IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2021, 21:16   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Birleşik Arap Emirlikleri İçin Vize Gerekli Mi?

Birleşik Arap Emirlikleri Vize Türleri

Birleşik Arap Emirlikleri İçin Vize Gerekli Mi?

Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılacak olan seyahatin amacının yanı sıra kalış ve giriş/çıkış sayılarına göre vize türleri bulunmaktadır. Alınan vizeler ile ülkenin 7 emirliğini de girmek mümkündür. Ticari, turistik, aile ve arkadaş ziyareti yapacak kişiler kalış sürelerine göre vize türü seçebilmektedir. Vize türüne göre belirlenen kalış sürelerinin aşımında cezai işlem uygulanmaktadır.

30 Gün Tek Girişli Vize

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 60 gün içerisinde 30 gün (29 gün konaklama) kalacak kişilerin alması gereken vize türüdür. Genellikle turistik seyahat gerçekleştireceklerin başvurduğu bu vize ile ülkeye sadece tek bir giriş hakkı tanınmaktadır.

30 Gün Çok Girişli Vize

Yine 60 gün içerisinde 30 gün kalma hakkı tanıyan “30 gün çok girişli vize” türünde ülkeye birden fazla giriş/çıkış yapılabilmektedir. Turistik ya da ticari amaçlı olarak bu vize türüne başvurulabilir.

90 Gün Tek Girişli Vize

Ülkeye tek sefer gidiş ile 90 gün kalacak kişilerin başvurması gereken vizedir. Bu vizeyi alanların 1 ay bekleme süresi mevcuttur.

90 Gün Çok Girişli Vize

Bu vizede toplamda 90 gün ülkede kalma sınırı ile birçok giriş/çıkış yapılabilmektedir. Çok girişli vizenin uzatılma imkânı olmadığından 90 gün sonunda yeniden vize başvurusu yapılması gerekmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri İçin Vize Gerekli Mi?

Birleşik Arap Emirlikleri Transit Vizesi

Başka bir ülkeye gidilse de Birleşik Arap Emirlikleri havalimanlarından birine iniş yapan kişilerin alması gereken vizedir. Bu vize ile 96 saat ülkede kalma hakkı vardır. Diğer uçuşa geçmeden önce eğer terminal değişikliği yapılacaksa transit vize istenmektedir. Transit vize tek girişli bir vize türüdür ve bu vizeye başvururken seyahat edilecek diğer ülkenin uçak biletini göstermek zorunludur.

Birleşik Arap Emirlikleri Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

• Birleşik Arap Emirlikleri vize başvuruları e-vize sistemi ile online olarak yapılmaktadır.
• Başvuruların seyahat tarihinden en geç 1 hafta önce yapılması gerekmektedir.
• Vize için gerekli olan belgeler sisteme online olarak yüklenmektedir. Bu yüzden de evrakların renkli tarayıcıda yüksek çözünürlüklü taranması gerekmektedir.
• E-vize sistemi geçerli olduğundan parmak izi taraması yapılmamaktadır. Ancak kişiler vize alımından sonra ülkeye girdiğinde havalimanlarında göz tarama sisteminden geçmektedir.
• Başvuru yapılan pasaportun Birleşik Arap Emirlikleri’ne girişten sonra en az 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
• 10 yıldan eski olan pasaportlar ile başvuru yapıldığında vize çıkmış olsa bile ülkeye girişte yetkili kişiler tarafından vize iptal edilebilmektedir.
• Birleşik Arap Emirlikleri Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
İşverenler, işsizler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları, öğrenciler ve emeklilerin Birleşik Arap Emirlikleri vizesine başvuru yaparken bazı evrakları sunması zorunludur. Bu evraklar:

Birleşik Arap Emirlikleri vize başvuru formu

• 2 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş, beyaz fonda, yüz ve boyun bölgesinin net bir şekilde görüleceği şekilde)
• Vize harcı için ödenen banka dekontu (Dekontun gösterilmemesi durumunda başvuru kabul edilmemektedir)
• Pasaport (Yıpranmamış, yırtılmamış ve en az 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaportun kişisel bilgilerinin bulunduğu 2. ve 3. sayfasının renkli taraması)
• Nüfus cüzdanı (Arkalı önlü renkli taraması)
• Konaklama ve gidiş/dönüş uçak bileti rezervasyon belgeleri
• Davetiye mektubu
• Son 3 aya ait banka hesap dökümü/cüzdanı (Güncel tarihli ve gerekli miktarda bakiyesi olan hesap dökümü, internet şubesi kullanılarak alınabilir)
• Vize talep dilekçesi (Şirket antetli kâğıdına gidiş/dönüş tarihinin, seyahat amacının ve şirketin izni olduğunun yazılması gerekmektedir. Sigortalı çalışanlar için geçerlidir)
• Vergi levhası, Ticaret Sicil Gazetesi, faaliyet belgesi, SGK ya da Bağ-Kur hizmet dökümü (İşverenler için geçerlidir)
• Evlilik cüzdanı (Eşi ile seyahat eden ev hanımları için geçerlidir)
• Öğrenci belgesi (Güncel tarihli. Öğrenciler için geçerlidir)
• Sponsor dilekçesi (Öğrenciler için geçerlidir)



Alıntı..
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:57.