02 Kasım 2021, 13:50
|
#6 |
| | | İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | burada sorulması gereken soru şu. savaşa girse ve kazansa, hatta tüm hedeflerine ulaşsa bile ne elde edebilir ülkemiz? kazanımı ne olur'u cevaplarsak olayı daha bir net bakışla değerlendirmiş oluruz aslında. bana göre bir savaşın kazananı asla olmaz, yoktur çünkü. kaybedenler ise hep masum halktır.
başka bir açıdan ise, artık iflas ettiklerini görenlerin bir taşla bir kaç kuş vurmak isteme hesapları bunlar. sıkışmışlık, tükenmişlik her şey var burada. şu iflasla bile bir adam yüzde 30-32, mhp ile birlikte toplamda yüze 40 hala destek buluyorsa, hala her şeyi yapabilir konumda demektir.
hava hakimiyeti tamamen rusya ve esat ın elinde olan bir konuma, yani hava desteği olmayan bir operasyona biz niçin katılıyoruz? katılmak istiyoruz? bu soru yukarıdaki paragrafıma da ayrıca hizmet ediyor.
görünen şu ki; cb 29 eylül de soçi ye gitti, elindeki savaş operasyonunu putine gösterdi. putin bunu kabul etmedi ve alelacele basın açıklaması bile yapmadan geri geldi. ekonomik olarak iflas ettiği için, iktisadi olarak çakıldığı için, finansal olarak bir çıkış yolu bulamadığı için ve tek başına seçilemeyeceği için bir entstrüman olarak bu kozu kullanmak istiyor.
burada şuna da dikkat edelim. iktidar mücadelesinin varoluş mücadelesi bir ülkeyi her şeyiyle tek taraflı olarak rusyaya bağımlı kılıyor bizi.
bu savaşın bu tezkerenin savaşa döndürülme kararının alındığı gün, putin e hangi iktisadi ihaleler (gaz-enerji- ikinci s400 ya da uçak alımları gibi) hangileri putin in eline verilmiş. ilerde bunu göreceğiz herhalde. umarım görmeyiz.
şimdi burada dikkat edilmesi gereken konu: bizim suriyeye girmemiz esat ı daha fazla rusyaya bağımlı kılıyor.
tekrar ediyorum. hava kuvvetlerinin olmadığı bir operasyonla (ki daha önce aynısı yaşanmıştı), askerlerin oraya gidip hayatlarını kaybettiği muhalefette suçlu olmayacak mı? cb bu savaşı ve askeri operasyonu içerdeki seçimleri belki yaptırmamak, savaş halindeyiz ne seçimi ya da ohal şartlarda seçime gitmek için kullanacağı görülmüyor mu?
burada bir oyun kuruluyor. iki hamle var. tabi o da görebilene.
________________ anlayışı olan beni anlayışlı, aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.
|
|
| |