Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2021, 18:14   #1
Ruyanur
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow WHO KONUSU VE PARAMETRELERI-TRSohbet Helpteam Global Eğitim Dökümanı 20.02.2021


WHO KONUSU VE PARAMETRELERI


[18:31] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Merhaba arkadaşlar;
[18:31] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > TrSohbet Help Departmanı olarak sunucumuzda yer alan kullanıcılara yönelik GloBal Eğitim Projesi başlatmış bulunmaktayız.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Projemiz; IRCd ve Client tabanlı komutların işleyişleri ve bu işleyişler sonrasında alınan cevapların ne olduğu hakkında bilgi sağlayabildiğimiz bir periyoddur.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Eğitim sonrasında yapılan soru-cevaplar ile bu komutların pekiştirilmesini öngörmekteyiz.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Haftada 1 gün olmak üzere belirtilen saatler içerisinde sunulan Global Eğitim, sizlerinde isteği üzerine haftanın diğer günlerinde de verilebilir.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Global Eğitim Projemiz; TrSohbet Help Departmanı bünyesinde olup kendi alanında donanımlı Eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Belirtmek isterim ki; #Help kanalında dilediğiniz süre boyunca bekleme yapma olanağına sahipsiniz. Burada bekleme yaparak komut bilginizi geliştirebilir ve sizlerde birer Help Departmanı Üyesi olma şansını yakalayabilirsiniz.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -- Bir sonraki Global Eğitim Konusu ve Tarihi sizlere Global mesaj olarak bilgilendirecektir.
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Eğitim Konusu: Who Komutu ve Parametreleri | Eğitmen: Ruyanur | Tarih: 20.02.2021 | Saat : 21:30
[18:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [Eğitim Konusu]: Who Komutu ve Parametreleri
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Sunucu üzerinde genel bir tarama yapma imkanı tanır. "/who" şeklinde uygulandıgında, servicesler dahil tum kullanıcıların ekrana gelmesini saglar.
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Fakat kullanıcılar üzerinde, sunucuya baglandıgı andan itibaren aktif olan "+i" modu o kullanıcının taramada gozukmesini engeller.
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bundan dolayı "/who" komutunu uyguladığımızda ; servicesler, aynı kanalda bulundugumuz ve kendini "/mode nick -i" ile +i mode undan cıkarmış olan kullanıcıları listeleyebiliriz.
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Basit şekli ile "/who nick" olarak kullanıldıgında örnek veriler şunlardır ; /who Zady - /who Zad
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop Zady *Hr~ -Z-@networkadmin.trsohbet.com :2 TRSohbet Help Departmanı
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop Zad Gr& Z@Helpdesk.trsohbet.com :0 TRSohbet Help Egitim Departmanı
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Burada açıklanması gerekenler, "H, r, G, B, * ve :2 , :0" karakterlerinin anlamları ;
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > H : Şu an sunucuda online bir nick oldugunu belirtir.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > r : Kullanıcının kayıtlı bir nick'e sahip oldugunu belirtir.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > G : Şu an sunucuda online bir nick fakat "away" konumundadır demek.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > B : Kullanıcı sunucu üzerinde bot konumundadır.
[18:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > * : Kullanıcın bir "IRC Operator" oldugunu gosterir.
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > :2 : Bu nick benim ile farklı linkde bulunuyor demektir.
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > :0 : Aynı linkten baglandıgım bir kullanıcı anlamını taşır.
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ~ : Kullanici bir kanal sahibi (+q)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > & : Kullanici bir kanal admini (+a)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > @ : Kullanici bir kanal Operatoru (+o)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > % : Kullanici bir Halfop (+h)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > + : Kullanici bir voice (+v)
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ! :Kullanicinin IRC Operator oldugunu gizler
[18:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ? : Kullanici online bir IRC Operator
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » "/links" komutu ile bu numaraları gorebilirsiniz. Ayrıca "/who nick" komutu ile elde edilen bilginin en sol kısımda bulunan kanalın anlamı ise,
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Nick'in bulunduğu kanallar içinde en son giriş yaptıgı kanal demektir.
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Who komutunda listeleme yalnızca genel bir tarama ile sınırlı degildir. Kullanıcılara ait bazı ozellikler belirtilerek de listeleme duzenlenebilir.
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Sunucumuz üzerinde gecerli olan bu aitlikleri belirten bir tarama gercekleştirebilmek için gereken kipler şu şekildedir ;
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [a kipi]: Away anlamını taşır. Away olan/olmayan kullanıcıları listelemek için kullanılır. Parametre almaz.
[18:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who + a
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Sunucu genelinde away modu aktif olan kullanıcıları listeler.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [c kipi]: Channel (Kanal) anlamını taşır. Parametre olarak #Kanal ismi alır ve belirtilen kanal içersindeki kullanıcıları listelemek için kullanılır.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +c #ZSop
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında bulunan kullanıcıları listeler.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [h kipi]: Host anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları hostların özelliklerine göre listelemek için kullanılır.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +ch #ZSop *Ciodesk*
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > vAçıklama » #ZSop kanalında, hostunda "Ciodesk" kelimesi geçen kullanıcıları listeler.
[18:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [m kipi]: Mode anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip olduklari modlara göre listelemek için kullanılur.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Komutun kullanımı esnasında parametre olarak belirtilebilecek bu modlar ;
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - O : Local Operatör.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - o : Global Operatör.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - C : Co Admin.
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - A : Server Admin
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - a : Services Admin
[18:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - N : Network Admin
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cm #ZSop a
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında bulunan services adminleri listeler.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [n kipi]: Nick anlamını taşır. Kullanıcıları, kullandıkları nicklerin özelliklerine göre listelemek için kullanılır.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cn #ZSop zady_*
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, nicki "zady_" ile başlayan kullanıcıları listeler.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [s kipi]: Taramada sunucu üzerindeki linklerden belirterek, bu link üzerinden baglanan/baglanmayan kullanıcıları listelemek için kullanılır.
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cs #ZSop access.trsohbet.com
[18:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, access.trsohbet.com linkinen sunucuya bağlanmış olan kullanıcıları listeler.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [u kipi]: User (Ident) anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları identlerin özelliklerine göre listelemek için kullanılır.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cu #ZSop zady
