IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Arşiv Odası İRCRehberi.Net forum sitemiz üzerinde, güncelliğini yitirmiş ancak arşiv niteliği taşıyan konulara ve başlıklara Arşiv Odası'nda ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2021, 18:14   #1
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow WHO KONUSU VE PARAMETRELERI-TRSohbet Helpteam Global Eğitim Dökümanı 20.02.2021


WHO KONUSU VE PARAMETRELERI


[18:31] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Merhaba arkadaşlar;
[18:31] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > TrSohbet Help Departmanı olarak sunucumuzda yer alan kullanıcılara yönelik GloBal Eğitim Projesi başlatmış bulunmaktayız.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Projemiz; IRCd ve Client tabanlı komutların işleyişleri ve bu işleyişler sonrasında alınan cevapların ne olduğu hakkında bilgi sağlayabildiğimiz bir periyoddur.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Eğitim sonrasında yapılan soru-cevaplar ile bu komutların pekiştirilmesini öngörmekteyiz.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Haftada 1 gün olmak üzere belirtilen saatler içerisinde sunulan Global Eğitim, sizlerinde isteği üzerine haftanın diğer günlerinde de verilebilir.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Global Eğitim Projemiz; TrSohbet Help Departmanı bünyesinde olup kendi alanında donanımlı Eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Belirtmek isterim ki; #Help kanalında dilediğiniz süre boyunca bekleme yapma olanağına sahipsiniz. Burada bekleme yaparak komut bilginizi geliştirebilir ve sizlerde birer Help Departmanı Üyesi olma şansını yakalayabilirsiniz.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -- Bir sonraki Global Eğitim Konusu ve Tarihi sizlere Global mesaj olarak bilgilendirecektir.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Eğitim Konusu: Who Komutu ve Parametreleri | Eğitmen: Ruyanur | Tarih: 20.02.2021 | Saat : 21:30
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [Eğitim Konusu]: Who Komutu ve Parametreleri
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Sunucu üzerinde genel bir tarama yapma imkanı tanır. "/who" şeklinde uygulandıgında, servicesler dahil tum kullanıcıların ekrana gelmesini saglar.
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Fakat kullanıcılar üzerinde, sunucuya baglandıgı andan itibaren aktif olan "+i" modu o kullanıcının taramada gozukmesini engeller.
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bundan dolayı "/who" komutunu uyguladığımızda ; servicesler, aynı kanalda bulundugumuz ve kendini "/mode nick -i" ile +i mode undan cıkarmış olan kullanıcıları listeleyebiliriz.
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Basit şekli ile "/who nick" olarak kullanıldıgında örnek veriler şunlardır ; /who Zady - /who Zad
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop Zady *Hr~ -Z-@networkadmin.trsohbet.com :2 TRSohbet Help Departmanı
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop Zad Gr& Z@Helpdesk.trsohbet.com :0 TRSohbet Help Egitim Departmanı
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Burada açıklanması gerekenler, "H, r, G, B, * ve :2 , :0" karakterlerinin anlamları ;
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > H : Şu an sunucuda online bir nick oldugunu belirtir.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > r : Kullanıcının kayıtlı bir nick'e sahip oldugunu belirtir.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > G : Şu an sunucuda online bir nick fakat "away" konumundadır demek.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > B : Kullanıcı sunucu üzerinde bot konumundadır.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > * : Kullanıcın bir "IRC Operator" oldugunu gosterir.
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > :2 : Bu nick benim ile farklı linkde bulunuyor demektir.
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > :0 : Aynı linkten baglandıgım bir kullanıcı anlamını taşır.
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ~ : Kullanici bir kanal sahibi (+q)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > & : Kullanici bir kanal admini (+a)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > @ : Kullanici bir kanal Operatoru (+o)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > % : Kullanici bir Halfop (+h)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > + : Kullanici bir voice (+v)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ! :Kullanicinin IRC Operator oldugunu gizler
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ? : Kullanici online bir IRC Operator
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » "/links" komutu ile bu numaraları gorebilirsiniz. Ayrıca "/who nick" komutu ile elde edilen bilginin en sol kısımda bulunan kanalın anlamı ise,
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Nick'in bulunduğu kanallar içinde en son giriş yaptıgı kanal demektir.
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Who komutunda listeleme yalnızca genel bir tarama ile sınırlı degildir. Kullanıcılara ait bazı ozellikler belirtilerek de listeleme duzenlenebilir.
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Sunucumuz üzerinde gecerli olan bu aitlikleri belirten bir tarama gercekleştirebilmek için gereken kipler şu şekildedir ;
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [a kipi]: Away anlamını taşır. Away olan/olmayan kullanıcıları listelemek için kullanılır. Parametre almaz.
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who + a
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Sunucu genelinde away modu aktif olan kullanıcıları listeler.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [c kipi]: Channel (Kanal) anlamını taşır. Parametre olarak #Kanal ismi alır ve belirtilen kanal içersindeki kullanıcıları listelemek için kullanılır.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +c #ZSop
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında bulunan kullanıcıları listeler.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [h kipi]: Host anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları hostların özelliklerine göre listelemek için kullanılır.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +ch #ZSop *Ciodesk*
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > vAçıklama » #ZSop kanalında, hostunda "Ciodesk" kelimesi geçen kullanıcıları listeler.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [m kipi]: Mode anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip olduklari modlara göre listelemek için kullanılur.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Komutun kullanımı esnasında parametre olarak belirtilebilecek bu modlar ;
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - O : Local Operatör.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - o : Global Operatör.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - C : Co Admin.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - A : Server Admin
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - a : Services Admin
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - N : Network Admin
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cm #ZSop a
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında bulunan services adminleri listeler.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [n kipi]: Nick anlamını taşır. Kullanıcıları, kullandıkları nicklerin özelliklerine göre listelemek için kullanılır.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cn #ZSop zady_*
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, nicki "zady_" ile başlayan kullanıcıları listeler.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [s kipi]: Taramada sunucu üzerindeki linklerden belirterek, bu link üzerinden baglanan/baglanmayan kullanıcıları listelemek için kullanılır.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cs #ZSop access.trsohbet.com
