IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2020, 09:06   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kimyonun Saglik Acisindan Faydalari Nelerdir?

Kimyon, bir baharat turu olup mineral ve vitamin yonunden oldukca zengin bir bitkidir. Aminoasitler, karbonhidrat ve protein acisindan da bir hayli zengin olan kimyon ayni zamanda lifli bir besindir. Kimyon tohumu, yuksek bir ornda kalsiyum, magnezyum ve potasyum icerir. A, B6, B12, C ve D vitaminleri yonunden de son derece ideal bir kaynaktir. Bu bakimdan kimyon kullanimi saglikli yasamin bir parcasidir.

Ciltte Sivilce ve Leke Olusumunu Engeller
Kimyon icerdigi mineral ve vitaminler sayesinde ciltte varligini surduren olu derilerin atilmasina yardimci olarak leke gorunumunu azaltir. Cildimize uygulayacagimiz maskelerde ve yemeklerimizde kimyonu ilave ederek tuketebiliriz. Boylelikle cildimizde birikmis olan toksinleri bosaltim sistemi ile atarak cilt uzerinde meydana gelebilecek olan leke olusumunu engelleyebiliriz. Ayrica cildimizin dis etkenlere karsi savunma kalkani olusturmasini saglayarak vucuda etki edecek mikrop ve bakteriler ciltten uzaklastirilacaktir.



Cilt Bozukluklarinda ve Hastaliklarinda Etkilidir
Kimyonun icermis oldugu E vitamini, fosfor ve kalsiyum sayesinde cilt uzerinde ortaya cikan hastaliklar kisa surede iyilesme gosterecektir. Kimyonun cilde uygulanmasi ile mantar ve egzama gibi deri hastaliklarina karsi bir savunma kalkani olusturulup bakterilerin deri icine nufus etmesini engellenerek bakterilerin oldurulmesi saglanir. Ayrica kimyon suruldugu bolgede yer alan hucrelerin yenilenmesine de katkida bulunarak cilt bozukluklarini da gidermeye yardimci olur.

Deri Kasintilarini Giderir
Kimyonun yagi, oldukca guclu olan bir kasinti gidericidir. Eger cildinizde stres veya farkli nedenlerle meydana gelen kasintidan sIkayetciyseniz cildinize kimyon yagiyla masaj yapabilir ya da kimyonun tohumlarini kaynar bir suya ilave ederek bu su ile dus alabilirsiniz.

Sac Dokulmesi ve Kepek Olusumuna Engel Olur
Kimyon kepek olusumuna ve sac dokulmesine engel olan bir besindir. Ayrica yeni cikan saclarin da daha guclu ve saglikli olmasini saglar. Sac dokulmesi icin siyah kimyon yagini ve zeytinyagini esit miktarda kullanip karistirarak saclara uygulayabilirsiniz.

Yaslanmayi Geciktirir
Cildimiz icin son derece faydali olan e vitamini ile ciltteki yaslanma belirtileri engellenebilir. Kimyonun iceriginde de bol miktarda e vitamini bulunmasi sebebiyle derimizin elastik ozelliginde iyi bir derecede artma saglanarak, ciltte meydana gelen sarkmalarin onune gecilir. Ayrica ciltteki kirisIklik olusumunu da onleyen kimyon, karajen bakimindan da oldukca zengindir.

Kas ve Kemik Gelisimini Destekler
Demir deposu olarak da bilinen kimyon, cocuklarda buyumeyi fazlasiyla destekler. Genc kadinlarin da adet doneminde kaybetmis olduklari kanin yenilenmesini saglar. Cocuklarin kemik ve kas gelisimine katkida bulunur. Ayrica demir eksIkligi ile karsi karsiya gelmemek icin de yemeklerinize kimyon ilave edebilirsiniz.



Gida Kaynakli Olan Hastaliklari Onler
Antimikrobiyal birtakim ozellikleri bulunan kimyon, gida kaynakli enfeksiyonlari da en aza indirger. Ayni zamanda sindirildigi takdirde antibiyotik olarak hareket saglayan megalomisin adli bir bileseni de serbest birakir. Gidalara bagli enfeksiyoz mantar ve bakteri gelisimini onler. Bazi bakterilerin ilac direncini de onemli olcude azaltir.

Serbest Radikallere Karsi Hucrelerimizi Korur
Flavonoidler, fenoller ve alkaloidler yonunden zengin bir antioksidan olan kimyon, vucudumuza zarar vermekte olan serbest radikallerle savasir. Oksidasyon surecini onler ve serbest radikallerin DNA’ya zarar vermesine ve inflamasyona yol acmasina engel olur.

