Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Kasım 2021, 17:13   #8
Güz
» en güzel hikaye`m «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Jön TüRk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öncelikle muazzam tespitler.Ancak bir kaç noktaya değineceğim.

Hava kuvvetlerimiz bölgede aktif,en son Rus Pantsir hava savunma sistemi vurduk SİHA ile ve sistem bomba üzerine inene kadar göremedi. (hernekadar eski bir sistem de olsa SİHA ile vurmak önemli ) Ancak bu orada bir harekat yapacağımız zaman Rusya'dan onay aldığımız gerçeğini değiştirmiyor.Bölgede bir akrabam görev yapıyor detay vermeyeceğim (:

Daha önceki operasyonların da seçim öncesine denk gelmesi ''oy için'' algısını arttırmıştı.Ancak şu noktada ayrışıyorum,sınır illerine her hafta sivillerin yaşadıkları yerlere füze düşerken,şehirlerde canlı bombalar patlarken bu süreci büyük ölçüde çözdük.Bunun da en önemli sebebinin sınırda bir tampon bölge oluşturmamıza bağlıyorum.Sızmalar,sınıra yaklaşıp yerleşim yerlerini vurmalar bitme noktasına geldi.

Siyasi muhakkak planlar vardır ancak ben sonuca bakıyorum.Kendi açımdan da hangi parti olursa olsun,o bölgede bu tip operasyonlar elzem.Bu düşüncede olmamın en büyük sebebi ise 1977'de kurulan örgütün okadar hükümet değişimine ve hamleye rağmen bitirilememesi. ( içeride ve sınırda )

sevgili jön, öncelikle seninle anlayış, hoşgörü ve nezaketle donatılmış biri ile yine böyle bir platformda siyaset konuşmaktan tekrar keyif aldığımı belirtmeliyim. bakış açını da beğeniyorum, aslında aynı noktalarda düşündüğümüzü ya da ayrı noktalara bakış attığımızı biliyorum. bölgede bir akrabam var demissin, benim de çok yakınlarım var diyerek yanıt vereceğim. babam da bir asker keza zaten biliyosun. olaya bir partici olarak değil sadece vatansever olarak hem de objektif açıdan bakıyor olduğumu da ayrıca bikez daha belirteyim.

yapılan siyasi oyunları görmezden gelmemek, hatta görüp de ilgi dışı bırakmak ya da sonuca bakarım ben demek biraz üzüntü veriyor bana. çünkü sonuca gelene kadar, ne tür bir yollardan ve ne tür bir yaptırımlardan geçtiğimiz bana göre mühimdir. çünkü gelinen yol, dediğin gibi amaca yani sonuca hizmet eder.

daha detaylı bir genel bakış açısı ile durduğum yeri değiştirmeden, rusya merkezli olan düşüncelerimi açıklamaya çalışacağım tekrar, içinden kendi sorularına belki bir yanıt bulabilirsin.

gönül isterdi ki. 2012 den itibaren orada öso bu kadar güçlü iken, esat la pazarlık yapılsın, elimizde hala büyük kartlar varken bu kadar insanın göçmen olup ülkemize gelmesine mani olunsun ve henüz altyapısı dağılmamış bir suriye varken bişeyler yapılsın. ama yapılmadı ve günümüze bu şekilde gelmiş olduk.

kısaca esat ın böyle bir savaşa mani olma gücü yok, yani türk ordusu karşısında bir netice alma ihtimali yok. o zaman ne çıkıyor ortaya. türkiyenin oraya girmesi esat ı daha fazla rusyaya bağımlı hala getiriyor. yani putin de ister aslında göstermelik bir şekilde sınırlandırılmış bir operasyonla ülkenin tekrar oraya girmesi bazı küçük bölgeleri denetim altına alması, kürtlerle savaşması, onları zayıflatması, onların da esatla anlaşmak zorunda kalması ki bir önceki operasyonda öyle olmamış mıydı? türkiye girdiği gibi ypg elleri kolları kaldırdı, esat la anlaşmaya çalışmamış mıydı? niye, çünkü biriyle anlaşmak zorundasın. sonuçta iki milli devlet var orada. sen iyi kötü paramilitel bir grup olarak orada mücadele vermeye çalışıyosun. şimdi biz attığımız hamlelerle aslında rusyanın elini güçlendirmiş oluyoruz, yani rusya nın o bölgeki hakimiyetini cok ciddi bir şekilde yükseltmiş oluyoruz.

velhasıl, kısaca yapılan çoğu hamle iç siyasete yönelik. cb ve ekibi bir seçim kazanma makinesi gibi ve seçmeni kitlesel halde korkutma, ödüllendirme, bağımlı haline getirme şekliyle kartlarını iyi şekilde oynayan, çıkar ve korkuları en iyi şekilde yönetebilen bi durumda hareket etmektedir. bunda başarılı mı evet çok başarılı.

ve suriye başından sonuna kadar ideolojik olarak kullanilan bir ülke. olay, onların çıkarlarının değil de onlara hükmedenlerinin çıkarlarının öne çıkarıldığı bir durum haline geldi. şimdi ne görüyoruz net olarak. suriye de kimin nerede durduğunu belirleyenin rusya olduğunu, talibanla mukayese ettiğimizde esat ın artık çok meşru bir aktör olduğunu, talibana kredi veren uluslar arası sistemin esat a çok daha fazlasını vereceğini, rusya nın bu operasyon ve tezkere üstünden artık türkiyenin içindeki iktidar oyununda ben de varım dediğini görüyoruz. yani bir önceki mesajımda anlatmayay çalıştığım tam da buydu. oyun içinde oyun var aslında. burada zaman içinde kazanan tek ülke rusya olacaktır.

________________


anlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.