IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2023, 14:48   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sarılmak insana iyi gelir mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sarıldığımızda salgınan oksitosin hormonu aşk, sevgi gibi duyguların kaynaklarından biri olup bağışıklık sisteminin güçlenmesine etki etmektedir.
Sarılmak sevginin yegane ulaşım aracıdır. İnsanlar birbirleriyle aralarındaki bağı ve sevgiyi en kolay şekilde ve sıklıkla sarılarak gösterirler. Aşk, arkadaşlık , özlem , şefkat gibi pek çok duygu tek bir hareketle gösterilebilir. Sarılmak sevdiklerimizle aramızdaki bağı kuvvetlendirir, yalnız olmadığımızı, bize destek olan birileri olduğunu hissetmemizi sağlar.

Sevginin gücünün iyileştirici etkileri olduğunu hep duymuşsunuzdur. Buna inanmayanlar, sevginin ilaçlar gibi bir etkisi olmadığını düşünenler elbette vardır ancak sevginin bedenimizdeki etkisi bilimsel bir gerçektir. Yapılan araştırmalar birbirini seven iki insanın 20 saniye boyunca sarılmasının insan bedenine olumlu bir çok etkisi olduğunu ortaya koymaktadır.

Sarılmak sağlığımıza iyi gelir, bağışıklığımızı güçlendirir
Sevdiğimiz biriyle sarıldığımızda vücudumuz “oksitosin” salgılamaya başlar. Sağlık açısından vücudumuza etkisi oldukça fazla olan oksitosin, hem erkekler de hem de kadınlarda hipofiz bezinin arka tarafından salgılanan ve mutluluk, aşk, sevgi gibi duyguların kaynaklarından biri olan bir hormondur.

Sarıldığımız zaman salgılanan oksitosin hormonu bağışıklık sisteminin güçlenmesine yol açar. Bağışıklığı güçlenen beden hastalıklarla, enfeksiyonlarla daha kolay savaşır. Doktorlar kanserle savaşan hastaların bağışıklığını güçlendirmek ve onları iyileşmeye motive etmek için sevdiklerinin bu süreçte yakın bir alanda olmasını tavsiye ederler. Bu sebeple oksitosin salınımının dolayısıyla da sarılmanın sağlığımıza etkisi olduğunu söylemek mümkündür.

Ayrıca oksitosin salınımının kadınlarda döllenme sürecini ve daha sonrasında doğum sürecini kolaylaştırdığı görülmektedir.

Sarılmak kalp sağlığımıza da iyi gelen bir eylemdir.Yapılan araştırmalarda sarılma esnasında yayılan oksitosinin kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı ortaya konmuş. 20 saniye boyunca gerçekleşen sarılmanın kan basıncını düşürdüğü ve kalp atışlarını yavaşlattığı görülmüştür.

Sarılmak acıya karşı direncinizi kuvvetlendirir
Sarılma anında salgılanan oksitosin hormonu kişileri daha olumlu ve pozitif düşünmeye yönlendirir. Bu da günlük hayatımızda karşımıza çıkan olumsuzluklara karşı daha sakin kalabilmemize ve stres altında kalmamamıza olanak sağlar. Böylece sarılma eylemi depresyon, sinirlilik gibi zihinsel problemlerin önüne geçer ve zihnimiz korunmuş ve güçlenmiş olur. Sevdiğimiz birine sarılma daha mutlu ve huzurlu hissetmemize yardımcı olur Mutluluk seviyeniz arttıkça acıya karşı direncinizde aynı oranda artar. Oksitosin salınımı bağışıklığınızı güçlendirdiği gibi acıya karşı bağışıklığınızı da güçlendirir. Sarılma eylemi hissettiğimiz acının, üzüntünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Öyle ki sevdiği birinin ölüm acısını yaşayan kişileri en iyi sakinleştiren şeyin sarılmak olduğu ortaya konmuştur. Yaşadığımız her türlü sorun ve üzüntüyü kısacık bir sarılmayla daha kolay atlamamız mümkündür.

Sarılma anında gerçekleşen küçük donuşlar, beyinle doğrudan iletişimde olan “afferent c “ denilen tensel sinirleri harekete geçiriyor.. Bu sinirler beyinle bağlantı kurarak endorfin salgılanmasını sağlıyor. Bir ağrı kesici etkisi yapan endorfinler daha az acı çekmemizi ve sakinleşmemizi sağlıyor.

Sarılmak çocuklarınızla ve eşinizle iyi ilişkiler kurmanıza yardımcı olur
Çocuklarınızı yetiştirirken onlara sık sık sarılıp sevgi göstermeniz ileriki yaşlarında çocuğunuzun çevresine karşı daha sevgi dolu, daha sakin ve toleranslı bir birey olmasına yardımcı olur. Çocuklarınıza sarılarak onların yanında olduğunuzu, her zaman destek olduğunuzu hissettirmek çocuklarınızın daha kendine olan güvenlerinin artmasına ve korkularını, endişelerini daha kolay atlatmalarına zemin hazırlayacaktır. Ayrıca sarılırken hissettikleri güven duygusu sayesinde çevreye karşıda daha güven dolu bireyler olacaklardır.

Sarılmak, dünyanın saygın aile terapistlerinin yaptığı araştırmalara göre uzun ve mutlu bir evliliğin sırrı. Birbirleriyle çok iyi anlaşan ve iyi bir cinsel yaşamı olan çiftler gün içerisinde belli aralıklarla birbirlerine sarılıyor. Bu sebeple eşinizle birbirinize gün içerisinde en az 4 kere sarılmanız iletişiminizin kuvvetlenmesine son derece yardımcı olacaktır.

(Alıntıdır)
 
Alt 01 Ocak 2023, 14:50   #2
Co Admin
BuKLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kesinlikle iyi gelen bir şefkat ve sevgi eylemidir

 
Alt 08 Ocak 2023, 08:41   #3
Standart

Sarılmak dünyanın en güzel eylemi.

 
Alt 31 Ocak 2023, 06:18   #4
Standart

Sarilmak guzel birsey basini bir omuza dayamak daha hos bence

________________

No MoRe DramA
 
Alt 31 Ocak 2023, 08:53   #5
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Iyı gelır elbette ki

________________

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!! Kk~
 
Alt 15 Şubat 2023, 02:36   #6
SendikaLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Araştırmada ne dıyordu,Kadınlara ıyı gelıyor ama erkekler o hissi barındırmıyor.d

________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

Sarılmak insana iyi gelir mi?
 
Alt 19 Şubat 2023, 13:51   #7
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her anlamda çok iyi geliyor

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:19.