IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By MarjinaL


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2021, 10:52   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Verimliliginizi, Parkinson Yasasini Yenerek Nasil Guclendirebilirsiniz?

Is, mevcut zamani kullanacak sekilde yayilir ve bu yayilma islemi her ne kadar adina asina olunmasa bile, sayisiz kez Parkinson Yasasi ile yapilir.

Parkinson Yasasi Belirtileri Taniyor musunuz?
Bir gorevi tamamlamak icin cok fazla oldugu bilindiginde, ta ki acil yapilmasi gerekene kadar gevsek olarak yani zamana yayilarak yapma egilimindedir. Ardindan, teslim tarihine yetismek neredeyse imkansiz hale geldiginde, super uretken hale gelinir, mucizevi bir sekilde basari elde edilir ve isi tam zamaninda bitirmek mumkun olabilir. Hareket halindeki Parkinson Yasasinin en iyi ornegi okul odevleridir: Bir odevi tamamlamak icin tam bir ay olsa bile, cogu insan son birkac gune kadar cok verimsiz bir sekilde calisir ve odevi genellikle son dakikada tamamlar.


Verimliliginizi, Parkinson Yasasini Yenerek Nasil Guclendirebilirsiniz?Boyle ogrenci olanlar, gercek, uretken calismaya cok az zaman ayirmasina ragmen, odev uzerinde calismanin, psIkolojik olarak bile olsa mevcut tum zamani doldurdugunu bilir. Kisiye gorev verildikten hemen sonra bu kisa sureyi ayirmis olunsaydi, cok daha erken bitirebilir ve kalan zamani cok daha keyifle, ya gercekten dinlenerek ya da baska seyler uzerinde daha verimli calisarak gecirebilirdi. Bu, yalnizca yaklasan teslim tarihleriyle karsi karsiya kalindiginda zirvede calismaya mahkum olunan anlamina mi gelir? Bu verimsiz davranistan nasil kurtulabilir ve Parkinson Yasasi nasil yenilir? Gorunuse gore Parkinson Yasasini yenmek icin yapabilecek birkac sey vardir. Parkinson Yasasini yenmenin yollari asagidaki gibidir


Gorevleri ve son tarihleri dagitmak
Parkinson Yasasi her zaman en zor ve son teslim tarihleri cok uzak olan cok buyuk gorevler oldugunda ortaya cikar. Bunu duzeltmenin en iyi yolu, elbette, bu buyuk, yekpare gorevleri, onlari tamamlamak icin birkac ara ile yapacak sekilde son teslim tarihiyle birlikte cok sayida kucuk boyutlu gorevlere bolmektir. Bu sekilde kisi i nasil ilerledigini gostermenin yani sira, sIk ve ulasilabilir teslim tarihleri, tum calisma boyunca hafif bir aciliyet duygusu icinde, dogal olarak mesgul olmayi ve yapilmasi gerekenlere odaklanmayi saglar. Bu yontem gercekten calisir, ancak yine de bu ara teslim tarihlerini ciddiye alinmasi gerektigi unutulmamalidir.
Bitti kelimesinin ne demek oldugu bilinmelidir
Bir gorevin ne zaman bittigini kesin olarak bilmek her zaman kolay degildir. Ne kadar mukemmeliyetci olunursa olunsun, buyuk olasilikla Parkinson Yasasinin kurbani olunur. Her zaman eklenecek kucuk bir sey daha vardir ve oda kucuk bir iyilestirme yapilabilir olmasidir. Elbette, daha yuksek kaliteyi hedeflemekten yana olunmalidir, asil zor olan kisim, cizgiyi nereye cekilecegini bilmektir, boylece asiriya kacmak icin fazla zaman harcanmaz. Kisi ayni sorundan mustaripse, kendisine cok fazla yardimci olan bir sey, gorevlerinin ciktisini tam olarak tanimlamaktir. Ve sonraki huner onlar hakkinda olabildigince onlara ozgu olmaktir.


Net sinirlar belirlenmelidir
Parkinson Yasasi cogu zaman, ayni anda cok fazla gorev yapildiginda devreye girer. Bu gorev uzadikca ve tam olarak bitmediginde, karmasIk bir gorev haline gelir ve cok sayida dikkat dagitici faktore maruz kaldigi icin daha da zorlasir. Parkinson Yasasi’nin etkilerinden kacinmak ve gorevleri daha erken bitirmek icin, bunlar uzerinde teker teker, odaklanilmali ve mumkun oldugunca az dikkat dagitici faktore maruz kalmaya calisilmalidir.
Verimliliginizi, Parkinson Yasasini Yenerek Nasil Guclendirebilirsiniz?Bunu yapmanin en iyi yolu, gorevleri zaman sinirlamasi koyarak yapmaya calismaktir. Bir geri sayim sayaci edinilmeli ve bunlar uzerinde calismak icin bir zaman siniri belirlenmelidir. Bu gorevleri tamamlamak veya en azindan ilerleme kaydetmek icin dikkat dagitici olmayan bir alan kullanilmalidir. Sinirlari belirlemenin bir baska yolu da is ve bos zaman arasinda net bir ayrim yapmaktir. Calismak icin ayrilan zaman kisitlanirsa, boylelikle tum calismalari bu sinirlara sigdirmayi ogrenmek kolay olur.


