IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By DeliKalpsiz


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2021, 19:10   #1
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İnsanlar Alkol ve Uyuşturucu Kullanmaya Ne Zaman Başladı?

Kanıtlar, insanların uyuşturucu kullanmaya Neolitik Devrim’den sonra başladığını gösteriyor.

Avcılar 30.000 yıl önce Bering Boğazı’nı geçerek Alaska üzerinden güneye doğru yola çıktıklarında kimyasal uyarıcılar açısından zengin birçok madde buldular. Burada avcılar tütün, koka ve maté çayını (Paraguay çayı) keşfettiler. Ancak bazı nedenlerden dolayı, yerli Amerikalıların ilgisini özellikle psikodelik etkiye sahip içerikler çekmişti.

Amerika’da bulunan psikodelik maddeler arasında Anadenanthera (tropikal amerikan çalı veya ağaçlarını kapsayan bir cins), peyote kaktüsü, San Pedro kaktüsü, çadırçiçeği, boruçiçeği, adaçayı, ayahuska bitkisi ve 20’nin üzerinde psikoaktif mantar çeşidi yer alıyordu.

Yerli Amerikalılar ayrıca tütünü ve halüsinojenleri burundan çekerek tüketmeyi keşfetmişlerdi. Böylelikle, uyuşturucuyu ilk çekenler onlardı – Avrupalıların daha sonradan ödünç aldığı bir uygulama.Bolivya’da bulunan 1.000 yıllık bir zula, kokain, Anadenanthera ve ayahuska bitkilerinin kalıntılarını içeriyordu

Kafayı bulmanın evriminde büyük bir adım tarımın icadıydı. Mayalanmaya bırakılan üretim fazlası şeker ve nişastanın biraya dönüşmesini mümkün kılan tarım, içki üretimini ortaya çıkartan temel faktör olarak değerlendiriliyor.

Farklı coğrafyalarda ve kültürlerde yaşayan insanlar, alkolü birçok kez birbirlerinden bağımsız olarak icat etti. En eski içkiye ait Çin’de bulunan kanıtlar MÖ 7.000’e kadar uzanıyor. Şarap MÖ 6.000’de Kafkasya’da fermente edilirken, Sümerler MÖ 3.000’de bira üretiyorlardı. Amerika’da Aztekler, bugün aynı zamanda tekila için kullanılan agav bitkisinin suyundan yerel bir Meksika içeceği olan pulqueyi ürettiler;İnkalar ise mısırın fermente edilmesinden üretilen bir bira çeşidi olan chichayı tüketiyolardı.

Amerika’da pisikodelik maddeler oldukça önemli bir yere sahip olabilir, Avrasya ve Afrika uygarlıklarında ise alkol tüketimi daha çok tercih edilmiş gibi görünüyor. Şarap, antik Yunan ve Roma kültürlerinin merkezindeydi; Platon’un Sempozyumu’nda ve İsa’nın Son Akşam Yemeği’nde servis edildi ve Yahudilerin Seder ve Hıristiyan komünyon ritüellerinde sembolik bir içki olarak tüketilmeye devam etti.


İnsanlar Alkol ve Uyuşturucu Kullanmaya Ne Zaman Başladı?


ALINTI
________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 23 Ağustos 2021, 19:16   #2
Sohbetleyiz.Com
DeliKalpsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine saglık alkolü midesine içenlerdenim o yüzden zevki güzel. Aksi olanlada içmem alkolun de bi adabı vardır içtigin kişiyle kadehi kaldırdıgın kişi önemlidir

Madde kullanmam kumarımda yok bunada cvp verim dedim

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:35.