IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2022, 04:22   #1
Standart Yurt Dışında Yaşamak İstiyorum Diyenler İçin Altın Rehber

Hiç başka bir ülkede yaşamanın nasıl olacağını düşünüp kendinizi tatlı bir hayalin içinde buldunuz mu? Sosyal medyada arkadaşlarınızın ya da akrabalarınızın başka yerlere taşınıp orada yeni bir hayat kurduğunu gördüğünüzde onların yerinde olmayı istediğiniz zamanlar olmuştur. Hayallerinizin temelinde daha iyi yaşam standartları, mesleki kariyer, uygun çalışma saatleri, bir vatandaş olarak daha fazla hakka sahip olmak, kaliteli bir eğitim veya dil öğrenme gibi birçok sebep olabilir. Sebebi ne olursa olsun yurt dışında yaşamak hayal değil.

Yurt dışında Yaşamak İstiyorum Diyenler, Toplanın Buraya!
Başka bir ülkede yaşamak heyecan verici olduğu kadar da korkutucudur. Bunca yıl çalışıp çabalayarak kurduğunuz düzeni bozacak, belki evinizi ve eşyalarınızı satacak ve sevdiklerinizi geride bırakıp gideceksiniz. Eğer yurt dışında yaşamak istiyorum diye bu kadar fazla fedakârlık yapacaksanız her detayı iyice düşünmekte fayda var.

Geçiminizi nasıl sağlayacağınızı netleştirin

Yurt Dışında Yaşamak İstiyorum Diyenler İçin Altın Rehber

Şirket aracılığıyla gidiyorsanız sıkıntı yok. Böyle bir durumda muhtemelen daha siz gitmeden işiniz ve eviniz hazırlanmış olacaktır. Ancak kendi imkanlarınızla gidecekseniz önceden ne iş yapacağınıza, nasıl para kazanacağınıza karar vermeli hatta mümkünse iş anlaşmanızı gitmeden önce yapmalısınız. Böylece aylık ortalama ne kadar para kazanacağınızı bilerek gitmiş olursunuz.

Gideceğiniz yer ile ilgili araştırma yapın

Yurt Dışında Yaşamak İstiyorum Diyenler İçin Altın Rehber

Bir yere seyahat amaçlı gitmek ile yaşamak amaçlı gitmek aynı şey değildir. Mevzu seyahatse canınızı sıkan bir durum olduğunda en fazla 1-2 hafta buna katlanır ve nihayet memleketinize dönersiniz. Ancak eğer orada yaşamaktan bahsediyorsak bu kadar masraftan sonra kültürel farklılıklarla karşılaşıp hemen ardından gemileri yakıp geri dönmek istemezsiniz. Bu nedenle yaşamaya karar vermeden önce gitmek istediğiniz yerin sosyal ve kültürel değerleri, yaşam şekilleri, giyim tarzları yemek alışkanlıkları vb. detaylarla ilgili bilgi toplayın. Böylece sokağa çıktığınızda sizi neler beklediğini bilebilirsiniz.

Yanınızda nakit bulundurun

Yurt Dışında Yaşamak İstiyorum Diyenler İçin Altın Rehber

İşiniz hazır, alacağınız ücret garanti olsa dahi yanınızda sizi en az 2 ay idare edecek kadar para bulundurun. Yalnız para derken Türk lirasından değil, Euro ya da Dolar gibi diğer ülkelerde de geçerli olanlardan bahsediyoruz. Maaş gecikmesi, işten çıkma vb. nedenlerle paranızı zamanında alamayabilirsiniz. Böyle bir durumda Londra Köprüsü başında dilenmek istemezsiniz herhalde.

Bankanızı gideceğinizden haberdar edin

Türkiye’deyken bile bankaların hesap işletim ücreti, kart aidatı, gecikme faizi gibi işlemleriyle baş edemiyorken bu işlerin farklı ülkelerden yapılması oldukça masraflı olacaktır. Bu nedenle gitmeden önce kullanmadığınız kartların tamamını kapattırın. “Zaten kart ücreti alınmıyor, herhangi bir ücret kesilmeyecek, kapatmaya gerek yok.” şeklinde dönüşler olsa da siz yine de işinizi sağlama alın ve karttan kurtulun.

Eğer kullanacağınız kartlar mevcutsa bunun için mutlaka bankanızla görüşün ve gideceğiniz ülkeyle ilgili bilgi verin. En az masrafla en iyi hizmet alabileceğiniz kartların hangisi olacağına bankacınızla birlikte karar verin. Banka kartınızın yaşadığınız ülkede yapacağınız transferler için işlem ücreti almadığından emin olun.

