IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2022, 17:27   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yurtdışına Yerleşmenin 11 Yolu

1- Öğrenci Olarak Gitmek
Eğer liseyi henüz bitirdiyseniz veya lisans-yüksek lisans eğitiminizi tamamladıysanız yurtdışında kolayca eğitim alabilirsiniz. Bir çok Avrupa ülkesi ücretsiz üniversite eğitimi sağlamaktadır ve eğer başarılı bir öğrenciyseniz burs bulmakta da zorluk çekmezsiniz. Ayrıca öğrenci olarak bir Avrupa ülkesine gittiğinizde öğrenciliğiniz süresince çalışma izniniz de olacaktır. Böylelikle hem burs alarak hem de çalışarak kendi yağınızda kavrulabilirsiniz.


2- Dil Kursu
Üniversite okuyamam ama param da var diyorsanız dil kursuna yazılmak tam sizin için. Gitmek istediğiniz ülkede bir dil kursuna yazılıyorsunuz ve çoğu ülkede ismi aynı olan dil kursu vizesine başvuruyorsunuz.

Bazı ülkeler dil kursu vizesini öğrenci vizesi ile aynı statüde verir. –Bu durum dil kursunda göreceğiniz toplam ders saatine göre değişir– Böylelikle dil kursuna gittiğiniz ülkede çalışma şansı da elde edebilirsiniz.

3- Green Card Başvurusu ile Amerika’ya Yerleşmek
Green card ile göç başvurusu yapmak tamamen şans işidir. Eğitim durumunuza yada maddi durumunuza bakılmaz. Yılda 1 kere gerçekleşir ve kazanan talihlilere Amerika yolu açılır.

4- Göçmenlik Başvurusu Yaparak Gitmek
Bazı ülkeler göçmenlik başvurusu kabul etmektedirler. Eğer mesleğiniz aranan meslekler arasında ise ve gereklik diğer şartları sağlayabiliyorsanız (yaş, maddi durum, adli durum gibi) göçmenlik başvurusu yaparak yurtdışında yaşamaya başlayabilirsiniz. Şimdilik göçmenlik başvurusu kabul eden ülkeler şöyle,

Avustralya,
Yeni Zelanda
Kanada
5- Evlilik
Çok fazla açıklamaya gerek yok aslında eşiniz yabancı uyruklu ise yada yabancı uyruklu birisiyle evlenirseniz eşinizin vatandaşlığı olduğu ülkeye yada Schengen bölgesine -AB vatandaşı ise- aile birleşimi yoluyla yerleşme hakkı kazanıyorsunuz.

6- Mavi Kart ile Almanya

Almanya, kalifiye meslek sahibi olan insanlara mavi kart alma imkanı sağlıyor. Mavi kart size Almanya ve AB içerisinde çalışma hakkı veriyor.
7- İş Teklifi Almak
Her hangi bir ülkeden iş teklifi almak, o ülkede çalışmanız ve yerleşmeniz için çok büyük bir avantaj. AB ülkeleri haricinde iş teklifi alırsanız sonrası da çok rahat. Örneğin, Amerika’dan ve başka bir çok ülkeden iş teklifi aldığınızda çok uğraşmadan vizenizi alıp gidebiliyorsunuz.

8- Yatırım Yoluya Gitmek
Dünya üzerindeki çoğu ülke, yabancı yatırımı ve yabancı yatırım sonucunda gelen istihdamı destekler. Bu sayede yatırım yaparak açtığınız iş veya iş yerinde kurucu yada ortak olarak kalabilir, yatırım yaptığınız ülkeden oturum izni alabilirsiniz. Her ülkenin yatırımlara verdiği oturum şartları değişmektedir.

9- Mülk Satın Almak

Hem yatırım hem tatil hem de kolay yoldan oturum sağlayan bir seçenek. Özellikle İspanya gibi sıcak ülkelerde belli bir değerin üstünde mülk satın alırsanız oturma izni almaya hak kazanıyorsunuz.

10- Vatandaşlık Satın Almak
Aslında en kestirme yol parayı verip vatandaşlığı satın almak. Buna izin veren bir çok ülke bulunmaktadır. Örneğin Malta, vatandaşlık satmaktadır. Malta vatandaşı olduğunuz an AB vatandaşı da oluyorsunuz ve tabiki her hangi bir AB vatandaşının sahip olduğu her hakka da sahip oluyorsunuz.

11- İltica Etmek
Eğer ülkenizde can güvenliğiniz olmadığını düşünüyorsanız yada baskı altındaysanız istediğiniz ülkeye iltica başvurusu yapabiliyorsunuz. İltica başvurusu kanıtlayıcı ve destekleyici belgeler ile yapılmadığı taktirde reddedilir. İlticanız kabul edildiği taktirde ise Türkiye’ye 5 yıl boyunca giriş yapamıyorsunuz. Giriş yaparsanız da ilticanız iptal ediliyor.

(Alıntıdır)
 
Alt 12 Eylül 2022, 17:29   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Malta vatandaşlık satıyomuş parayla vay be, bizimkiler bedava

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:56.