IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2021, 23:43   #1
Standart At Kestanesinin faydaları

At Kestanesinin faydaları

At kestanesi güçlü antienflamatuar özelliklere sahiptir. At kestanesi ekstresi, bu özelliği sayesinde kronik venöz yetmezlik, travma, cerrahi veya yaralanmalara bağlı iltihabı azaltabilir . Ayrıca ağrıyı ve şişmeyi azaltarak hemoroit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Antioksidan özelliği olan at kestanesi ekstresi, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasara karşı korunmaya yardımcı olabilir). İltihap ve şişkinlik önleyici özellikleri ile at kestanesinin kısırlığa dahi çözüm olabileceği düşünülmektedir.

Yumurtalıkların yakınındaki damarların şişmesi kısırlığa neden olabilir. At kestanesi ekstraktında keşfedilen bir bileşiğin, varikosel ile ilişkili infertilitesi olan erkeklerde sperm kalitesini arttırdığı ve varikoseli azalttığı bulunmuştur.

Kişisel bakım ürünlerinde çokça kullanılan bir bileşen olan bu bitkiden üretilen at kestanesi kremleri bulunmaktadır . At kestanesi yağı ve at kestanesi jeli diğer önemli ürünler arasında yer almaktadır. At kestanesi balsamı da popülerdir.

At kestanesi yağı masaj yağı olarak kullanılabilir. Saçlara, şampuana birkaç damla katıp masaj yaparak uygulanabilir. At kestanesi yağı ve kremi gece yatmadan önce cilde uygulanabilir.

Son zamanlarda kullanımı oldukça yaygınlaşan at kestanesi kremi, özellikle kozmetik alanında geniş bir kullanıma sahiptir. Ağacının kabuğundan yapılan preparatlar cilt ürünlerinde yer alabilir. Bitkinin kullanılabilir kısımları aslında tohum, kabuk ve yapraktır. Ancak tohumdan elde edilen öz en sık kullanılan çeşididir ve at kestanesi kremlerinin temel bileşenini oluşturur.

At kestanesi kronik venöz yetmezlik semptomlarını hafifletebilir. Kronik venöz yetmezlik (CVI), bacakların damarlarına zayıf kan akışı ile karakterize bir sağlık durumudur. Ödem veya bacakların şişmesi, bacak ağrısı veya krampları, kaşıntılı bacaklar, varisli veya genişlemiş, bükülmüş damarlar, bacak ülserleri, bacaklarda güçsüzlük gibi semptomları olan kişilerde at kestanesi kreminin kısa süreli bir destek olduğunu gösteren çalışmalar bulunmaktadır (9, 10). At kestanesi kremi kan akışını iyileştirebilir ve bacaklardaki şişkin varisli damarların tedavisine yardımcı olabilir.
 
Alt 08 Eylül 2021, 08:03   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok duyuyorum faydalarını demek ki faydalı

________________

~ E & B ~
 
Alt 08 Eylül 2021, 11:23   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evdeki nemi aldığı için bakliyat dolabına koyuyoruz biz sadece ;d

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:57.