![]() |
| |
| | #1 |
![]() ![]() Merhabalar, Geçenler de kendime güvenim geldi ve Velibah (Patatesli Bazlama) işine el atmaya karar verdim. El attım atmasına ama ortaya Velibah dan daha çok Patatesli Gözleme gibi birşey çıktı. ![]() Hangi yöreye aittir konusunu araştırdım. Genel olarak Sivas Yöresine ait olan bir hamurişidir kendileri. Fakat 'Çerkez Böreği' olarak da bilinir imiş. Gel gelelim tarifimize;MALZEMELERİ Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz Yaklaşık 4 su bardağı un İçi için: 5 adet haşlanmış patates 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber 1 yemek kaşığı teremyağ HAZIRLANIŞI × Hamuru için ilk etapta un hariç diğer malzemelerin hepsi yoğurma kabına alınır. × Daha sonra yavaş yavaş un ilavesi edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Ben toplamda 4 su bardağına yakın un kullandım. × Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır. × Un serpilen tepsiye dizilir. × Üzeri temiz bir bezle örtülür 30-35 dk mayalanmaya bırakılır. × İçi için haşlanmış patatesler ezilir. Üzerine tuz, toz biber ve teremyağ eklenerek güzelce karıştırılır. Yuvarlanarak hazır edilir. × Bezeler avuç içi kadar açılıp içerisine hazırlanan patatesli harç yayılır. × Kapatılarak ters çevrilir ve bu şekilde tüm bezeler hazırlanır. × Merdane yardımıyla patatesli bazlamalar pasta tabağı büyüklüğünde açılır. × Kısık ateşteki tavaya bırakılıp arkalı önlü güzelce pişirilir ve bir tarafına teremyağ sürülür servis tabağına alınır. Ben 8 adet bazlama elde ettim. -Afiyet Olsun ![]() 👍 2
________________ ***** "Ardından karanlığın içinde bir kibrit yanmış. Geçmiş, geleceğin üzerinde kendini ateşe vermiş. Ve gelecek, geçmiş ile birlikte yok olmaya başlamış." ***** | |
| |
| | #2 |
| Emeğine sağlık,afiyet olsun. Becerikli hatun ya. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 👍 1
________________ ** Gözlerini parlatan şey icin savaşmamak ne büyük korkaklık. ** | |
| |
| | #3 |
| @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
0737782567788935 telefon numaram yemek yapinca ara :)))) 👍 1
________________ | |
| |
| | #4 |
eline sağlık canım afiyet olsunn 👍 1 | |
| |
| | #5 |
emek ve ellerinize sağlık. Afiyet olsun. 👍 1 | |
| |
| | #6 |
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorlar 👍 1
________________ Bazen de yıldızlar bakar. İnsanlar kayar hayatımızdan.. | |
| |
| | #7 |
| Bizde'de velibağı deniliyor, tadı çok güzel. | |
| |
| | #8 |
| hic duymadim ama görünce canim cekti köyde yer sofrasi kurardi anneannem böyle hamur isi yapar yanina peynir domates zeytin koyar yerdik o bi yandan pisirirken özledim
________________ •quod relinquis, alienum est• | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |