IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2021, 21:22   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Azerbaycan İçin Vize Gerekli Mi?

Azerbaycan Vizesi

Azerbaycan İçin Vize Gerekli Mi?

1 Eylül 2019 tarihinde Azerbaycan ve Türkiye arasında yapılan vize muafiyeti anlaşmasına göre umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları 30 güne kadar; hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri ise 90 güne kadar Azerbaycan’a vizesiz seyahat edebilmektedir.

Türkiye’nin yanı sıra 66 ülkenin diplomatik pasaport, hizmet pasaportu ya da hususi pasaport sahibi vatandaşları 30 veya 90 günü aşmamak kaydıyla ülkeye giriş yapabilmektedir.

Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Rusya, Tacikistan, Ukrayna ve Özbekistan ülkelerinin herhangi bir pasaportuna sahip olan vatandaşları ise 90 güne kadar ülkede vizesiz kalma hakkına sahiptir.

Azerbaycan, varışta vize uygulamasıyla da bazı ülkelerin vatandaşlarına kolaylık sağlamaktadır. Bahreyn, Singapur, Çin, Japonya, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Malezya, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin vatandaşları Azerbaycan havalimanlarında 30 gün ve İsrail vatandaşları ise 60 gün geçerli vize alabilmektedir. T.C. vatandaşları ise bu uygulamadan yararlanabilmek için Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na iniş yapmaktadır.

30 Ağustos 2018’de yürürlüğe giren ASAN elektronik vize uygulaması ise 93 ülkenin vatandaşına internet üzerinden vize alma kolaylığı sağlamaktadır. E-vize uygulaması ile vatandaşlar 30 güne kadar ve tek giriş hakkı ile ülkeye seyahat edebilmektedir. Konsolosluklara başvuruda bulunmaya gerek kalmadan ve resmi tatil olması fark etmeksizin 3 saat içinde vize alınabilmektedir.

Azerbaycan İçin Vize Gerekli Mi?

Başvuru sahiplerinin e-postalarına gönderilen vizenin çıktısını alarak seyahat sırasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. E-vizelerin alındıkları tarih itibarı ile 90 gün içinde kullanılması zorunludur.

Azerbaycan Vize Türleri

Azerbaycan, çoğu ülke vatandaşının ülkeye kolaylıkla seyahat edebilmesi için bazı vize prosedürleri uygulamaktadır. Vize türleri ise giriş vizeleri ve transit vize olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Giriş Vizesi

Farklı nedenlerle Azerbaycan’a giriş yapacakların seyahat amacına uygun olarak giriş vizelerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu vizeler tek ya da çok giriş hakkı tanımaktadır.

Tek giriş vizesi en fazla 90 günlük alınabilmektedir. Vatandaşlar, bu vize ile ülkeye yalnızca tek sefer giriş yapabilmektedir. Çok giriş vizesi ise en fazla 2 yıllık verilmekte ve vatandaşlar bu süre içinde birden çok kez Azerbaycan’a seyahat edebilmektedir.

Azerbaycan Genel Vize

İş seyahatleri, turistik geziler, ticari faaliyetler, araştırmalar, kültür ve spor etkinlikleri ve tıbbi tedavi nedenleri ile Azerbaycan’a seyahat edeceklerin genel vizeye başvurması gerekmektedir. T.C. vatandaşları belirlenen süreler içinde vizeden muaf olarak ülkeye giriş yapabilmektedir.

Azerbaycan Diplomatik Vize

Diplomatik görevlerle Azerbaycan’a seyahat edeceklerin diplomatik vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Azerbaycan Hizmet Vizesi

Uluslararası kurumlarda ya da devlet kurumlarında görevli vatandaşlar Azerbaycan’a giriş yapabilmek için hizmet vizesi almak zorundadır.

Diplomatik vize ve hizmet vizesi yalnızca resmi görevler için verilmektedir.

Transit Vize

Azerbaycan’dan 3. bir ülkeye geçiş yapacakların transit vize alması gerekmektedir. Transit vize alındığı andan itibaren en geç 30 gün içinde kullanılmalıdır. Tek ya da çift giriş hakkı ile alınabilen transit vize ile ülkede en fazla 5 gün kalınabilmektedir.

Azerbaycan Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

• Azerbaycan vizesi başvuru formu Azerice, İngilizce ve Türkçe dil alternatifleri ile hazırlanmıştır. Başvuru formu bu üç dilden biri ile internet üzerinden doldurulabilmektedir.
• Vize başvurusunda kullanılan pasaportların 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir.
Pasaportunda Dağlık Karabağ vizesi görünenlerin ülkeye giriş yapması mümkün değildir.

Azerbaycan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

• Pasaport ve kimlik bölümünün fotokopisi (Pasaportların seyahat tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliğinin olması ve en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.)
• 2 adet biometrik fotoğraf (Fotoğrafların 3X4 ölçülerinde ve beyaz fon önünde olması gerekmektedir.)
• Azerbaycan vize başvuru formu
• Nüfus cüzdanı fotokopisi
• Vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Davet mektubu
• Onaylanmış gidiş/dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu
• Banka hesap dökümü (Kaşeli ve ıslak imzalı)
• Harcın yatırıldığına dair dekont
• Seyahat amacını, süresini ve finansal bilgileri içeren dilekçe
• Seyahat sağlık sigortası poliçesi
• SGK hizmet dökümü ve maaş bordrosu (Sigortalı çalışanlar için geçerli)
• Faaliyet belgesi ve imza sirküleri (İşverenler için geçerli)
• Varsa araç ruhsatı, tapular ve kredi kartı bilgileri

Randevu Nasıl Alınır?

Azerbaycan vize randevusu Ankara, İstanbul ve Kars’ta bulunan konsolosluklardan alınabildiği gibi yetkili danışma merkezleri tarafından da alınabilmektedir. Şahsen müracaat edecekler, ikamet adresleri ve konsoloslukların görev bölgelerini dikkate alarak randevu alabilmektedir. Konsolosluklar, başvuru sahipleri için randevu günü ve saati belirlemektedir.


Alıntı..
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 22 Ağustos 2021, 21:27   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kaçamak gezmek için en ideal yer

________________

Azerbaycan İçin Vize Gerekli Mi?
 
Alt 22 Ağustos 2021, 21:40   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Seviyorum Azerbaycan'lıları umarım gitmek de nasip olur.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:53.