IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2021, 06:57   #1
Standart Goji berry (Kurt üzümü) Faydaları ve Zararları

Bu meyve yüksek miktarda protein, A Vitamini, C Vitamini, riboflavin, potasyum, demir, magnezyum, bakır ve çinko içerir. Goji ayrıca birçok antioksidan, özellikle de beta-karoten ve zeaksantin sağlar. Goji meyveleri yaz sonunda sonbaharın başlarına kadar hasat edilir ve güneşte kurutulur. Taze goji meyvesi hemen tüketilmelidir. Yemeye veya kurutmaya hazır olana kadar yıkanmamalıdır.

Faydaları?
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1- Yüksek seviyede antioksidan ve besin öğesi içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ve serbest radikal hasarı ile savaştıkları için vücudu yüksek seviyelerde oksidatif stres ve iltihaptan koruyan mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.

2- Bağışıklık fonksiyonunu artırır ve kanserle mücadelede yardımcıdır. Yaban mersini ve ahududu gibi goji meyveleride yüksek seviyede antioksidan A ve C vitamini içerir. Bu iki besin öğesi bağışıklığı artırıp soğuk algınlığını önlemenin yanı sıra kanser ve nörodejeneratif hastalıklar gibi ciddi kronik problemleri önlemede de anahtar rol oynamaktadır.

3- Sağlıklı cilt yapısını destekler: Bitkilerde ve meyvelerde bulunan bir pigment olan beta karoten içeriğinin zenginliği nedeniyle sağlıklı cilt yapısını teşvik eder, cildin güneşten zarar görmesini engeller ve doğal bir cilt kanseri savaşçısı gibi davranır.

4- Göz sağlığını korur: Goji meyveleri, UV ışığına maruz kalma, serbest radikaller ve diğer oksidatif stres formlarından gelen hasarı durdurmaya yardımcı olabilecek yüksek seviyelerde antioksidanlar (özellikle zeaksantin) nedeniyle maküler dejenerasyon için doğal bir tedavidir ve görme fonksiyonu için faydalıdır.

5- Kan şekerini dengelemeye yardımcıdır: Şekerin kan dolaşımına salınmasının kontrol edilmesine yardımcı olur, bu da glikoz seviyelerini dengelemede problem olan ani yükselme ve düşmeleri önlemeye yardımcıdır.


6- Karaciğer hasarını önlemede yardımcıdır: Yüzyıllar boyunca, geleneksel Çin tıbbı uygulayıcıları karaciğer problemlerini tedavi etmek için goji meyvelerini kullanmaktadırlar. Bir araştırma çalışması, goji meyvelerinin, alkol kaynaklı yağlı karaciğer hastalığının bozulmasını önleme gibi karaciğer sağlığı komplikasyonlarını yönetmede etkili olduğunu göstermektedir.

Goji meyveleri suyunun karaciğer üzerindeki etkileri üzerine yapılan bir başka araştırma, meyvelerin karaciğerdeki tümörlerin büyümesini önlemeye yardımcı olduğunu saptamıştır.

Zararları?

1- Bazı ilaçlarla etkileşime girebilir: Antikoagülan (kan pıhtılaşmasını önleyici) olan warfarin gibi ilaçlarla etkileşir ve etkisini arttırır. Goji berry suyu, kanamayı artırabilecek bir bitkisel içecektir.

2- Kan şekerini çok düşürebilir: Goji meyveleri kan şekeri seviyelerini düşürebilir. Diyabeti yönetmek için olası tedavi seçenekleri olarak tanımlanmıştır. Ancak zaten diyabet ilacı kullanıyorsanız, kan şekeri seviyelerinizin çok fazla düşürüp hipoglisemiye neden olabilirler, tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

3- Alerjilere neden olabilir: Goji meyveleri, vücudun aşırı duyarlı hale geldiği bir durum olan anafilaksiye (kurdeşen, hava yolu tıkanıklığı, gastrointestinal sorunlar ve şok) neden olabilir. Gıda alerjisi riski taşıyan kişiler, doktorlarından onay alana kadar goji meyveleri tüketmemelidir.

4- Hipotansiyona neden olabilir: Goji meyveleri, kan basıncını düşüren ilaçların etkisini artırabilir. Bu, hipotansiyona veya kan basıncı seviyelerinin tehlikeli derecede düşük seviyelere düşmesine neden olabilir. Hipertansiyon tedavisi için ilaç kullanıyorsanız, goji meyvelerini tüketmeden önce doktorunuza danışın.

5- İshale neden olabilir: Bir olgu sunumunda, goji berry çayı tüketen bir kişinin kanlı olmayan ishal ve karın ağrısı yaşadığı görülmüştür. Meyvelerin insan vücudundaki bazı genleri modüle ettiği saptanmıştır. Bu yan etkilerin bir başka olası nedeninin kontaminasyon olabileceği tartışılmıştır.

6- Düşüğe neden olabilir: Goji meyveleri betain içerir. Betain ayrıca menstruasyon ve kürtajı tetiklemek için de kullanılabilmektedir. Meyveler ayrıca östrojen taklit eden bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, hamile veya emziren kadınlar veya östrojene duyarlı hastalıkları olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

Goji meyveleri çok sayıda sağlık faydası olan besinler açısından zengindir. Bununla birlikte, goji meyvelerinin aşırı tüketimi bazı insanlarda ciddi yan etkilere neden olabilmektedir. Goji meyvelerinin güvenli günlük limiti henüz bilinmemektedir. Günde 15 g goji meyvesi yenebilmektedir, bu miktarın içinde 3 g zeaksantin bulunmasından ötürü göz sağlığına faydalı oluşu göz önüne alınmıştır. **Araştırmalar, yaban mersini, acai meyveleri, turna yemişi, çilek ve kiraz gibi meyveleri yemenin, esas olarak güçlü antioksidanları nedeniyle kesin sağlık yararları sunduğunu göstermektedir.
________________

www.sohbetzirve.com / [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 08 Eylül 2021, 08:02   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk defa duydum bu ismi

________________

~ E & B ~
 
Alt 08 Eylül 2021, 11:24   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bi ara herkes hastalanmıştı bununla zayıflamak için faydalı olduğu kadar zararlı da olabiliyor

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:34.