Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ocak 2022, 09:16   #6
Malkoçoğlu
Malkoçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Boogie-Woogie Blues

Bu piyano temelli stil, 1900'lerin başlarındaki kademeli piyano stilinin doğal bir evrimiydi. Büyük büyükanne ve büyükbabalarımız, I. Dünya Savaşı yıllarında Big Joe Turner ve Pinetop Perkins gibi sanatçılarla kuşkusuz boogie-woogie blues'a düştüler.



Delta Blues

En eski blues türlerinden biri olarak kabul edilen bu Mississippi orijinalinde bol miktarda gitar ve armonika bulunur. James Cotton ve Sonny Boy Williamson, deltadan çıkan en büyük efsanelerden bazıları.



Chicago Blues

Chicago blues'unda çok sayıda yüksek enerjili gitar bulunur. Genellikle delta blues gibi olduğu söylenir, ancak daha güçlendirilmiştir. Otis Rush, Muddy Waters ve Magic Sam bu tarzın başlıca örnekleridir.



Jump Blues

1940'larda jump blues yeni bir şey oldu. Yüksek tempolu swing stili ve kabadayı vokallerle eşleştirilmiş saksafonuyla anında bir hit oldu. Cab Calloway ve Sam Taylor, bu kategorinin kesin dayanaklarıdır.



Soul Blues

Genellikle ritim ve blues için R&B olarak adlandırılan 1960'ların sonu ve 1970'lerin başı bu tarzın başladığı yerdi. Soul müzik ve modern şehir müziğinin harika bir kombinasyonu. Soul blues sanatçılarının en efsanevilerinden biri Ray Charles'tır.



Teksas Blues

Texas'ın kalbinin derinliklerinde, blues, sert bir vuruş ve tekrarlayan rifflerle tüm gücüyle geliyor. Texas'a ayrı bir hava katmak için Stevie Ray Vaughn'dan başkası tarafından kullanılan slayt gitar ve farklı blues ve caz melodileri. Fabulous Thunderbirds ve T-Bone Walker, diğer Texas blues ileri gelenleridir.



New Orleans Blues

Biraz dumanlı, biraz Cajun, biraz Creole ve lezzet dolu. New Orleans blues, zydeco tarzı bir vuruşla eriyen Latin bir rhumba ile herkes için küçük bir şeye sahiptir. Sallanır, yürür ve sizi gerçekten harekete geçirir. Little Richard, James Booker, Guitar Slim ve Fats Domino'yu düşünün.