IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Malefiz


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2022, 16:48   #1
Standart Erasmus+ Proje Başvurusu (2022) Nasıl Yapılır?

Erasmus+ Proje Başvurusu (2022) Nasıl Yapılır?


Erasmus+ 2022 Teklif Çağrısı

Her yılın ilk aylarında yayınlanan Erasmus+ Program Rehberi ile birlikte Erasmus+ Teklif Çağrısı ve o yılın proje son başvuru tarihleri de açıklanmaktadır. Erasmus+projeleri hakkında ayrıntılı güncel açıklamaları Erasmus+ Programı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kapsamında yayınlanan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulabilirsiniz. Çağrı kapsamında, eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlar hazırladıkları projelerine hibe desteği için başvuruda bulunabilirler.



Erasmus+ proje başvurusu
Erasmus+ Programı çerçevesinde tüm başvurular pdf formatındaki web formlar üzerinden elektronik olarak yapılmaktadır. Formlar çevrimiçi doldurulur, istenen belgeler eklenir ve Submit (Gönder) tuşuna basılarak işlemler tamamlanır. Posta, kargo, faks veya e-posta ile gönderilen başvuru formları kabul edilmemektedir.

Hibe desteği için başvuruda bulunmadan önce, kurum/kuruluşların proje tekliflerini geliştirirken Erasmus+ Program Rehberinde açıklanan kriterleri dikkate alarak programa uygunluk ve mali koşulların kontrolünü sağlamış olmaları gerekir.


Erasmus+ başvuru adımları
Avrupa Birliği’nden hibe desteği almak üzere bir Erasmus+ proje teklifi sunmak isteyen uygun kurum/kuruluş/gruplar aşağıdaki adımları izleyerek başvuruda bulunabilirler.

AB Girişi (EU Login) bireysel kullanıcı hesabı açılması. Başvuru işlemlerinden önce ilk yapılması gereken iş, kişisel bir AB giriş hesabına sahip olmaktır.
Kuruluş kaydının yapılması (OID veya PIC veya alınması). Her başvuru sahibi (koordinatör ve ortakların her biri) aşağıdaki iki şekilden birine göre kuruluş kaydını yaparak kimlik kodunu almalıdır.
Ulusal Ajans tarafından yönetilen projelere başvuru için Organizasyon Kimliği (OID, Organisation ID) alınması.
Yürütme Ajansı tarafından yönetilen projelere başvuru için bir Katılımcı Kimlik Kodu (PIC, Participant Identification Code) alınması.
Başvuru formunun indirilmesi
Başvuru formunun doldurulması
Başvuru formunun gönderilmesi
Şimdi Erasmus+ programına proje başvuru adımlarını daha yakından görelim.

1. adım:


AB Girişi (EU Login) kullanıcı hesabı
Avrupa Komisyonunun kayıt portalına giriş yapabilmek için bireysel her kullanıcının ilk önce bir kullanıcı adı ve şifre oluşturarak AB Girişi / EU Login (daha önceki ECAS) hesabı açması gereklidir. AB Giriş hizmeti Komisyonun çeşitli bilgi sistemlerinde kullanıcı kimlik doğrulaması için tek giriş noktasıdır. Komisyonun tüm bilgi teknolojileri araçlarına erişirken gerçekleştirilmesi gereken ilk adımdır.


2. adım:

Kuruluş kaydı
Erasmus+ proje başvurusu yapmak isteyen tüm kurum/kuruluş/grupların Avrupa Komisyonunun online sistemine organizasyon kaydını yapması ve böylece özel bir kimlik koduna sahip olması zorunludur. Bunu için iki yol belirlenmiştir. Söz konusu organizasyon (kuruluş) kaydının nereye (hangi portal üzerinden) yapılacağı, başvurmak istediğiniz projenin Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından mı yoksa Ulusal Ajans tarafından mı yönetildiğine bağlıdır. Kayıt tamamlandığında, sistem tarafından kuruluşunuza özel bir kimlik kodu verilir.

Her bir kuruluşun, kayıt sistemine yalnızca bir kez kaydolması gerekir. Kayıt sonucunda edinilen kimlik kodu benzersiz bir tanımlayıcıdır ve başvuru formlarının doldurulması ve başvuruların sunulması için gereklidir. Başvuran kuruluşun elektronik başvuru formlarını kolay bir şekilde doldurmasını sağlar. Erasmus+ proje başvurusu için form doldurulurken kuruluşun kimlik kodu girildiğinde, kuruluş kaydı aşamasında girilmiş tüm bilgiler otomatik olarak yüklenir ve formda görüntülenir. Ayrıca, yararlandırıcı kuruluşlar ile sonradan yapılacak tüm iletişimlerde bu kod kullanılır.

