IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2022, 13:56   #1
Standart Uluslararası öğrenciler için yaşam ipuçları

Hayatınızı değiştirecek yurt dışı eğitim deneyimine başlamak üzeresiniz. Hayaliniz gerçek oldu ama aileniz ve arkadaşlarınızdan uzakta yurt dışı eğitiminizin ilk yılına nasıl dayanacağınız konusunda kaygılı ya da huzursuz hissedebilirsiniz.

Endişelenmeyin! İşte size yurt dışındaki ilk yılınızı kendinizden emin bir şekilde geçirmenizi sağlayacak rehberimiz!

1)Bavul hazırlamayı öğrenin

Bavulunuzu çıkarmadan önce dikkatle düşünmeniz gereken en önemli şey; yanınızda tam olarak ne götürmeniz gerektiği. Bu yüzden mağazalardan kolayca alabileceğiniz banyo malzemeleri, mutfak eşyaları ve taşınmazları bavulunuza almayın.

Gideceğiniz ülkedeki hava durumu ile alıştığınız hava durumu birbiriyle uyumlu olmadığı için ihtiyacınız olmayan kıyafetlerinizi eleyerek bavulunuzda yeni konumuza uygun kıyafetler için yer açabilirsiniz.

Bavulunuzu günlük kullanıma uygun biçimde toplayın ve tanınabilir bir şekilde işaretlemeyi unutmayın. Birçok üniversite uluslararası öğrenciler için ücretsiz havaalanında karşılama servisi sağlar.

Gitmeden önce yanınıza alabilecekleriniz için ipuçlarımızı inceleyin.

2)Teknoloji Meraklısı Olun

Böyle bir dijital dünyada, gittiğiniz herhangi bir yerde ve istediğiniz zaman erişebilmek için dokümanlarınızın kopyasını, multimedyalarınızı ve tercih ettiğiniz müzik türünü bulut sistemine yükleseniz iyi olur. Aynı şekilde önemli iletişim bilgilerini ve verilerini Google Doküman ya da benzer bir yazılıma kaydedin. Aynı zamanda en önemli bilgilerinizi basılı kopya olarak yanınızda tutmanızda bir sakınca yok.

Akıllı telefonlarınızdan aile ve arkadaşlarınıza Wi-Fi erişimiyle ulaşabileceğiniz mesajlaşma uygulamaları yüklemeniz de gerekir. Ayrıca kendinize en yakın teknoloji mağazasını bularak lokal bir SIM kart almanızda yarar var.

Yanınızda birden fazla cihazınızı şarj edebileceğiniz kablo fişleri ve çoklu prizleri getirin. Eğer priz girişleri sizin ülkenizdekinden büyük ölçüde farklıysa, elektrikli cihazlarınıza zarar vermemek için bir an önce dönüştürücü almanızda fayda var.

3)Kalacak yeri doğru seçin

Unutmayın, kalacak yer tercihinizin hem eğitiminize, hem de genel anlamda mutluluğunuza önemli bir etkisi olacaktır. Dolayısıyla herhangi bir yurda kayıt olmadan önce ayrıntılı bir online arama gerçekleştirin.

Hatta IDP danışmanınız size aile yanı konaklama, hosteller, apartmanlar, yurtlar, konut kolejleri ya da özel kiralık mülkler gibi birçok konaklama imkanını keşfetmenizde yardımcı olabilir ve hem ihtiyaçlarınız, hem de bütçenize uygun seçenekleri seçmenize yardımcı olabilir.

Yeni çevrenize aşina olabilmek için diğerleriyle ‘açık iletişim’ yöntemi ile yeni evinizi sorunsuzca yönetmeyi deneyin. Kolay görülebilir yerlere yapışkan notları koymayı (buzdolabı ya da banyo aynası gibi) ya da mesaj paylaşımını kolaylaştırmak için WhatsApp grubu oluşturmayı düşünebilirsiniz.

Konaklama ve yurt dışında yeni arkadaşlarla yaşamak konusunda daha fazla ipucu keşfedin.

4)Paranızı akıllıca harcayın

Eğer cebinize yüklenecek üst düzey bir ülkede yaşayacaksanız, ilk önce bütçenizi kesin olarak ayarlamalısınız.

Öğrenci seyahat kartlarını kullanarak çok para biriktirebilirsiniz. Ama satın almadan önce eviniz ve üniversitenizin bulunduğu bölge sınırlarını iyice öğrenin.

En önemlisi yemek yapmayı bilseniz de bilmeseniz de, günlük olarak para biriktirmenize büyük oranda katkı sağlayacak yemek yapmanın temellerini öğrenmeniz gerekebilir.

Dahası her aklınıza estiğinde alışveriş yapmak yerine ihtiyaçlarınızı almak için en doğru zamanı bekleyin. Ayrıca her zaman acil durumlar ya da planlanmamış harcamalar için tahmini bir miktar bütçe ayırın.

Yurtdışında nasıl tasarruf edebileceğinize dair faydalı ipuçlarını kontrol edin.

5)Yeni insanların arasına karışmak

Birçok üniversite, oraya uyum sağlamanıza yardımcı olmakla sorumlu yeni yardımcılar ya da üst sınıflardan danışman atayacaklardır. Ayrıca IDP sizinle aynı üniversiteye ya da şehre giden öğrencilerle tanışabilmeniz için bir oryantasyon etkinliği de organize eder.

Örneğin üniversite ve gideceğiniz şehrin gruplarını, grup konuşmalarını arayarak sosyal medyanın tüm avantajlarından faydalanabilirsiniz. Böylece henüz oraya gitmeden, orada potansiyel olarak birlikte yaşayabileceğiniz ya da birlikte derslere girebileceğiniz insanlarla tanışabilirsiniz.

Sınıf dışında sosyal becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak birkaç ipucu.

6)Herkesle İngilizcenizi pratik edin

Yeni bir ülkeye yerleşmek ilk önce göz korkutucu olabilir ve kendinizi yeni ortamlara sokma konusunda kaygı duyuyor olabilirsiniz.

Sadece sosyal etkinliklerde değil, çok kültürlü kampüs topluluklarında da kampüs içerisinde elinizden geldiğince aktif olmaya çalışın. Eğer dil yetenekleriniz konusunda kendinizden emin değilseniz, düşüncelerinizi biraz biraz İngilizce’nizi kullanarak ifade etmeye çalışın.

Unutmayın pratik her şeyi mükemmelleştirir! O yüzden, diğer öğrencilerle iletişim kurma fırsatları aramaktan çekinmeyin.

Yeni arkadaşlarınızla sosyalleşmenin yanı sıra, üniversitenin uluslararası öğrenciler için tahsis ettiği öğrenim kaynaklarından ve ek çalışmalardan faydalanabilirsiniz. Büyük bir ihtimalle genellikle makale yazımı ya da gramerle ilgili ortak sorunları ele alan ekstra dersler de olacaktır.

Profesörler ve öğretim görevlileri düşündüğünüz kadar göz korkutucu değillerdir. Onlardan yardım istemekten çekinmeyin. Onlara kişisel olarak email gönderebilir ve ofis saatleri içerisinde sorularınızı tartışmak için bir randevu oluşturabilirsiniz.

7)Stresle Başa Çıkma Yolları

Yurt dışında eğitim alırken arada sırada stresli ya da sıla hasreti çekmeniz normal. Ama bazen, ekstra yardıma ihtiyaç duyduğunuzu hissedebilirsiniz - ve bu normaldir.

İlk tavsiyemiz, strese neyin sebep olduğunu bulmaya çalışmanız olacaktır. Kendinizi yalnız hissediyor ve ülkenizdeki aileniz, arkadaşlarınızla konuşma ihtiyacı mı hissediyorsunuz? O halde neden üniversitenizdeki yeni bir topluluk ya da klüplere katılarak yeni bir ülkede sizinle kafa dengi yeni arkadaşlarla tanışmıyorsunuz?

Eğer yeni akademik ödevlerinizden dolayı stresli hissediyorsanız, zamanınızı daha verimli bir şekilde kullanmaya çalışarak yeni, heyecan verici yerler keşfetmek için zaman kazanabilirsiniz.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:08.