IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)
  • 2 Post By kLas
  • 1 Post By yeSa
  • 1 Post By kLas
  • 1 Post By YiLDiZ
  • 1 Post By Raina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2023, 10:16   #1
Post İnsanlarí Anlamak..

İnsanlari anlamak İnsanları anlamak için zaman sürecine sigdirdigimiz zaman okadar önemliki. Bunu yasamadikca kimse anlamaz ve bilemez. Bu yüzden peşin hüküm ile tanıdım diye bir terime kimse sığınmasın. İnsanin iyisi kötü ve iyi gündesl burda tam , dostlukta tam olandır.
Kimseye kefil kimse olmamalı. Çünkü kefil demek kendinden ödün vermek demektir. Alışveriş hususunda herkes yazılı imzalı olarak her iki tarafta kağıt olmasi onemli husustur. Yazılı anlaşma
<MiseL> ederken karşılıklı olarak yazılı sözleşmeyi fesh etmeleri önem taşır. Aksi taktirde tanidiginiz dost , arkadaşınız arasında olan kopukluğua neden olur ve bu neden surecinde küskünlük belirginlik kazanır.İnsanları anlamak ve taşımak okadar zor ve bir okadar kolaydir. Bunun için hoşgörülü , anlayışlı , sözde sabit duruş olarak her iki tarafında verici olması gereklilik kazandırır. Bizim size naçiz hane tavsiyemiz şudur. Dostun iyi günde dost olduğu kadar sırda , ikili ikliskide sorun olduğu zaman mezar olmayı kendinize örnek alın. İyiyi herkes taşır.Önemli olan biraz ters olan kişiye iyi olabilmektir.Dostluğun sohbet esnasında yapamayacağınız bir şeyin sözünü vermeyin. Söz demek kişide senet olmalıdır. Doğru bir söz her zaman yüz tane eğri sözden çok daha değerlidir. Bulduğunuz samimi iyi birisini yeni gelen dost arkadaşa asla değişmeyin. Dostun iyisi bir tane bile varsa kalabalik olan toplu arkadaşlıktan daha iyidir. Az ile yetinen olalım. Azı bilmeyen çok olanın kıymetini hiç anlamaz.İyi bir insan olmak için iyiliği merhameti öngörü olarak prensip yapalım. İyi lik insana yakısan en güzel giysidir. Merhametli olmak , alçak gönüllü , sevecen , güler yüzlü , hosgorulu , yapıcı olmak için elimizden geleni yapalım. Dünyanın kimseye kalmadığını geçmişte olanlardan pay alalım.
İkili dostluklar , eş , aşk ta gurur ,kibir , ego olmamalidir. Çünkü bu üçlü olan ego kibir gurur ikili ilişkimiz olan dost evlilik aşk in düşmanıdır unutmayın. Tartışmasız ortam , yaşantisiı olmaz. Bu yüzden samimi olana ve bağlantınızin olduğu birinci derece olanlarımıza kusmeyin. Küsmek iyi bir davranis deil. Siz bir adım atın , olmadı birdaha atın. Son hak olarak üçüncü adımı atın.Sonrasında sakince bekleyin zamana bırakın. Zaman herseyin ilacıdır. Umarız ki insanlar kendine yakışanı eder. En iyi insan toplumda birisine söz demez , bire bir iken tatlı dille izahta bulunur. Birilerinin yanında birine nasihat etmek , yani akıl vermek hakarettir unutmayalım. İnsanları toplumda veya bir bir iken rencide etmeyelim. Herkesin bir duygusal anı vardır.
Kimsenin duygularına saldırı yapmamalıyız. Sözün sonuna gelmişken , empati yapmadan sempati bulamayız sözünü burada hatırlatırken yani demem oki , başkasına bişi derken sana dense ne hissedersin düşüncesi ile hareket etmek gerektiğini demek istiyoruz bu sözle. Empati ve sempati en güzel şeydir .. UnuTmayaLim ..
Saygılar..
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 09 Temmuz 2023, 10:51   #2
Standart

Çok güzel bir anlatım olmuş, insanları anlamak çok zor gerçekten,
Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 09 Temmuz 2023, 16:18   #3
Standart

Yorum için tşk ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 09 Temmuz 2023, 18:09   #4
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İnsanları anlamak zorrr zorrr
Emeğinize sağlık

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 09 Temmuz 2023, 19:12   #5
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegıne saglık; ınsanları anlamak çok zor anlamamaya karar verdım :)

________________

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:45.