Kalacağınız evi görmeden kiralamayın

Yurt dışında yaşamak istiyorsanız kalacağınız evin fiziki şartları, ikamet edeceğiniz semtin sosyal ve kültürel yapısı çok önemlidir. New York’ta yaşayacağım diye yola çıkıp kendinizi Teksas’tan hallice bir mahallede veya yıkık dökük bir evde bulabilirsiniz. Siz en iyisi gitmeden önce internetten araştırma yaparak beğendiğiniz evlerin bir listesini oluşturun. Bu süreçte orada yaşayan arkadaş ve akrabalarınızdan fikir alabilirsiniz. Ülkeye giriş yaptıktan sonra bir iki gününüzü bu listeyi gözden geçirmeye ayırırsanız kalacağınız evi kendi gözlerinizle gördükten sonra kiralamış olursunuz. Sonuçta iki hafta sonra evden kaçar gibi taşınmayla uğraşmak yerine iki gününüzü bu işe ayırmak büyük bir kayıp olmayacaktır.

Posta kutunuzu güvendiğiniz birine emanet edin
Yurt Dışında Yaşamak İstiyorum Diyenler İçin Altın Rehber

Siz gittikten sonra adresinize elinize geçmediği takdirde sizi zarara uğratacak önemli postalar gelebilir. Bu nedenle en az 6 ay boyunca size gelecek postaları alacak ve size bununla ilgili bilgi verecek birinin olması her zaman güvende hissettirir. Komşunuz veya apartman görevlinizden bunun için yardım istemeniz garip olmayacaktır. Ayrıca yeni adresinizi ilgili yerlere iletmeyi de unutmayın.

Gideceğiniz yerde tanıdık birini bulun

Gitmeyi planladığınız yerde yaşayan akraba, arkadaş, arkadaşın arkadaşı gibi samimiyet derecesi ne olursa olsun güvenilir birilerini bulun. Ben hallederim her şeyi sorun yok diye gereksiz bir özgüven içerisine girmeyin ve bu kişilerin iletişim bilgilerini alın. Ne zaman dara düşeceğiniz ve yardıma muhtaç olacağınız belli olmaz.

Sağlık sigortası yaptırın

Her şeyin başı sağlık! 3 günlük seyahate çıkarken bile sağlık sigortası yaptırılıyorsa yurt dışında yaşamak için de sigorta yaptırmak gerekir. Gideceğiniz ülkenin sağlık sistemi muhakkak ki bizimkinden farklı olacaktır. Küçük bir kaza geçirip basit bir doktor müdahalesi gördüğünüz takdirde 3 aylık maaşınız kadar masraf yapabileceğiniz yerler olduğunu unutmayın. Bu nedenle eğer iş bularak gittiyseniz çalıştığınız şirketin yaptırdığı sağlık sigortasının kapsamını iyi araştırın. Henüz herhangi bir iş bulmadıysanız en kötü ihtimalle uzun süreli seyahat sigortası yaptırabilirsiniz.

İngilizce Öğrenin

Gelelim asıl mevzuya. Sadece İngiltere ve Amerika değil Japonya, Çin, Hindistan, Rusya, dünyanın neresi olursa olsun başka bir ülkede yaşamak istiyorsanız bunun hayalini bile kurabilmek için öncelikle İngilizce öğrenmeniz gerek. Çünkü ev bulmak, işe girdiğiniz kurumda çalışmak, alışveriş yapmak, hastaneye gitmek ve aklınıza gelebilecek diğer bütün ihtiyaçlarınızı gidermek için iletişim kurmaya ihtiyacınız var. Tüm dünyada geçerliliği olan İngilizceyi öğrendiğiniz sürece nerde olduğunuz ne kadar kalacağınızın hiç önemi yok. Her koşulun üstesinden gelir ve kendinizi kurtarırsınız.

Hayalleriniz büyük ama İngilizceniz zayıf mı? Merak etmeyin, kendinize inanın ve doğru adımları atın. Cambly online İngilizce ile yurt dışında yaşamak çok kolay. Ana dili İngilizce olan profesyonel eğitmenlerle online İngilizce pratiği yaparak kısa sürece akıcı bir anlama ve anlatma becerisine kavuşabilirsiniz. Size göre ayarlanmış eğitim saatleri içerisinde, kendi seçtiğiniz eğitmenlerle samimi ve profesyonel bir ortamda yapacağınız gerçek bir deneyimi bunca yıl gördüğünüz standart yabancı dil eğitimleri ile karıştırmayın.

ALINTI
 
Alt 30 Kasım 2022, 06:23   #2
Standart

Gideceğiniz yerde tanıdık birini bulun diyo @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:30.