Kisi kendisine meydan okumalidir
Siki olarak belirlenmis bir zaman siniri veya son teslim tarihi oldugunda, beyin mevcut zamanda bunu yapmanin yollarini bulmaya zorlar. Bu nedenle, gorevlere zaman ayrildiginda beynin isleri yapmak icin buldugu bahanelerle devreye giren Parkinson Yasasiyla mucadele etmek gerekebilir. Burada ise yarayan sey, sIki bir gorev bitirme son tarihleri belirlemektir. Bu cok degil biraz zorlayici faktor olabilir ve buradaki hile, hala inandirici olmalari gerektigidir, aksi takdirde onlar gormezden gelinebilir.
Kisi kendisi icin belirledigi zaman dilimleri olusturmalidir! Ayni gorev %10 daha hizli yapilabilir mi? Belki de %20? Bir beklenti belirlendigi anda, bir gorevin suresi icin bir tahmin, kendi kendini gerceklestiren bir kehanete donusur. Boylece gorevi tamamlamak ve zamandan en iyi sekilde yararlanmak icin, zaman ayrilmali ve en iyi sekilde degerlendirilmelidir.
Bu sekilde duzenli olarak zorlamanin iyi yani, empoze edilen bu zorluklari kazanmanin yaratici yollarini bulmanin yani sira tahmin becerilerini cok hizli bir sekilde gelistirir. Pratik yapildiginda ve gorevler iyi tanimlanmissa, yeterince kucuk parcalara bolunmus ise, etkili bir sekilde zorluklari belirlemek ve ustesinden gelmek daha kolay hale gelir.


Erken bitirmek icin tesvikler olusturulmali
Parkinson Yasasinin bu kadar yaygin olmasinin bir nedeni ozellikle sirketlerde, insanlarin nadiren erken bitirmek icin dogru tesviklere sahip olmalaridir:
• Coktan bitti? Iste sana daha cok is.
• Hizlisin! Sanirim bir dahaki sefere teslim tarihini ileri alabiliriz!
Etrafta patronlar olmasa bile, bir guvenlik ortusu gorevi gorebileceginden, mevcuda gore ve mumkun oldugunca uzun sure bagli kalmak genellikle arzu edilir. Ornegin cok goz korkutucu oldugu icin bir sonraki gorevden kacinilir. Bu nedenle, gorev erken bitirilirse kisi kendisine kucuk oduller vermelidir. Ornegin kisa bir ara, internette gezinme, yuruyuse cikma gibi o an ne isteniyorsa o yapilmali ve bunu hak etmis olmanin tadi cikarilmalidir. Buradaki anahtar, odulleri harcanan zamanla degil sonuclarla iliskilendirmektir.Verimliliginizi, Parkinson Yasasini Yenerek Nasil Guclendirebilirsiniz?
Tabii ki, erken bitirmeye yonelik tesvikler, yalnizca gorev iyi tanimlanmissa ise yarar yani, bittinin ne anlama geldigini tam olarak bilinirse. Aksi takdirde sadece ozensiz veya eksIk bir is yaparak sonuca ulasmak ise yaramaz ve kisinin bu noktada kendini daha erken odullendirmesinden baska bir sonuc cikmaz.


Sirada ne oldugu bilinmelidir


Son olarak, cok sIk olan bir sey, yalnizca bir sonraki adimda tam olarak ne yapilacagi bilinmedigi icin bir goreve cok uzun sure bagli kalmaktir. Cogu zaman, planlama gorevlerindeki bilissel caba, onlari gercekten gerceklestirmek icin gerekenden cok daha fazlasidir. Bu, harekete gecmeye hazir bir sey yoksa durmak, aninda plan yapmak ve sonra ise geri donmek icin gerekli enerjiye sahip olunmadigi anlamina gelir. Kolay cikis yolu, guvenli bir sekilde yapabilen surece mevcut goreve bagli kalmaktir. Her zaman yapmaya calisilan bir sey, planlamayi yapmaktan ayridir ve her zaman birkac sonraki eylemin oldugundan emin olunmalidir, boylece momentumu devam ettirebilir ve ne yapilmasi gerektigini yeniden degerlendirmek icin durmak zorunda kalinmaz.


ALİNTİ ~
 
Alt 12 Ağustos 2021, 11:01   #2
SendikaLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emeğine SağLıK.

________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

Verimliliginizi, Parkinson Yasasini Yenerek Nasil Guclendirebilirsiniz?
 
Alt 12 Ağustos 2021, 11:02   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
MarjinaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emeğine SağLıK.
tşk ederim : )

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:22.