Ulusal Ajansa proje başvurusu için OID
Eğer Ulusal Ajans tarafından yönetilen (ülke merkezli) bir proje başvurusunda bulunuyorsanız, organizasyon kaydı için, başvuru sahibi kuruluş yasal temsilcisi 1. adımdaki AB Giriş hesabını oluşturduktan sonra kuruluş kaydı adımını gerçekleştirmelidir.

Bunun için, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Birliği Organizasyon Kayıt Sistemine (Organisation Registration System for Erasmus+ and European Solidarity Corps) girişinizi yapın ve temsil ettiğiniz organizasyon/grup adına kayıt işlemini tamamlayın. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, başvuru sahibi kuruluşa başvuruların sunulması için gerekli ve benzersiz bir tanımlayıcı olan bir Organizasyon Kimliği (OID) verilir.

Ulusal Ajans tarafından yönetilen projeler için organizasyon kaydının nasıl yapılacağını adım adım görseller eşliğinde anlattığım rehber yazılara aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yürütme Ajansına proje başvurusu için PIC
Eğer Yürütme Ajansı tarafından yönetilen (Brüksel merkezli) bir proje başvurunda bulunuyorsanız, başvuru sahibi kuruluşun yasal temsilcisi 1. adımdaki AB Giriş hesabı ile girişini yaparak kuruluş kaydı adımını gerçekleştirmelidir.

Finansman ve İhale Fırsatları Portalına (FTOP, Funding & Tender Opportunities Portal) giderek temsil ettiğiniz kuruluş/grup adına kayıt işlemini tamamlayın. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, başvuru sahibi kuruluşa başvuruların sunulması için gerekli ve benzersiz bir tanımlayıcı olan dokuz (9) haneli, Kullanıcı Tanımlama Kodu da denen bir Katılımcı Kimlik Kodu (PIC) verilir.


Not:
Avrupa Birliği’nin diğer programlarına daha önce katılarak halihazırda bir PIC almış olan kuruluşların/grupların yeniden kaydolmasına gerek yoktur. Önceki kayıttan alınan PIC, Erasmus+ kapsamındaki diğer başvurular için de geçerlidir. Başvuru sahipleri, daha sonradan bu kuruluş kimlik kodunu kontrol edebilir veya girilen bazı bilgilerde değişiklik yapabilirler.

Yasal statü kanıtı
Başvuru sahiplerinin kayıt sırasında aşağıdaki belgeleri de doldurarak sisteme yüklemeleri gereklidir.

Tüzel Kişilik Belgesi (Legal Entity Form)

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Tüzel Kişilik Formunun doldurulması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Mali Kimlik Belgesi (Financial Identification Form)
Finansal Tanıtım/Yeterlilik Formu olarak da çevrilmektedir. Proje başvurusu yapan kurum/kuruluş resmi olarak başka bir ülkede kayıtlı bile olsa, bankanın bulunduğu ülkeye ait belgeyi doldurması gerekir.

60.000 Euro’yu aşan hibe başvuruları için, başvuru sahiplerinin mali kapasitelerini kanıtlamak üzere belirli başka belgeleri de sisteme yüklemesi gerekebilir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


3. adım:

Proje başvuru formunun indirilmesi
Erasmus+ Programı kapsamında bir Avrupa Birliği hibesi talep etmek için başvuru sahipleri her bir Eyleme özgü olan ve Avrupa Komisyonunun, Ulusal Ajansların veya Yürütme Ajansının İnternet sitelerinde mevcut bulunan elektronik formları kullanmalıdırlar. Asıl formlar her yılın son başvuru tarihinden kısa bir süre önce yayınlanmakla birlikte örnek başvuru formlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Buradan Ana Eylem (Key Action) seçiminizi yaparak Başvur (Apply) butonuyla online forma ulaşabilir, sağ üst köşedeki PDF ikonuna tıklayarak formu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.



Erasmus+ Proje Başvurusu (2022) Nasıl Yapılır?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


4. adım:

Proje başvuru formunun doldurulması
Başvuru sahiplerinin programın çoğu eylemi için başvurularını doğru elektronik formu kullanmak ve istenen tüm ekleri dâhil etmek suretiyle ilgili Ulusal Ajans veya Yürütme Ajansına online olarak iletmeleri gerekmektedir.

Elektronik form, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanılan resmi dillerden birinde doldurulmalıdır. Yürütme Ajansı tarafından merkezi düzeyde yönetilen eylemlerde ise başvuru sahipleri formu Avrupa Birliği resmi dillerinden birinde doldurmalıdırlar.

Projelerin konsorsiyumlar adına sunulması durumunda, proje koordinatörü kurum/kuruluş veya grup, projenin tamamı için tüm katılımcı kurum/kuruluşlar adına yalnızca bir başvuru sunar.

Başvuru formu doldurulurken program kılavuzu ve ilgili başvuru rehberleri dikkate alınmalıdır.

Başvuru formunda doldurulması zorunlu alanlar kırmızı yıldız ile işaretlenmiştir. Tüm zorunlu alanlar doldurulup doğrulama kuralları karşılandığında, bölümler yeşil bir tik ile işaretlenmektedir. Eğer bir bölüm kırmızı bir uyarı ile işaretlenmişse, bu eksik bilgi girildiği veya tüm kurallara uyulmadığı anlamına gelir.

Formu doldurmaya ara vermek için kapatabilirsiniz. Kapattıktan sonra, My Applications (Uygulamalarım) sekmesinden forma yeniden erişebilirsiniz.

Elektronik formların nasıl doldurulacağı konusunda daha fazla bilgi kılavuzlarda yer almaktadır. Söz konusu kılavuzlarda, karşılaşılabilecek teknik problemlerin çözümüne dair bilgi de sağlanmaktadır. Bu kılavuzlar, merkezi olmayan Eylemler için Ulusal Ajansların, merkezi Eylemlere için Yürütme Ajansının ve Avrupa Komisyonunun İnternet sitelerinde mevcuttur.

Elektronik formlarla desteklenemeyen programın birkaç merkezi Eylemi için başvurular Yürütme Ajansına posta yoluyla (posta damgası olarak tarih) veya kurye hizmeti yoluyla (kurye servisi tarafından alınış tarihi) yapılmaktadır.


Not: Aynı seçim döneminde aynı başvurunun aynı Ulusal Ajans veya Yürütme Ajansına birden fazla defa sunulması durumunda, Ulusal Ajans veya Yürütme Ajansı her zaman projenin son başvuru tarihinden önce sunulan en son versiyonunu geçerli sayacaktır. Aynı başvuru sahibi kurum/kuruluşun ya da konsorsiyumun aynı başvuruyu veya çok benzer başvuruları farklı Ajanslara sunması halinde, tüm başvurular otomatik olarak reddedilecektir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Başvuru formuna eklenecek belgeler

Başvuru esnasında gerekli olan tüm ek belgelerin de başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir. Belge ekleme işlemi başvuru formunda yer alan “Ekler” bölümünden yapılmalıdır. Taranarak elektronik forma eklenmesi gereken belgeler şunlardır:

Başvuru formu Doğruluk Beyanı (Declaration of Honour) sayfası (imzalı, kuruluş ise kaşe/mühür ile birlikte).
Ortaklık Yetki Belgeleri (Mandate). Her bir ortak için ayrı ayrı oluşturulmalı ve ortak ile birlikte koordinatör tarafından da imzalanmalıdır (kuruluş ise kaşe/mühür ile birlikte). “Ortaklık Yetki Belgesi” eğer başvuru aşamasında eklenememiş ise daha sonra değerlendirme aşamasında Ulusal Ajans talep ettiğinde gönderilebilir, ancak hiç bir durumda sözleşme aşamasından daha geç sunulamaz.
Program Kılavuzu ve Başvuru Rehberinde belirtilen diğer ek belgeler


5. adım:

Başvuru formunun gönderilmesi
Başvuru formlarının üzerindeki “Gönder (Submit)” butonuna basılarak çevrim içi gönderim yapılmalıdır.

Erasmus+ proje başvurusu yaparken diğer tüm Avrupa Birliği hibe başvurularında olduğu gibi son başvuru tarihine uyulması büyük önem arz etmektedir. Başvuru, her bir Eylem için belirtilen son başvuru tarihi ve saatinden önce sunulmalıdır. Projenin teslim edilmesine ilişkin son başvuru tarihleri her bir Eylem için Erasmus Program Rehberindeki “Uygunluk Kriterleri” bölümünde belirtilmektedir.

Son başvuru tarihinden önce başvuru sahiplerinin hibe başvurularında değişiklikler yapmasına izin verildiği, ancak son başvuru tarihinden sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacağı unutulmamalıdır.

Not: Tüm elektronik formların son başvuru tarihleri genellikle 12.00 veya 17.00 olarak Brüksel saatinde belirlenmektedir. Farklı zaman diliminde yer alan ülkelerden yapılacak başvurularda saat farklılıkları mutlaka göz önüne alınmalıdır. Bu süreye uymayan başvurular kabul edilmemektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Erasmus+ Proje Başvurusu (2022) Nasıl Yapılır?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:34.