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, identi zady olan kullanıcıları listeler.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [g kipi]: Gcos (Fullname - Realname) anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları fullname lerin özelliklerine göre listelemek için kullanılır. (Yalnızca sunucu yetkililerinin kullanımına açıktır.)
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +cg #ZSop *trsohbet*
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, fullname inde "trsohbet" kelimesi geçen kullanıcıları listeler.
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [i kipi]: IP anlamını taşır. Kullanıcıları, sahip oldukları numerik IP adreslerinin özelliklerine göre listelemek için kullanılır. (Yalnızca sunucu yetkililerinin kullanımına açıktır.)
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /who +ci #ZSop 212*156
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » #ZSop kanalında, IP adresi "212" ile başlayıp "156" ile biten kullanıcıları listeler.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [M kipi]: Argüman gerektirmeyen bir modedir. Sadece ortak kanallarda bulunan kullanıcıları listeler.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Servisler ve askıdaki nickler bu listenin dışında kalır.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Bu kipler, komutun kullanımı esnasında "+" ya da "-" şeklinde belirtilmek zorundadır.
18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > "+" olarak belirtildiğinde istenilen özelliğe sahip olan kullanıcılar, "-" olarak belirtildiginde ise istenilen özelliğe sahip olmayan kullanıcılar listelenir.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [R kipi]: Kullanicinin gerçek hostunu ögrenmek için kullanilir. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.
[18:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanim : /who +R #ZSop zady
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açiklama : Sunucuda nicki zady olan kullanicinin gerçek hostunu listeler.
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [I kipi]: Kullanicinin gerçek ip adresini ögrenmek için kullanilir. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanim : /who +I Z*
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açiklama : Sunucuda nicki Z harfi ile baslayan kullanicilarin gerçek ip adreslerini listeler.
[18:42] #Help Kanalına giriş yapıldı Rumuz: Mert Tarih : 20/02/2021 Saat: 18:42:42 Lütfen giriş yapan kullanıcı ile ilğileniniz.
[18:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Aşağında birkaç örnek ile Who eğitimi pekiştirilecektir.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan, identinde "desk" kelimesi geçen kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +cu #ZSop *desk*
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve nicki 7 haneli olmak üzere 'Z' ile başlayıp 'D' ile biten kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +cn #ZSop Z?????D
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve hostu "TR" kelimesi ile başlayıp "Sohbet" kelimesi ile biten kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +ch #ZSop TR*Sohbet
[18:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve away modunda olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +c-a #ZSop
8:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve identi "zadydesk" olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +c-u #ZSop zadydesk
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında bulunan ve Network Admin olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum.
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /who +c-m #ZSop N
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Birden çok özelliğe göre tarama yapacaksak; komutun kullanımı esnasında yazdığımız kiplerin
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ve bu kiplerin almış olduğu parametrelerin sıralaması aynı olmalıdır.
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Aşağıdaki örnekler verilen bu bilgiye dayalı örneklerdir.
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında ;
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Identi zadydesk olan kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +cu #ZSop zadydesk
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Nicki 5 haneli olan kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +cn #ZSop ??
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Hostunda "TRSohbet.com" sözcüğü geçen kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +ch #ZSop *TRSohbet.com*
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Tüm bu özelliklere sahip kullanıcıları listelemek istiyorum --> /who +cunh #ZSop zadydesk ?? *TRsohbet.com*
[18:45] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dikkat ederseniz "c , n , u , h" kiplerinin sıralaması ile, bu kiplerin almış olduğu "#ZSop , zadydesk , ?? , *TRSohbet.com*
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > parametrelerinin sıralaması birebir uyuşmaktadır.
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » #ZSop kanalında ;
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Nicki "zadydesk_" ile başlayan kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +cn #ZSop zadydesk_*
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - access.trsohbet.com linkinden bağlanmış kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +cs #ZSop access.trsohbet.com
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Services Adminleri listelemek istiyorum. --> /who +cm #ZSop a
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Hostu "zadydesk" kelimesi ile başlamayan kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +c-h #ZSop zadydesk*
[18:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Away modunda olmayan kullanıcıları listelemek istiyorum. --> /who +c-a #ZSop
18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Tüm bu özelliklere sahip kullanıcıları listelemek istiyorum. -->/who +cnsm-ha #ZSop zadydesk_* access.trsohbet.com a zadydesk*
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Eğitimin en başında gösterildiği gibi "/who Nick" komutunun uygulanması sonucu, karşımıza aşağıdaki kalıpta bir veri çıkacaktır.
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #Kanaladı Nick Hr Ident@Host :0 Fullname
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > NICK End of /WHO list.
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » "/who Zady" komutunu uyguladım ve karşıma karşıma çıkan bilgiler aşağıdaki şekilde ;
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop Zady HrB* MT@servicesadmin.trsohbet.com :0 Help Egitim Departmanı
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > #ZSop --> Zady nickinin giriş yaptığı son kanaldır.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > H --> Away modunda bulunmadığı (Here) anlamını taşır. Eğer 'H' sembolü yerine 'G' sembolü olsaydı, Zady'in away modunda (Gone) olduğunu anlayacaktım.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > r --> Zady nickinin kayıtlı ve "/ns identify şifre" komutu ile identify edilmiş bir nick olduğu bilgisini verir.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > B --> Zady nicki bot modundadır. (+B)
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > * --> Zady nicki bir sunucu yetkilisidir.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > :0 --> Zady sunucuya benim ("/who Analyzer" komutunu uygulayan) giriş yaptığım link üzerinden bağlanmıştır. ( /server irc.trsohbet.com )
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Eğer "/who Zady" komutu ile görüntülediğim veride " :0 " yerine " :2 " bilgisi olsaydi, Zady'in farklı bir link üzerinden sunucuya bağlandığını anlayacaktım.
[18:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Who Komutu ve Parametreleri konulu eğitimin anlatımı sona ermiştir.
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -