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, access.trsohbet.com linkinen sunucuya bağlanmış olan kullanıcıları listeler.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [u kipi]: User (Ident) anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları identlerin özelliklerine göre listelemek için kullanılır.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cu #ZSop zady
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, identi zady olan kullanıcıları listeler.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [g kipi]: Gcos (Fullname - Realname) anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları fullname lerin özelliklerine göre listelemek için kullanılır. (Yalnızca sunucu yetkililerinin kullanımına açıktır.)
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cg #ZSop *trsohbet*
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, fullname inde "trsohbet" kelimesi geçen kullanıcıları listeler.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [i kipi]: IP anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları numerik IP adreslerinin özelliklerine göre listelemek için kullanılır. (Yalnızca sunucu yetkililerinin kullanımına açıktır.)
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +ci #ZSop 212*156
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, IP adresi "212" ile başlayıp "156" ile biten kullanıcıları listeler.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [M kipi]: Argüman gerektirmeyen bir modedir. Sadece ortak kanallarda bulunan kullanıcıları listeler.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Servisler ve askıdaki nickler bu listenin dışında kalır.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Bu kipler, komutun kullanımı esnasında "+" ya da "-" şeklinde belirtilmek zorundadır.
18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > "+" olarak belirtildiğinde istenilen özelliğe sahip olan kullanıcılar, "-" olarak belirtildiginde ise istenilen özelliğe sahip olmayan kullanıcılar listelenir.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [R kipi]: Kullanicinin gerçek hostunu ögrenmek için kullanilir. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanim : /who +R #ZSop zady
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açiklama : Sunucuda nicki zady olan kullanicinin gerçek hostunu listeler.
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [I kipi]: Kullanicinin gerçek ip adresini ögrenmek için kullanilir. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanim : /who +I Z*
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açiklama : Sunucuda nicki Z harfi ile baslayan kullanicilarin gerçek ip adreslerini listeler.
[18:42] #Help Kanalına giriş yapıldı Rumuz: Mert Tarih : 20/02/2021 Saat: 18:42:42 Lütfen giriş yapan kullanıcı ile ilğileniniz.
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Aşağında birkaç örnek ile Who eğitimi pekiştirilecektir.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan, identinde "desk" kelimesi geçen kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +cu #ZSop *desk*
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve nicki 7 haneli olmak üzere 'Z' ile başlayıp 'D' ile biten kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +cn #ZSop Z?????D
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve hostu "TR" kelimesi ile başlayıp "Sohbet" kelimesi ile biten kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +ch #ZSop TR*Sohbet
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve away modunda olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +c-a #ZSop
8:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve identi "zadydesk" olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +c-u #ZSop zadydesk
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve Network Admin olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +c-m #ZSop N
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Birden çok özelliğe göre tarama yapacaksak; komutun kullanımı esnasında yazdığımız kiplerin
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ve bu kiplerin almış olduğu parametrelerin sıralaması aynı olmalıdır.
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Aşağıdaki örnekler verilen bu bilgiye dayalı örneklerdir.
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında ;
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Identi zadydesk olan kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +cu #ZSop zadydesk
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Nicki 5 haneli olan kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +cn #ZSop ??
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Hostunda "TRSohbet.com" sözcüğü geçen kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +ch #ZSop *TRSohbet.com*
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Tüm bu özelliklere sahip kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +cunh #ZSop zadydesk ?? *TRsohbet.com*
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dikkat ederseniz "c , n , u , h" kiplerinin sıralaması ile, bu kiplerin almış olduğu "#ZSop , zadydesk , ?? , *TRSohbet.com*
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > parametrelerinin sıralaması birebir uyuşmaktadır.
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında ;
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Nicki "zadydesk_" ile başlayan kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +cn #ZSop zadydesk_*
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - access.trsohbet.com linkinden bağlanmış kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +cs #ZSop access.trsohbet.com
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Services Adminleri listelemek istiyorum. --> /who +cm #ZSop a
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Hostu "zadydesk" kelimesi ile başlamayan kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +c-h #ZSop zadydesk*
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Away modunda olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +c-a #ZSop
18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Tüm bu özelliklere sahip kullanıcıları listelemek istiyorum. -->/who +cnsm-ha #ZSop zadydesk_* access.trsohbet.com a zadydesk*
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Eğitimin en başında gösterildiği gibi "/who Nick" komutunun uygulanması sonucu, karşımıza aşağıdaki kalıpta bir veri çıkacaktır.
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #Kanaladı Nick Hr Ident@Host :0 Fullname
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > NICK End of /WHO list.
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » "/who Zady" komutunu uyguladım ve karşıma karşıma çıkan bilgiler aşağıdaki şekilde ;
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop Zady HrB* MT@servicesadmin.trsohbet.com :0 Help Egitim Departmanı
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop --> Zady nickinin giriş yaptığı son kanaldır.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > H --> Away modunda bulunmadığı (Here) anlamını taşır. Eğer 'H' sembolü yerine 'G' sembolü olsaydı, Zady'in away modunda (Gone) olduğunu anlayacaktım.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > r --> Zady nickinin kayıtlı ve "/ns identify şifre" komutu ile identify edilmiş bir nick olduğu bilgisini verir.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > B --> Zady nicki bot modundadır. (+B)
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > * --> Zady nicki bir sunucu yetkilisidir.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > :0 --> Zady sunucuya benim ("/who Analyzer" komutunu uygulayan) giriş yaptığım link üzerinden bağlanmıştır. ( /server irc.trsohbet.com )
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Eğer "/who Zady" komutu ile görüntülediğim veride " :0 " yerine " :2 " bilgisi olsaydi, Zady'in farklı bir link üzerinden sunucuya bağlandığını anlayacaktım.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Who Komutu ve Parametreleri konulu eğitimin anlatımı sona ermiştir.
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -

