uzere cesitli sinirli davranis kaliplari sergileyebilir.

Bir iliski uzmani ve Dating Iconic'in CEO'su Joseph Puglisi , her yerde kipir kipir davranabileceklerini ve cok kekeleyebileceklerini de ekliyor. "Bu isaretler cekicilige isaret ediyor cunku hormonlarinda cok fazla dalgalanma var, bu yuzden buna gore hareket etme egilimindeler" diyor ve bunun bazen gergin vucut diline ve garip hareketlere neden olabilecegini ekliyor.

6- KENDILERINI EN GUZEL HALIYLE GOSTERIRLER


Potansiyel gerginlige ragmen, cazibe soz konusu oldugunda elinizden gelenin en iyisini yapmaya calismak dogaldir. Simmons, "Birinden hoslandigimizda, genellikle kendimizi mumkun olan en iyi sekilde sunmaya calisiriz. Bu, saclarimizi duzeltmek veya kiyafetlerimizi duzeltmek gibi gosterisli davranislari icerebilir" diyor. "Iletisimde bulundugunuz kisinin bu davranislari sergiledigini fark ederseniz, bu onlarin size ilgi duydugunun bir isareti olabilir."

Ve bu sadece fiziksel gorunumle ilgili degil. Prinn'e gore insanlar, kendilerini daha cekici gostermenin bir yolu olarak, ilgi duyduklari biriyle konusurken seslerinin tonunu da degistirebilirler. "Ornegin, erkekler daha baskin gorunmek icin seslerini kalinlastirabilir, oysa kadinlar seslerini daha tiz hale getirme egilimindedir" diye belirtiyor. "Bu davranis genellikle bilincaltidir."

7- SIZI TAKLIT EDERLER


O'Reilly'ye gore, birinin ilgi duydugu bir kisiyle karsilasma seklini iyilestirmeye calismasinin baska bir yolu da aynalanmis yanitlar kullanmaktir. "Bazi arastirmalar, baskalarinin vucut dilini taklit ettiginizde, daha sevimli ve ikna edici olarak gorulme olasiliginizin daha yuksek oldugunu gosteriyor" diyor. Bu kasitli olmak zorunda degil. Simmons, insanlarin cekici bulduklari kisilerin "vucut dilini genellikle bilincsizce yansittigini" soyluyor. "Sen bacak bacak ustune attiginda birinin bacak bacak ustune attigini fark edersen, bu onlarin senden hoslandiginin bir isareti olabilir" diyor.

Prinn'e gore bu, aranizda dogal bir bag olabilecegini de gosteriyor. "Sizinle daha derin bir duzeyde baglantililar, bu da vucut dillerinin sizinkiyle uyumlu oldugu anlamina geliyor" diyor. "Yani, ne zaman kendinizi alniniza dokunurken veya icerken bulsaniz, onlar da farkinda olmadan aynisini yapacaklar. Bu, vucutlarinin uyum icinde oldugunuzu size bildirme yolu."


ALİNTİ ~
 
Alt 25 Ocak 2023, 13:56   #2
Standart

Böyle biri yok :d

 
Alt 25 Ocak 2023, 14:02   #3
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hmmmm

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 25 Ocak 2023, 14:22   #4
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZeyNa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle biri yok :d
Varsa da denk gelmiyoruz sanirim : )

 
Alt 25 Ocak 2023, 14:22   #5
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
YiLDiZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hmmmm
Ya iste OyLe : )

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:39.