IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2020, 09:09   #1
Standart Kuru Erigin Faydalari Nelerdir? Hangi Hastaliklara Iyi Gelir?

Kuru erigin faydalari beraberinde gelen lezzetle zenginlesir. Bircogumuz icin erik, bahar aylarinin vazgecilmez meyvelerinden biridir. Bu guzel meyveyi her mevsim tuketebilmek adina kurutma yontemi kullanimi da oldukca sIk tercih edilmektedir. Bircok cesidi ve rengi olan erik lif yonunden cok zengin bir kaynaktir. Iyi bir antioksidan kaynagi olan kurutulmus erik buyuk oranda C vitamini icerir. Yuksek miktardaki C vitamini sayesinde kuru erik, vucudu hastaliga karsi koruyarak direncini gelistirir.

Kuru Erigin Kalorisi
Kuru erigin kalorisi 100 gramda 45 kcal miktarindadir ve bu oran aslinda oldukca dusuktur. Bu ozellik ile erik, diyet listelerindeki vazgecilmez gidalardan biridir. Kurutulmus erikler, vitamin ve minerallerin eksIksiz bir deposudur. Demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve manganez mineralleri bakimindan B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri acisindan cok zengindir. Eriklerin en onemli faydalarindan biri, demirin gidalardan emilimini arttirmaktir. Bu ozellik sayesinde demir eksIkliginde kurumus eriklerden de faydalanabilirsiniz.



Kuru Erik Hangi Hastaliklara Faydalidir?
Kuru erik hangi hastaliklar icin yararlidir sorusuna verilebilecek cevap yelpazesi bir hayli genistir. Kilo kaybi, anemi, beyin yorgunlugu, karaciger odeminin onlenmesi, romatizma, arterlerin sertlesmesi, gida zehirlenmesinde faydalidir. Bircok saglik yararina ek olarak, ayni zamanda sindirimi duzenlemeye yarayan yuksek lifli bir kaynaktir.
Kurutulmus eriklerin bobrekler uzerinde de olumlu bir etkisi vardir. Vucudu bobrek hastaliklarina karsi korur Bir idrar sokturucu gorevi gorur ve vucut uzerinde terleme etkisi yaratarak zararli maddelerin atilmasina yardim eder. Beden ve zihin yorgunluguna iyi gelir.

Kuru Erigin Kansere Yararlari
Erik guclu antioksidan elementlere sahiptir. Bu ozellik ile vucuttaki serbest radikaller nedeniyle olusabilecek hasari onaran bir etkiye sahiptir. Kansere ve kalp hastaligina karsi koruyucu bir etkiye sahiptir. Arastirmalar kirmizi eriklerin yesil eriklerden daha fazla antioksidan icerdigini gostermistir.

Kuru Erik Zayiflatir mi?
Diyet lifi bakimindan zengin gidalarin sindirim sistemi ve kilo verme uzerinde olumlu bir etkisi vardir. Bu etkiler sayesinde vucudu ayrica diyabet ve kalp hastaliklarina karsi da korur. Bagirsak hareketlerini duzenli hale getirerek surekli kabizlik yasayanlara fayda saglar. Kuru erikteki lif daha uzun sure tok kalmak adina onemlidir. Asiri tuketilmedigi surece dusuk kalorisi sayesinde zayiflamaya onemli katki saglar. 100 gram kuru erik gunluk lif ihtiyacinin yuzde 6’sini karsilar. Diyetisyenler kilo kontrolunu saglamak icin bir aperatif olarak kuru erigi tavsiye ederler.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 22 Kasım 2021, 06:32   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Baya faydası varmış. Erik diyip geçmemek lazım

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:32.