IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2020, 11:03   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Paculi Yaginin Kullanimi Ve Saglik Acisindan Faydalari

Paculi yagi 800’lu yillarda kumaslari boceklerden korumak icin kullanildigindan dolayi, ipek gibi Dogu kumaslarinin ozgunlugunu belirleyen mihenk tasi haline gelmis bitkisel bir yagdir. Paculi Yagi’nin adini Hintce’de koku vermek anlamina gelen pacholi kelimesinden aldigina inanilmaktadir. Paculi bitkisi, Lavanta, Nane ve Adacayi gibi diger iyi bilinen aromatik bitkiler ailesine aittir. Paculi Yagi geleneksel olarak Asya halk tibbinda kepek ve yagli sac derisi gibi sac problemlerinin yani sira zayiflik, akne ve egzama gibi cilt tahrislerini tedavi etmek icin kullanilmistir. Paculi esansiyel yagi, topraklayici, dengeleyici, sakinlestirici bir kokuya sahiptir ve cok sayida saglik yarari saglar, bu da onu kozmetik, aromaterapi ve temizlik urunlerinde terapotik kullanim icin ideal kilar.

Paculi Yaginin Faydalari
Sadece birkac damla paculi yaginda cok sayida saglik ve guzellik faydasi elde edilebilir. Paculi esansiyel yaginin en yaygin faydalarindan bazilari sunlardir:



• Depresyonla savasir
• BagisIklik sistemini guclendirir
• Dogal bir deodorant olarak calisir
• Mantar buyumesini durdurur
• Iltihabi azaltir
• Ruh halini artirir
• Saci guclendirir
• Enfeksiyonlarla savasir
• Kepegi temizler
• Cilt rahatsizliklarini tedavi eder
• Bocek kovucu olarak calisir
• Hormonlari uyarir
• Atesle savasir

Paculi Yag Kullanimi
Paculi yaginin bircok faydasi olduguna dair bilgiler bulunmaktadir. Faydasi oldugu alanlar su sekildedir:

Antidepresan
Paculi yagi, depresan iyilestirici ozellikleri nedeniyle aromaterapide yaygin olarak kullanilir. Paculi yaginin solunmasinin hormonlar uzerindeki etkisi nedeniyle, serotonin ve dopamin salinimini tesvik etmektedir. Bu hormonlar ofke, kaygi ve endise duygularini hafifletmektedir. Bu nedenle paculi yagi dua sirasinda huzur yaratan bir atmosfer yaratmasi icin yaygin olarak kullanilir. Bu yarari elde etmenin kolay bir yolu, bir yag difuzorune veya brulore bes damla paculi yagi eklemektir Sicak banyo suyuna 10 damla paculi yagi eklenerek etkisi basitce denenebilir.

Enflamasyonu Azaltir
Paculi yagi antiseptik ozellikleri sayesinde vucuttaki iltihabi yatistirici bir etkiye sahiptir.. Paculi yagi ile Artrit ve gut gibi bircok hastaligin kokenindeki enflamasyon, ic iltihabi ve benzeri kosullari iyilestirmeye yardimci olabilir. Ayni zamanda deri enfeksiyonlarinda veya tahris mevcut olabilir dis iltihabi ile ilgilidir. Bes damla paculi yagi elle iltihapli bolgeye (ayaklar, karin, bel vb.) surulerek bolgeye masaj yapilarak uygulanmalidir.

Enfeksiyonlari Onler
Her zaman kucuk yaralarin enfekte olma riski vardir ve bu da tetanoz gibi daha buyuk sorunlara yol acabilir. Paculi yagi antiseptiktir, yani ciltteki kesIk veya yaralarin enfekte olmasini onler. Ayrica mantari oldurur, bu yuzden sporcu ayagi hastaligi veya baska bir mantar enfeksiyonuna karsi savasanlara yardimci olabilir. Enfekte bolgeye 2-3 damla paculi yagi surulmeli veya 5–10 damla yag iceren sicak bir banyo yapilmalidir.



Metabolik Sisteme Yardimci Olur
Paculi yagi bir toniktir, yani karaciger, mide ve bagirsaklarin islevini saglikli yurutmesine yardimci olur. Bu, yiyecekleri ayristirma ve besinleri duzgun bir sekilde emme yetenegini artirir, boylece sindirim sistemini etkiler. Bu metabolik faydalar nedeniyle, paculi yagi kisiye daha fazla enerji verir ve vucudun duzgun calismasina yardimci olur. Paculi yaginin bir yag yakici veya difuzorle solunmasi buyuk bir fark yaratabilir. Paculi yagi diyet takviyesi olarak da kullanabilir. Bir fincan cay veya bir bardak suya 1-2 damla eklenerek icilebilir.

Hormonlari Uyarir
Paculi yagi hormonlari uyararak, cinsel durtu ve libido seviyelerini artiran bir ozellige sahiptir. Iktidarsizlik ve erektil disfonksiyon icin dogal ilaclardan biri olarak dusunulebilir. Yillarca afrodizyak olarak kullanilan paculi yagi, testosteron ve ostrojen seviyenizi artirir ve bu, cinsel performans uzerinde buyuk bir etkiye sahip olabilir.

