IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 23:54   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Defne Yaprağının 9 Muhteşem Faydası

Ülkemizde de sıklıkla kullanılan defne yaprağı, ferahlatıcı ve aromatik özelliğinin yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı!

Boğaz ağrısından sindirim sorunlarına kadar birçok derde deva olan defne yaprağının faydalarını okuyunca evinizden eksik etmeyeceksiniz!


Boğaz & Öksürük

Boğaz iltihaplanmalarının ve öksürüğün önüne geçebilmek için bol bol defne yaprağı tüketmelisiniz. Defne yaprağı, bileşenleri dolayısıyla tıkanıklık yapan yerleri açarak bakterilerle savaştığı bilinir.

NASIL KULLANILIR?

4-5 adet defne yaprağını suda kaynatın. Daha sonra bu suyun biraz ılıklaşmasını bekleyin ve ılık hale geldiğinde eski ince bir giysi parçasını bu suya yüzeysel olarak yatırın ve daha sonra bu giysi parçasını göğsünüze uygulayın. Bu işlemi çok sıcakken yapmamaya dikkat edin.

Doğal Öksürük Surubu Tarifi

Malzemeler:

150 ml içme suyu (3/4 su bardağı) 6 defne yaprağı 1 limon 6 çorba kaşığı şeker (tercihen ham/esmer şeker)

Hazırlanışı:

Suyu kaynatın. Kaynayan suya defne yapraklarını ilave ederek 7-8 dakika kadar demleyin. Defne yapraklarını suyun içerisinde çıkararak kaynayan suyu bir kaba boşaltın. Limon suyu ve şekeri ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Bu karışım dolapta birkaç gün saklanabilir.


Stres:

Yoğun bir dönem de baskı ve stres altında hissediyorsanız bir bardak defne çayı size daha iyi hissettirebilir. Defne çayının faydalarından biri olan sakinleştirici etkisi sayesinde uykuya daha rahat dalabileceksiniz.

Defne Yaprağı Ve Tarçın Çayı

Malzemeler

1 litre su 2 çubuk tarçın 5 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Çaydanlıkta suyu kaynatın. Kaynamaya başlayan suyun içerisine tarçın ve defne yapraklarını ekleyin. Demlenen çayınızı cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.


Böbrek Taşı:

Vücutta aşırı miktarda üreaz bulunması durumunda ortaya çıkan böbrek taşlarının yok edilmesine yardımcı olur. Defne yaprağı, böbrekler için doğal bir iyileştiricidir.

Defne Çayı Tarifi

Malzemeler: 3 büyük boy defne yaprağı 2 su bardağı su Şeker yada süt

Hazırlanışı:

Defne yapraklarını bir kaba koyarak üzerine su ekleyin. Suyu kaynatın ve kaynama işlemi bittikten 3 dakika sonra kenara alarak 4 dakika bekletin. Daha sonra içerisine şeker ve süt ekleyerek karıştırın. Bu çayı denemek isteyenler için çayın taze olması çok önemlidir. Süt eklemek isteyecekler için önerimiz fazlaca koymamalarından yana olacaktır. Çünkü fazla süt çayınızı sulandırabilir.



Sindirim:

Kabızlık ve şişkinlik şikayetiniz varsa ve doğal bir çözüm yöntemi arıyorsanız defne yaprağı kullanmak sindirim sisteminizi düzene sokacak ve bu sorunlarınızdan tamamen kurtulmanızı sağlayacaktır.

Defne Yaprağı Tütsüsü

Malzemeler

Çakmak Çelik bir kap 4-5 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:

Defne yapraklarını kurutun. Kurumuş yaprakları ezip töz haline getirdikten sonra tutuşturun. Tutuşan tütsünüzü evdeki odalar içerisinde gezdirdiğinizde sindirim sisteminize de doğrudan etki edecektir.




Ağrı Kesici

Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Bunların yanı sıra kas gevşetici olarak kullanılabilir.

Defne Suyu Hazırlamak

Mazlemeler:

22 adet defne yaprağı 1 litrelik kavanoz Yeterince su Kolonya

Hazırlanışı:

Defne yapraklarını su ile birlikte 1 litrelik cam kavanoza doldurun. Kavanozun ağzını kapatarak serin ve karanlık bir yerde saklayın. Tam 22 gün sonra kavanozun kapaklarını açın ve içindeki suyu ayrı bir kaba süzün. Kavanozdaki su miktarı kadar kolonya ekleyin. Bu su sayesinde kas ve eklem ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.


Saçlar:

Saç dökülmesi veya kepek gibi sorunlarla karşı karşıya gelen kişiler için defne yaprağı tüketmek iyi bir çözüm olabilir. Her saç tipi için kullanımı uygun olan defne yaprağını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Organik Defne Sabunu

Malzemeler:

13 gram kostik 28 gram saf su arıtıcı 86 gram zeytinyağı 5 gram defne yaprağı yağı Bir çimdik kaya tuzu

Hazırlanışı:

Kostik ve suyu karıştırın. Açık havada yapmamanız dahilde sağlıksal sorunlar oluşturacağı için bu işlemi açık havada yapmanız çok önemli. Bu işlemin ardından gaz oluşacak gaz tamamen boşaldığında hiçbir tehlikeli durum kalmayacaktır. Kostik – su karışımını kenara olarak soğumaya bırakın çünkü tepkimeye giren bu iki madde ortaya bir ısı çıkaracaktır. Ardından zeytinyağı ve defne yaprağı yağını bir kapta karıştırın. Soğuyan kostik karışımının içerisine bu karışımı azar azar ekleyerek karıştırın. Karıştıktan sonra tuzu ekleyin. Sabun karışımını bu şekilde 35-40 dakika kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Süre bittiğinde kaplara doldurup kullanıma hazırlayabilirsiniz.


Diyabet:

Günde 2 kez defne yaprağı tüketen diyabet hastası kişilerin kan şekerlerinin düştüğü görülmüştür. Defne yaprağı, insülin oranını belli bir seviyede tutmakta oldukça başarılı bir bitkidir.

Defne Detoksu

Malzemeler:

10 demet maydanoz 10 limon Birkaç parça defne yaprağı

Hazırlanışı:

Maydanoz ve kabukları soyulmuş limonları suyun içerisinde kaynatın. Kaynayan suyu ocaktan almaya yakın defne yapraklarını ekleyin. Karışım iyice olduktan sonra tülbent yadımıyla süzerek cam bir kaba boşaltın. Bu kür sayesinde düzenli tüketildiğinde 15 gün içersinde şekerinizi korntrol altına alabilirsiniz.


Zayıflatır

Defne yaprağının son ve en önemli özelliklerinden biri de zayıflatıcı özelliğinin bulunmasıdır. İyi bir antioksidan ve toksit atıcıdır.

Defneli İçecek Tarifi

Malzemeler:

4 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı bal Kaynar su

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir araya getirerek üzerlerine kaynar suyu dökün. 5-6 saat sonra hafif kıvam alacak olan içeceğinizi süzerek tüketebilirsiniz.



Alıntı
________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Kasım 2022, 06:14   #2
Standart

Aşırı faydalı, okumuştum daha önce.

 
Alt 22 Aralık 2022, 03:32   #3
Standart

oksuruge iyi geliyormus hmm

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:03.