18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Simdi Konumuzla alakali Bir Kaç Soru Cevap ile Konumuzu Pekistirelim .
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > 5 Sorumuz Var Ve Cevap Süresi 1 Dakikadir.
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevaplari özelime " Ruyanur " Nickine Verirseniz çok Sevinirim.
[
*******************************************
[18:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 1: Sunucu genelinde away modu aktif olan kullanicilari nasil listeleyebilirim?
[18:51] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[18:51] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap 1 : /who +a
[18:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze Black ichi Zadrich Twain Hükümdar Sovietreis Zara aSiLKaN biLecikLi Mirza Thunder

********************************************
[18:53] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 2 : #Ada kanalinda bulunan kullanicilari nasil listeleyebilirim?
[18:54] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[18:54] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap 2: /who +c #Ada
[18:55] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze ichi Black Twain Hükümdar Zadrich Zara aSiLKaN Sovietreis biLecikLi Mirza
18:55] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 3 : #Ada kanalinda, nicki " 5 basamakli " kullanicilari nasil listeleriz?
[18:57] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[18:58] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze ichi Twain Black Sovietreis Zara Zadrich Hükümdar biLecikL

[*******************************************
[18:58] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 4: #Ada kanalinda " identi help" olan nickleri nasil listeleyebiliriz?
[19:00] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[19:00] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap : /who +cu #Ada Help
[19:01] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > cevap : Cevap3 : /who +cn #Ada ?????

*********************************************
19:02] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 5: #Ada kanalinda, hostunda "TRsohbet" kelimesi gecen kullanicilari nasil lsiteleyebilriz?
[19:04] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[19:04] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap : /who +ch #Ada *TRsohbet*
[19:05] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze Black ichi Twain DaViDoFF Zadrich Hükümdar Zara Sovietreis biLecikLi

***********************************************
[19:05] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Haftalik Global Help Egitimine Katilan Ve Zaman Ayiran Herkese
[19:05] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ** TrSohbet Help Departmani** Adina çok Tesekkür Eder, Hos Sohbetler Dileriz.



________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."





Konu Ruyanur tarafından (27 Şubat 2021 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:58.