IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Arama Motorları Haberleri Arama motorları hakkındaki tüm yenilik ve gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2023, 03:29   #1
Standart Google’dan çağ açan yapay zeka: Metni şarkıya dönüştürün

Google’dan çağ açan yapay zeka: Metni şarkıya dönüştürün

Google araştırmacıları, metni şarkıya dönüştüren yapay zeka projesini görücüye çıkardı. Yazılan metinden herhangi bir türde müzik üretebilen MusicLM, müzik endüstrisinde yeni bir dalga yaratma potansiyeline sahip. Google’ın açıklamasına göre MusicLM, 280 bin saatlik müzik ve ses veritabanıyla eğitildi.

Metni şarkıya dönüştüren yapay zeka: Google MusicLM
Google’ın yeni yapay zekasının eğitim veritabanı, şaşırtıcı düzeyde çeşitli müzik üretmesine olanak tanıyor. MusicLM isimli model, farklı müzik türlerini ve enstrümanları birleştirebiliyor. Hatta bilgisayarların kavraması zor olan soyut kavramlara dayalı parçalar bile oluşturabiliyor.

Google’dan çağ açan yapay zeka: Metni şarkıya dönüştürün

Google araştırmacıları tarafından yapılan açıklamaya göre MusicLM’nin bazı sınırlamaları bulunuyor. Açıklamada, “Bazı besteler garip gelebilir ve vokaller de anlaşılmaz olabilir. Müzik altyapısı oldukça iyi olsa da, insan yapımından farklı olarak tekrara düşebiliyor” ifadeleri kullanıldı.

Google MusicLM’nin oluşturduğu müzikler oldukça etkili görünüyor. Ancak model, telif hakkı endişeleri nedeniyle henüz kullanıcılara açılmaya hazır değil. Google’ın açıklamasına göre, yapay zeka tarafından üretilen müziğin yaklaşık yüzde biri doğrudan eğitim şarkılarından kopyalandı.

Fakat şirket, yapay zekanın oluşturduğu yaklaşık 5500 müzik-metin çiftini herkese açık olarak yayınladı. Google MusicLM’nin örnek müziklerini dinlemek isterseniz bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Google’dan çağ açan yapay zeka: Metni şarkıya dönüştürün

Tüm bunlara ek olarak, Google’ın ChatGPT rakibi bir sohbet botu üzerinde çalıştığını biliyoruz. Alphabet’in yapay zeka firması DeepMind, Sparrow isimli yapay zeka sohbet botunu ortaya çıkarmıştı. 2023’te özel bir beta sürecini başlatacaklarını söyleyen DeepMind, Sparrow’un hem yararlı hem de güvenli olacağının altını çizdi.


Alıntı:
ALINTI
 
Alt 29 Ocak 2023, 08:51   #2
Standart

Yapay zekadan korkuyorum sanki

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:09.