18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Simdi Konumuzla alakali Bir Kaç Soru Cevap ile Konumuzu Pekistirelim .
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > 5 Sorumuz Var Ve Cevap Süresi 1 Dakikadir.
[18:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevaplari özelime " Ruyanur " Nickine Verirseniz çok Sevinirim.
[
*******************************************
[18:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 1: Sunucu genelinde away modu aktif olan kullanicilari nasil listeleyebilirim?
[18:51] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[18:51] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap 1 : /who +a
[18:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze Black ichi Zadrich Twain Hükümdar Sovietreis Zara aSiLKaN biLecikLi Mirza Thunder

********************************************
[18:53] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 2 : #Ada kanalinda bulunan kullanicilari nasil listeleyebilirim?
[18:54] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[18:54] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap 2: /who +c #Ada
[18:55] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze ichi Black Twain Hükümdar Zadrich Zara aSiLKaN Sovietreis biLecikLi Mirza
18:55] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 3 : #Ada kanalinda, nicki " 5 basamakli " kullanicilari nasil listeleriz?
[18:57] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[18:58] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze ichi Twain Black Sovietreis Zara Zadrich Hükümdar biLecikL

[*******************************************
[18:58] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 4: #Ada kanalinda " identi help" olan nickleri nasil listeleyebiliriz?
[19:00] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[19:00] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap : /who +cu #Ada Help
[19:01] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > cevap : Cevap3 : /who +cn #Ada ?????

*********************************************
19:02] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru 5: #Ada kanalinda, hostunda "TRsohbet" kelimesi gecen kullanicilari nasil lsiteleyebilriz?
[19:04] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz Tamamlandi
[19:04] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap : /who +ch #Ada *TRsohbet*
[19:05] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru cevap verenler : KayzerSoze Black ichi Twain DaViDoFF Zadrich Hükümdar Zara Sovietreis biLecikLi

***********************************************
[19:05] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Haftalik Global Help Egitimine Katilan Ve Zaman Ayiran Herkese
[19:05] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ** TrSohbet Help Departmani** Adina çok Tesekkür Eder, Hos Sohbetler Dileriz.



________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."





Konu Ruyanur tarafından (27 Şubat 2021 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir..