IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

6Beğeni(ler)
  • 3 Post By CeReN
  • 1 Post By ConteS
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2023, 11:28   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Disarida Kahve Icmek Luks Oldu: Evde Ekonomik Kahve Yapma Onerileri

Bircok insana disariya cikmak, manzaraya karsi bol kopuklu bir kahve icmek oldukca iyi geliyor. Bununla birlikte her sey gibi disarida kahve icmek de luks oldu. Bu sebeple disarida kahve icmek isteyen kisiler, daha ekonomik cozumlere yoneliyor. Bizler de disarida icmek yerine, evde kendi kahvesini yapmak isteyen kisiler icin cesitli tavsiyeler hazirladik. Evde ekonomik kahve yapma onerilerimiz sayesinde, en lezzetli sekilde iceceginizi yapabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Evde yapabileceginiz en ekonomik ve kolay tarifler arasinda sutlu kahve yer aliyor. Sutlu kahve neredeyse kimsenin “hayir” diyemeyecegi bir lezzet. Sutlu kahveyi yapmaniz icin ihtiyaciniz olan iki malzeme bulunuyor: Turk kahvesi ve sut. 1 tatli kasigi kahve ve 1 bardak sutle hazirlayacaginiz sutlu kahve, oldukca lezzetli bir tarife donusuyor. Bu noktada kucuk bir tuyo verecegiz. Sutlu kahveyi hazirlarken yavas yavas pisirin. Ne kadar yavas piserse o kadar lezzetli olacaktir. Bir diger sutlu kahve tarifi de granul kahve ile hazirlaniyor. Sicak sute ekleyebileceginiz granul kahve, bircok kisi tarafindan begeni kazaniyor.

Turk Kahvesi
Disarida Kahve Icmek Luks Oldu: Evde Ekonomik Kahve Yapma Onerileri
Ikinci ekonomik kahve onerimiz de Turk kahvesi. Yapimi oldukca kolay olan Turk kahvesini su ile kisa surede hazirlayabilirsiniz. Turk kahvesine lezzet katan en onemli detay ise pisirilme sekli. Her pisirme seklinde tadin farkli oldugunu goreceksiniz.

Ilk pisirme onerimiz ocakta, kisIk ateste. Ocagin en kucuk gozune alacaginiz cezveye ici cay kasigi kadar kahve ve bir fincan su ekleyin. Istege gore seker ilave edin. Ocagin altini acmadan once iyice karistirin. Ardindan ocagin altini acin. Birkac dakika karistirarak pisirin ve karistirmayi durdurun. Kahvenin kendi kendine en yavas haliyle pismesini saglayin. Kaynayan kahvenin uzerindeki telveyi alin ve fincana dokun. Son olarak kahveyi ocaktan alarak fincana servis edin. Mis gibi kahveniz hazir. Eger imkaniniz varsa kahveyi sobada ya da kozde pisirmenizi oneriyoruz. Agir agir pisen kahve, koz kokusuyla birleserek son derece lezzetli bir hale donusuyor. Bu sekilde pisen bir kahve, herkesi kendine hayran birakiyor.

“Kozde ya da ocakta pisirmekle ugrasamam” diyenler icin ise onlarca markanin Turk kahvesi makinesi bulunuyor. Soz konusu cihazlar, kendi kendine bol kopuklu bir kahve hazirliyor. Sadece malzemelerin eklenmesi ve yaklasIk olarak 5 dakika beklenmesi yeterli geliyor. Sizler de iyi bir arastirma yaparak, kahvenizi evde hazirlayabilirsiniz. Turk kahve makinesi fiyatlari dusuk, orta ve yuksek fiyat segmentlerinden olusuyor. Fiyatlari inceleyerek, butcenize ve kriterlerinize uygun modeli satin alabilirsiniz.

Filtre Kahve
Disarida Kahve Icmek Luks Oldu: Evde Ekonomik Kahve Yapma Onerileri
Bircok insanin vazgecilmezi olan filtre kahve, gorece sert tadiyla adeta lezzet soleni yasatiyor. Ozellikle “kahve olmadan asla” dusuncesi icinde olan kisiler, sicak bir filtre kahvesiz gune baslayamiyor. Filtre kahve yapabilmek icin iki yontem bulunuyor.

Birinci Yontem French Press: Bu yontem ekonomik bi sekilde filtre kahve yapmayi sagliyor. Neredeyse bircok kisinin evinde bulunan french press ile essiz lezzete sahip bir kahve yapmaniz oldukca kolay. Bunun icin su isitin ve kaynamasini bekleyin. Ardindan 2 dakika kadar dinlenmesini saglayin. Eger kaynar suyla kahve yaparsaniz, tatta bozulmalar meydana gelecektir. YaklasIk 90 derece sicakliktaki suya 1,5 tatli kasigi kadar kahve ekleyin. Miktar ayarlamasini fincan basina 1,5 tatli kasigi kahve olacak sekilde ayarlayin. Kahveyi bir anda suyla bulusturmak yerine yavas yavas hareket edin. YaklasIk 4 dakika kadar kahvenin demlenmesini bekleyin. Sure bitince suzerek, kahvenizi icebilirsiniz.