Kanseri Onler
Kimyon, Antioksidan ve Anti-kanserojen olarak, meme ve kolon kanseri basta olmak uzere bircok kanser turune yakalanmamiza engel olur. Bunun yaninda tumor olusumunu da durdurarak, tumorun genis alanlara yayilimini onler.

Astim ve Bronsite Yardimci Olur
Zengin aromatik esansiyel yaglarin ve kafeinin varligi kimyonu, bronsit ve astim gibi solunum hastaliklarindan muzdarip kisiler icin son derece ideal olan bir anti-konjestif kombinasyon durumuna getirmektedir. Kimyon bu baglamda balgam sokturucu olarak da hareket edebilir. Bu durum da kimyonun solunum yollarinda birikmis olan mukus ve balgami gevsettigi; oksurmek, hapsirmak ve tukurmek yoluyla da sistemden cikarilmasini kolay bir hale getirdigi anlamina gelir.

Anemiyi Onler
Demir bakimindan oldukca zengin olan bu sifali bitki, kansizligi olanlar icin de gunluk diyete son derece besleyici bir katki olabilir. Bu bakimdan kaygi, yorgunluk ve bilissel ariza gibi bircok anemi semptomlarinin hafifletilmesine de onemli bir yardimci olabilir.



Obeziteye Engel Olur
Kimyon tohumlari, anti-inflamatuvar etkiler gosterirler. Insan vucudu surekli inflamasyona maruz kaldiginda obezite meydana gelebilir ve bu bakimdan kimyon suyu icmek de bu durumun ustesinden gelmeye katki saglayabilir.

Metabolizmayi Guclendirir
Dusuk bir metabolizma hiziniz varsa, vucudunuz yag ve sekeri gerektigi gibi kullanamayacaktir. Boylece kilo almaniz da kacinilmaz olacaktir. Bu durumda mineral ve vitamin ile dolu olan kimyon suyunun tuketilmesiyle metabolizmaniz hizlanacak ve hucreleri aktif bir sekilde tutulacaktir.

Insulin Hassasiyetini Arttirir
Kan glikoz seviyelerinde ani yukselmeler meydana geldiginde vucut insuline karsi direncli bir hale gelir. Bu durum da tip 2 diyabet ve kisirlik gibi birtakim hastaliklara yol acar. Bu sebeple kan sekeri seviyelerini dengede tutmak oldukca onemlidir. Bilim adalari kimyon yaginin kan glikoz seviyelerini azaltmaya yardimci oldugunu, tip 2 diyabet riskini onemli olcude dusurdugunu ve insulin hassasiyetini arttirdigini tespit etmislerdir.

Sindirimi Iyilestirir
Kimyon suyu, bagirsak hareketlerini hizlandirip sindirime yardimci olur. Sindirim iyilestigi zaman da metabolizma hizi artar ve kilo vermek kolaylasir. Zaten kimyon suyunun en iyi ozellikleri de siskinlikleri engellemesi ve sindirim enzimlerini uyarmasidir.

Yuksek Kolesterolu Dusurur
Kotu LDL kolesterol duzeylerini dusuren kimyon, sagliksiz olan kan trigliseritlerini de azaltir. Yapilan bilimsel calismalarda kimyon takviyeleri kullanan kisilerin kan kolesterolunde duzelmeler tespit edilmistir. Fakat, diyette baharat olarak tuketilen kimyonun ayni etkide olup olmadigi bilinmemektedir.
 
Alt 18 Nisan 2021, 21:03   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ciltte Sivilce ve Leke Olusumunu Engeller

Öğrenmiş oldum her kadın için bir gün lazım olur bu bilği.

________________

~ E & B ~
 
Alt 19 Nisan 2021, 19:57   #3
Standart

kimyon hiçbir şeye gitmiyor ya

 
Alt 20 Nisan 2021, 12:12   #4
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kısır'a çok yakışıyor
Canım çekti bak şimdi

 
Alt 20 Nisan 2021, 12:14   #5
Standart

Alıntı:
Beatrice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısır'a çok yakışıyor
Canım çekti bak şimdi
Olsa da yesek bol limonlu

 
Alt 20 Nisan 2021, 12:16   #6
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
TheMountain Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Olsa da yesek bol limonlu
Detay vermesek mi

 
Alt 24 Nisan 2021, 21:29   #7
Standart

Bi çok faydalı yanı varmış. Öğrenmiş olduk Emeğine sağlık

 
Alt 24 Nisan 2021, 21:30   #8
Standart

Nedense faydalı olan şeyleri sevemiyorum.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:16.