IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2020, 09:11   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart iPhone SE 2 ve iPhone 11 Koronavirüs tehlikesinde

iPhone SE 2 ve iPhone 11 Koronavirüs tehlikesinde

Apple, Çin’deki üretimlerinde sıkıntı yaşıyor. iPhone koronavirüs etkisi altına girdi ve beklenen model iPhone SE 2 üretimi için plan değişikliğine gidildi. Ayrıca Apple’ın son modeli iPhone 11 koronavirüs etkisine girmek üzere. Firma daha önce de virüs için çalışmalara başlamıştı.

iPhone koronavirüs tehlikesiyle karşı karşıya
Dünyanın önde gelen telefon üreticilerinden Apple, üretiminin büyük kısmını Çin‘de gerçekleştiriyor. Ancak son günlerde ülkede yayılan koronavirüs, Apple üretimini de sekteye uğrattı. Onlarca kişinin ölmesine ve yüzlerce kişinin hastanede tedavi altına alınmasına sebep olan virüs nedeniyle, iPhone SE 2 üretiminin ertelenmesi bekleniyor. Eğer virüs tehlikesi olmasaydı, iPhone SE 2‘nin mart ayında kullanıcılarla buluşması planlanıyordu.

Nikkei isimli, Asya haberleri yapan internet sitesine göre telefon üreticilerinden bir rapor yayınlandı. Yayınlanan bu rapora göre üreticilerin anlık üretim kapasiteleri ve Apple üretimi yapan farbrikanın, koronavirüsten etkilenme haritası oluşturuldu.

Raporlara göre Apple, 65 milyon adet iPhone 11 üretimi için sipariş vermişti. iPhone SE 2 için bu sayı 15 milyon civarındaydı. Ancak üretici firmalara göre koronavirüs tehlikesi nedeniyle üretimler belirlenen tarihte gerçekleşemeyecek.

Her ne kadar iPhone SE 2 ve iPhone 11‘in virüs nedeniyle etkilense de iPhone 12 için iyi bir haber var. Beklentilere göre iPhone 12 üretimini olumsuz etkileyecek herhangi bir gelişmenin yaşanması beklenmiyor.

Yeni iPhone 11 satın almak isteyen kullanıcıların, bir süre bekleyebileceği düşünülüyor. Stokta bulunan telefonların bitmesinin ardından, yerinin nasıl dolacağı henüz belirsiz.

Corona virüsünün yayılma haritası oluşturulduCorona virüsünün yayılma haritası oluşturuldu
Dünyayı etkisi altına alan ve alarma geçiren Corona virüsü yayılma haritası, John Hopkins Üniversitesi araştırmacıları tarafından yayınlandı. Corona virüsü, etkisini artırmaya devam ediyor.

Koronavirüs Wuhan şehrinin bağlı olduğu Hubei eyaletinde ortaya çıktı. Apple‘ın telefon ürettiği fabrikalar da bu eyalet sınırları içinde yer alıyor. Üretim yapılan bir diğer şehir ise Guangdong. Bu şehrin de yüksek risk altında olduğu biliniyor.

Resmi kaynaklara göre şu anda 100’den fazla kişi virüsten dolayı hayatını kaybetmiş durumda. Hızla yayılan bu virüsün, Apple çalışmalarını ne kadar etkileyeceği merak konusu.


Shiftdelete
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:36.