Ikinci Yontem Filtre Kahve Makinesi: Filtre kahve severler genellikle makine alarak islerini kolay ve ekonomik hale getirmeyi tercih ediyor. Eger boyle bir dusunceniz varsa internet uzerinden zengin secenekler sunan filtre kahve makinesi modellerini inceleyebilirsiniz. Bazi makineler sadece filtre kahve yaparken; bazilari americano, espresso gibi secenekler sunan ozellikler de barindiriyor. Hatta bunlarin yani sira Turk kahvesi de yapan gelismis makineler de mevcut. Seciminizi damak tadiniza uygun yapmanizda fayda var.

Dalgona Kahve
Pandemi doneminde bircok kisinin yaptigi dalgona kahve ya da baska bir deyisle TikTok kahvesi, oldukca lezzetli. Ozellikle farkli tarifleri denemek isteyen kisilerin mutlaka bu tarifi uygulamasini oneriyoruz.

Dalgona kahve yapmak icin 2 tatli kasigi granul kahve, toz seker ve sicak suyu karistirin. Karistirma islemi biraz uzun suruyor. Cunku kivamin krema gibi olmasi gerekiyor. YaklasIk 10 dakika kadar cirpmaya devam edin. Karisimin icine farkli bi kapta hazirlayacaginiz buz ve sutu ekleyin.Karisima kahve kremasini da ekleyerek hazirlik islemini tamamlayin.

Frappe
Bu listede frappe olmazsa olmaz. Yapimi oldukca kolay ve keyifli olan frappe, ozellikle sicak gunlerde icinizin ferahlamasini sagliyor. Frappe yapimi icin ihtiyaciniz olan malzemeler: 1 tatli kasigi granul kahve, 1 cay bardagi soguk su, 1 tatli kasigi toz seker, 2 adet buz kupu, 1/2 sut. Bu tarifi en kusursuz haliyle hazirlamak icin frappe karistirma kabina da ihtiyaciniz bulunuyor.

Ilk olarak karistirma kabina granul kahve ve sekeri ekleyin. Karisima soguk suyu da ilave edin ve 3 dakika boyunca karistirin. Bu noktada sut kopurtucu kullanmaniz gerekiyor. Cunku kahve kopugu elde etmeniz, frappe yapiminin onemli asamalarindan. Soguk sutu bardaga dokerek, kahve kopugunu de karisima ekleyin. Eger isterseniz uzerine buz da ekleyebilirsiniz.

Cappuccino
Evde cappuccino yapimi oldukca kolay. Bircok tarife gore daha az malzemeyle hazirlanan cappucino uzun sure saklanabilme ozelligi de gosteriyor. Tarif icin 1 su bardagi kadar granul kahve, 1 su bardagi toz seker ve 80 ml litre kadar su gerekiyor.

Tum malzemeleri krema kivamina gelene kadar cirpin. Bu noktada bir mikserden yardim alabilirsiniz. Karisimi camdan bir surahinin icine koyun. Icmek istediginizde her fincana, 1 kasIk kadar karisimdan alin ve sicak sut ekleyin. Her ne kadar kahveyi evde hazirlasak da suslemeden olmaz. Bu kahve karisimina cikolata sosu ekleyerek, goze de hitap etmesini saglayabilirsiniz.

Bonus: Dondurmali Soguk Mocha
Son olarak mocha tarifi vererek yaziyi bitirelim. Yapimi oldukca kolay olan mocha icin 2 paket mocha kahve, 2 yemek kasigi dondurma, buz ve 2 su bardagi sut gerekiyor. Bir kaba kahve ve sutu alin. Dondurmayi da ekleyerek, blenderdan gecirin. Bardak kenarlarina cikolata sIkin ve susleyin. Kahve ve bolca buz ekleyin. Mochaniz hazir!


ALİNTİ ~
 
Alt 17 Şubat 2023, 11:37   #2
Standart

pilli mini çırpıcım var bazen evde kendime Frappe yapıyorum ama dışarda içmek daha güzel oluyor .))

 
Alt 17 Şubat 2023, 16:11   #3
Standart

Gerçekten artık dışarıda yaptığımız her şey lükse giriyor.

 
Alt 17 Şubat 2023, 16:27   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

disarda her sey daha güzel ve tatli oluyo niyese :d

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 17 Şubat 2023, 16:38   #5
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim seni gormek ne kadar guzel Opuyorum o guzel yureginden oncelikle
Gel Disarda kahve icelim senle

________________

No MoRe DramA
 
Alt 18 Şubat 2023, 09:29   #6
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim seni gormek ne kadar guzel Opuyorum o guzel yureginden oncelikle
Gel Disarda kahve icelim senle
: ) icelim kahvelerimizi

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:49.