IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Temmuz 2021, 12:57   #1
Standart Sahte Ve Luks Mallar Pazari

Urun sahteciligi, bir tuketici dolandiriciligi bicimidir ve bir urun oyle olmadigi halde, oldugu iddia edilerek satilir. Sahte urunler, yasadisi olarak uretilmis, orijinal urunlere benzeyen ancak performans, guvenilirlik veya dayaniklilik acisindan tipik olarak daha dusuk kalitededir. Sahte piyasa ve luks mal piyasasi hakkinda olabildigince cok sey ogrenmenin yani sira bu pazarlarin her ikisinin musterileri hakkinda bilgi edinmeye ihtiyac vardir. Musteri yalnizca satici tarafindan saglanan ve manipule edilmesi kolay bilgilere guvendigi icin cevrimici olarak cok sayida sahte urun satin alir. Internet, sahtecilerin onceden tuketici denetimi olmaksizin sahte urunler satmasini mumkun kilar. Bu nedenle, urunun cevrimici sunumu detaylandirilmis ve ileri duzeydeyse, kullanicinin urunlerin orijinalligine iliskin algilarini olumlu bir sekilde etkiler ve bu da kullanicinin cevrimici satin alma istekliliginde bir artisa yol acar.


Gercek ve Sahte Urun Pazari
Urun sahteciligi, tuketici sahtekarliginin bir bicimidir: bir urun, olmadigi iddia edilen bir seymis gibi satilir. Ancak konunun daha iyi anlasilabilmesi icin gun isigina cikarilmasi gereken baska bir kavram da vardir oda aldatma. Aldatma, bir urunu yanlis tanitarak potansiyel musterinin bir musterisinin davranisini etkilemek amaciyla bilgiyi manipule etmenin bir bicimidir. Ekman gore iki ana aldatma stratejisi oldugu, aldatanin yanlis bir sey soylemeden ilgili bilgileri gizledigi ve sahtecinin musteriyi manipule etmek icin gercekmis gibi gercek olmayan bilgileri ekledigi gizleme stratejisi oldugunu belirtmistir. Ancak bu her iki durumda da aldatma kasitlidir.


Sahte ve Luks Mallar PazariSahte piyasa tanimlanirken, sahte urunler icin iki tur piyasa olduguna inanmaktadir: Musterilerin kusurlu bir sekilde bilgilendirildigi veya urune asina olmadigidir. Bu da onlari gercek ve sahte urunler arasinda ayrim yapamamasina ve sahte mallarin yanlislikla satin alinmasi ve musterinin sahteyi orijinalden kolayca ayirt edebildigi, bu da orijinal urunlerin satin alinmasina zarar verir. Bu tur bir pazar, luks mallar endustrisi icin daha fazla gecerlidir, cunku tuketiciler, satin alma tarihine geldiginde bir sahte urun satin aldiklarinin tamamen farkindadir, aslinda burada alicilar magdur olmaktan cok suc ortagidir.
OECD, kuresel ticaret hacminin % 5-9’unun sahte uretim oldugu tahminin etmektedir, bu da yillik 9 milyar ABD dolari hacmine karsilik gelirken sahte urun endustrisinin 450 ABD Dolari ile 810 milyon ABD Dolari arasinda bir zarara neden oldugu anlamina gelir. Dunya Gumruk Orgutu, dunya ticaretinin yaklasIk % 7’sini olusturan sahte urunler icin kuresel pazarin 600 milyar ABD Dolarini astigini hesaplamistir.


Yapilan tahminlere gore, sahte luks mal veya marka kaybinin, sahte urun satislarinin yasal luks mal ureticileri icin milyarlarca dolara neden oldugu satis kaybina ve ABD icin yilda 12 milyar dolar oldugu belirtilmektedir. Bulunan farkli bir kaynak da Uluslararasi Ticaret Odasidir ve benzer bir tahminde sahteciliklerin dunya capindaki ticaretin % 7’sine kadar olan ve yillik 600 milyar ABD dolari degerinde olan % 5’ini olusturdugu tahmin edilmektedir. Sahtecilik endustrisi gri piyasada isler, bu, sayilari tahmin etmenin ve elde etmenin zor oldugu anlamina gelir, dolayisiyla yukarida belirtilen tum farkli ancak benzer sayilar, sahte urun piyasasina iliskin istatistikler soz konusu oldugunda akademide bir bosluk vardir.
Bahsedildigi gibi tum bu tahminler, yani sahteciligin dunya ticaretinin % 5-9’unu olusturdugu, yildir sabit kalmis ve degerlendirilen yuzdenin ampirik bulgulara dayandigina fark edilmemistir. Bu sorunu akilda tutarak 2016’da, Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Orgutu sorunu degerlendirmis ve kuresel olarak ticareti yapilan sahte para hacmi icin daha makul ve dogru gorunen, saglam kanitlara dayanan bir deger ongormustur. Bu deger, onceden tahmin edilen degerden onemli olcude daha dusuk olan % 2’ye dusmustur. Istatistiklerden bir digeri de Interpol’e (2009) aittir, burada aciklanan deger, taklitlerin dunya capindaki ticaretin% 2’sini olusturdugunu dogrulamaktadir. Havocscope, sahte urun pazarinin mevcut degerinin yaklasIk 12 milyar ABD dolari oldugunu dogrulamaktadir. Cikarilan bilgiler, bize sektor bazinda her yil kaybedilen ABD $ miktarina iliskin bilgi saglar. Gosteri sirketleri ve giyim ureticileri yasa disi sahtecilik nedeniyle yilda 12 milyar ABD dolarina kadar, kozmetik sektoru ise yilda 3 milyar ABD dolarina varan kayiplar yasamaktadir.Sahte ve Luks Mallar Pazari


