IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2022, 11:31   #1
Standart IRC de Bağlantı Hataları Ve Çözümleri

IRC Client ile IRC Sunucusu arasinda meydana gelen problemlerden dolayi olusan hatalardir. Bircogumuz bu tarz hatalar ile karsilasiriz fakat genel olarak bilgi sahibi olan, arastiran pek az kimse var. Bazi yalan yanlis bilgilerin yayilmasini engellemek amaci ile bu tarz bir dokuman yazmaya karar verdim, elimden geldigince detaya indim..
Umarim okuyuculara az da olsa faydasi dokunur, bilinclenmelerine yardimci olur.



Konunun basinda da belirttigim gibi IRC Client ile IRC Sunucusu arasinda meydana gelen problemlerden dolayi olusan hatalardir bunlar.

-IRC Client Ornegi: mIRC, Konversation, hIRC, Xchat, jwirc, xircon, pirch, BitchX vesaire.
-IRC Sunucusu: irc.hdircd.com Aslinda bu ornege gerek bile yok, IRC Sunucusunun anlamini bilmeyen kisinin dokumanin devamini okumasinin anlami yoktur.

Gelelim detaya…

* Connection reset by pear

Genel olarak goz onunde bulundurdugumuzda baglantinin baglanan socket’in durumunun yeterince saglikli olmadigindan dolayi kapatildigini ifade eder.

Alt Basliklar: Read Error, Write Error, Ping time out, Broken Pipe

Read Error: IRC Sunuculari baglanan client’den belirli bilgiler ister. Bu hata IRC Sunucusunun kullanicinin IRC Client’inin bilgilerine erisememesi, okuyamamasi durumunda olusur. IRC Sunucusu bilgileri okurken bir hata ile karsilasirsa, bilgileri okuyamazsa client’in baglantisini bu hata mesaji ile kapatir.

Write Error: Bu hata mesaji da hemen hemen Read Error ile benzer ozellikleri tasir. Bir onceki hata mesajinda da belirttigim gibi IRC Sunucusu ile client arasinda bir veri alisverisi vardir. Bu veri alisverisinde IRC Sunucusu IRC Client’inden aldigi bilgileri hafizasina yazamazsa/yazmaya calisirken herhangi bir hata ile karsilasirsa client’in baglantisini bu hata mesaji ile kapatir.

Read error = Okuma hatasi
Write error = Yazma hatasi

Read error okuma isleminde hata olustugu zaman gerceklesir, write error ise okuma isleminin ardindan gerceklesen yazma isleminde hata olustugu zaman gerceklesir.

Broken Pipe: Sunucular soket haricinde de bazi bilgilere ihtiyac duyarlar. Iste bu bilgilere erismekte sorun yasadiklari zaman bu hata mesaji ile client’in baglantisini bu hata mesaji ile kapatirlar. Daha net anlasilabilmesi icin bir ornek vermeye calisayim…
Kullaniciya whois cekersiniz, sunucu whois cektiginizi bilir fakat bu bilgiyi sizin ekraniniza yansitirken bir hata ile karsilasir, iste bu Broken pipe hata mesaji ile sonuclanir…

Ping time out: Sunucular kullanicinin halen hatta olup olmadigini algilayabilmek icin belirli araliklarla kullanicilara ping atarlar. Bu ping cevabi gelmedigi zaman kullanicinin baglantisi bu hata mesaji ile kapatilir. Dikkat ederseniz status pencerenizde belirli araliklarla “Ping? Pong!” mesajlarini gorursunuz. Bu daha da basite indirgeyerek;
Ping? : Hey genc, buradamisin bir ses ver de yasadigini bilelim..
Pong! : Burdayim abi…

bu sekilde ozetleyebiliriz.

*Software cause connection abort
IRC Sunucusu kaynakli olan bir problemdir, yani temeli IRC Sunucusudur… Daha once de IRC Sunucusu ile IRC Client’i arasinda surekli veri alisverisi oldugunu ifade etmistim. Bunu ozet olarak su sekilde aciklayabiliriz: IRC Sunucusu client’in problemleri oldugunu dusunur, veri alisverisinde problem yasar, fakat client uzerinde herhangi bir problem mevcut degildir. Tamamen sunucunun yanilsamasi sonucu ortaya cikar…
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:09.