Sac ve Cildi Guclendirir
Paculi yagi kas kasilmalarini uyarir, bu nedenle sac dokulmesini veya cildin sarkmasini onler. Paculi esansiyel yagi yeni cilt hucrelerini yeniler ve bu da cildin genc, saglikli ve canli gorunmesini saglar. Ayrica tum cilt tipleri icin mukemmeldir. Kuru, catlamis cilt, yagli veya akne egilimli ciltlerde bu yagin iyilestirici ve mikropla mucadele faydalarini gormek mumkundur. Yuz yikama veya losyonuna bes damla paculi yagi eklenerek veya dogrudan yuze yag masaj yapilarak uygulanabilir. Saclar icin bes damla paculi yagini sac derisine masaj yapilmali veya sac kremi eklenerek kullanilmalidir.

Yara Izlerini En Aza Indirir
Hizli iyilesme ozellikleri nedeniyle, paculi yagi akne, yara, kizamik, cicek veya kaynamalardan kalan yara izlerini veya izleri en aza indirir. Bu guclu esans yagi ile bocek isiriklarini bile iyilestirebilir. Derideki istenmeyen izlerin iyilesme surecini hizlandirmak icin elle 2-3 damla paculi yagi yarali bolgeye uygulanmalidir. Bunu gunluk olarak uygulamak izlerin iyilesmesine yardimci olacaktir.

Uykusuzlugu Azaltir
Kaliteli bir gece uykusu almak cok onemlidir; cunku yeterli uykunun vucutta her sistem uzerinde olumlu bir etkisi vardir. Paculi yagi bir yatistirici oldugu icin uykusuzlugun tedavisine yardimci olmaktadir. Zihni ve bedeni rahatlatmaya yardimci olur ve dinlenme saglar. 2-3 damla paculi yagi elle, sakaklar, boyun ve gogus bolgesine uygulayarak veya sadece surulmeden kokusu cekilebilir. Yatistirici ozelligi sayesinde kaliteli bir uyku alinabilir.



Bocek Kovucu
Sadece birkac damla paculi yagi, bocekleri uzak tutmak icin faydali olacaktir. Bu bocek kovucu yag spreylerde, losyonlarda ve buharlastiricilarda kullanilabilir; sivrisinekleri, pireleri, karincalari, bitleri, guveleri ve sinekleri puskurtebilir. Arka bahcede bahce ile ilgilenirken veya yemek yerken boceklerden korunmak icin paculi yagi disarida kullanabilir. Ozellikle yatak bocekleri veya bitlerle mucadele edenler; camasir deterjanina 5 damla paculi yagi eklerlerse faydasini goreceklerdir.

Yuksek Atesle Savasir
Paculi yagi, atesle savasmasini ve soguk alginligini kolayca yenmesini saglayan bir dizi guclu ozellige sahiptir. Paculi yagi iltihabi azaltir ve enfeksiyonlari oldurur; bu vucut sicakligini dusurecek ve atesle iliskili agriyi azaltacaktir. Ayrica sogutma ozelliklerine sahiptir, bu nedenle yagi ellere, boyna ve karna surmek vucut sicakligini azaltir.

Dogal Deodorant
Paculi yagi tatli, misk ve baharatli bir aromaya sahiptir; vucut kokusunu dogal olarak maskelemek icin kullanilabilir. Ayrica mikroplari oldurur ve mantarla savasir, bu nedenle enfekte olmus herhangi bir bolge icin harika bir dogal ev koku giderici ozelliktedir. Koltuk altlarinin altina 1-2 damla surerek veya kullanilan vucut losyonuna eklenerek kullanilabilir. Kokunun oldukca guclu oldugu unutulmamalidir, bu yuzden sadece bir veya iki damla yeterli olacaktir.

Dogal Diuretik
Paculi yagi idrara cikma sIkligini arttirir ve bu saglik icin cesitli sekillerde faydali olabilir. Safra kesesi diyeti, bobrek dogal ilaclari ve hatta karaciger temizliginde asiri tuz, su ve urik asidi cikarilmasina yardimci olur. Toksinleri vucuttan cikararak kan basincini dusurebilir, kolesterolu dogal olarak dusurebilir ve istahini artirabilir. Limon suyu veya aromali cay ile karistirarak 3-5 damla paculi yagi tuketmek yeterlidir.

Paculi Yagi Yan Etkileri
Paculi yagi, duzenlenmis miktarlarda kullanildiginda guvenli olarak kabul edilir. Bir diyet takviyesi olarak kullanilir, ancak 6 yasin altindaki cocuklar icin tavsiye edilmez. Hamile veya emziren cocuklar ve kadinlar icin paculi yaginin guvenligini destekleyen cok fazla bilimsel kanit yoktur, bu nedenle yagi kullanmak icin, dozlar iyi ayarlanmalidir. Sakinlestirici olarak calistigi icin, buyuk miktarlarda enerji seviyesini degistirebilir. Topikal olarak buyuk miktarlarda kullanildiginda da duyarliliga neden olabilir. Paculi yagi kullanirken, olumsuz bir reaksiyon olup olmayacagindan emin olmak icin az miktarda suyla seyrelterek kullanima baslanmalidir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:38.