Sunulan bilgilerle, bu sahte gri pazarin ortaya cikmasi nedeniyle luks esya pazarinda gercek bir kayip oldugu gorulmektedir. Bunun anlami, luks markalarin ciddi bir sorunla karsi karsiya oldugudur ve oda sahtecilik. Luks mal pazari, 1985 yilinda 20 milyar ABD Dolari degerinden, Bain ve Company (2012) tarafindan tahmin edilen 260 milyar ABD Dolari’nin uzerindeki mevcut degerine buyumustur. Luks malin teknik terimi, mallarin kalitesinden bagimsiz olsa da, musteriler bu tur urunlerin piyasada bulunan en yuksek kalitede oldugunu dusundurur. Cunku bu tur markalar kendilerini bu sekilde konumlandirmaktadir ve yuksek fiyatlari yuksek kalite standartlariyla iliskilendirmek icin fazladan caba gosterirler.
Icki, moda, kozmetik, koku, saat, mucevher, valiz ve el cantalarini iceren kuresel luks esya endustrisi, uzun yillardir yukseliste, luks esya pazari, sadece piyasa degeri, ama ayni zamanda buyume orani fazladir. Luks mal ureticileri, gundelik nesneleri statu sembollerine donusturmek icin marka, estetik, kaliteli malzemeler, ustun iscilik ve fiyatlandirmaya odaklanarak tuketici talebini karsilar. Sanayi, gayri safi yurtici hasila (GSYIH) ile birlikte yukselir ve duser, ekonomik istikrar donemlerinde talebin arttigini ve olumsuz ekonomik iklimlerde dustugunu gorur. Amerika BirlesIk Devletleri uzun zamandir luks mallar icin en buyuk bolgesel pazar olmustur ve 2013 yilindan itibaren onde gelen kisisel luks mallar pazari olmaya devam etmistir.



Sahte Urunlerin Cevrimici Olarak Alinmasi
Genellikle luks mallarin sahte satislarinin ucte biri online olarak yapilir ve ayrica sahte mal tuketicileri bunlari cogunlukla internet araciligiyla elde eder. Ozellikle sahte bir urun satin aldiklarinin farkinda olduklarinda, cunku saglanan tum bilgileri analiz etmeleri ve karsilastirmalari daha kolay olur. Sahte urunlerin % 87’si cevrimici olarak elde edilir ve bu web sitesinin kullanildigi kaynaklar, cevrimici platformlardan (eBay, AliExpress, Amazon ve Facebook) gelen haberler ve geri bildirimler gibi deneysel kanitlara dayanmaktadir. Ornegi eBay sahtecilik sIkayetlerinin en yuksek yuzdesiyle ilgilenir, ancak ve musterilerini kendi riskleri altinda satin alma konusunda uyaran Amazon’dan farkli olarak, bu platformlardan musterilerini sahtecilik sorununa karsi onlemek ve korumak icin bir seyler yapan tek platformdur.


Sahte ve Luks Mallar PazariInternet, sahtecilerin onceden tuketici denetimi olmaksizin sahte urunler satmasini mumkun kilar ve 2008 yilinda 135 milyar ABD dolarinin cevrimici olarak yalnizca sahte olarak satildigini tahmin etmektedir. Cevrimici satin alirken, musteri yalnizca satici tarafindan saglanan bilgilere guvenir ve genellikle guveni metin, resim veya videolar bu manipule edilmesi kolaydir. Bunun uzerine detayli yapilan bir calismada, urunun cevrimici sunumunun ayrintili ve gelismis olmasi durumunda, kullanicinin urunlerin orijinalligine iliskin algilarini olumlu bir sekilde etkiledigini ve bunun da kullanicinin cevrimici satin alma istekliliginde bir artisa yol actigini gostermistir. Internet, maliyetleri dusurdugu ve taraflar arasindaki bilgi asimetrisini artirarak cevrimici aldaticilarin kovusturulmasini zorlastirdigi icin sahte mal satma uygulamasini cok daha kolaylastirmistir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 13 Temmuz 2021, 18:39   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Artık öyle bir zamandayız ki her şeyin, sahtesi çıkmış. Ama bu emek hırsızlığı oluyor'da bunu takan yok maalesef artık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim eline sağlık..

________________

~ E & B ~
 
Alt 13 Temmuz 2021, 18:52   #3
Standart

canim guzel bir paylasim tesekkur ederiz emegine saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 13 Temmuz 2021, 23:27   #4
Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Artık öyle bir zamandayız ki her şeyin, sahtesi çıkmış. Ama bu emek hırsızlığı oluyor'da bunu takan yok maalesef artık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim eline sağlık..
Tskler canim

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 13 Temmuz 2021, 23:27   #5
Standart

Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
canim guzel bir paylasim tesekkur ederiz emegine saglik
Ben tsk ederim canim

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:25.