IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2021, 21:42   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Z Kuşağı En Çok İşsizlik ve Cinsel Tacizden Endişe Ediyor

Deloitte, “2021 Y ve Z Kuşağı Araştırması“ adlı yeni bir araştırmaya imza attı. Araştırmada Türkiye'de Z kuşağının en çok işsizlik ve cinsel tacizden endişe ettiği sonucuna varıldı.
Deloitte tarafından gerçekleştirilen "2021 Y ve Z Kuşağı Araştırması”, genç kuşakların en büyük endişe kaynağının işsizlik olduğu sonucuna varıyor. Araştırmada endişe kaynağı olarak ikinci sırada kayda geçen bir diğer unsur ise cinsel taciz.
Esitlikadaletkadin.org sitesinde yer alan habere göre, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz suçlarını işleyenlere ilişkin cezaların yetersiz olması ve uygulamalardaki sorunlar, Z kuşağının duyduğu bu endişeyi her geçen gün daha da artırıyor.
Z kuşağının %65’i çoğu zaman stresli:

Z Kuşağı En Çok İşsizlik ve Cinsel Tacizden Endişe Ediyor
Araştırma verilerine göre dünya çapında Y kuşağının yüzde 41’i ve Z kuşağının yüzde 46’sı kendisini çoğu zaman stres altında hissediyor. Türkiye’deki katılımcılara ait sırasıyla yüzde 51 ve yüzde 65 olan bu oranlar dünya ortalamasının daha üstünde seyrediyor. Strese sebebiyet veren unsurlar arasında finansal durum, aile refahı ve iş olanaklarının başı çektiği kaydedilmiş.

Türkiye’deki katılımcıların yaklaşık olarak %60’ı geleceğe dair finansal durumlarıyla ilgili “sık sık endişelendiklerini veya strese girdiklerini” ifade ediyor. Anket katılımcıları, COVID-19 pandemisinin finansal hedeflerini yeniden değerlendirmelerine ve değiştirmelerine de neden olduğunu belirtiyor. Z kuşağının yüzde 76’sında, gelirin toplum genelinde eşit dağılmadığı düşüncesi hakim.
Araştırmaya göre, ekonomik ve politik durumla ilgili geleceğe yönelik kaygılar yüksek. “Ülkenizdeki genel ekonomik durumun gelecek 12 ay içinde nasıl değişmesini bekliyorsunuz?” sorusuna Türkiye’de Y kuşağına ait gençler %54 ile “kötüleşecek”, %17 ile “aynı kalacak”, %20 ile “iyileşecek” yanıtını vermekte. Bu oranlar Z kuşağında ise sırasıyla %47, %17 ve %18 olarak kaydedilmiş.
Alıntıdır.
 
Alt 10 Temmuz 2021, 22:09   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Doğru bir araştırma olmuş, ülkemizde ne yazık ki işsizlik oranı hep yüksek seyirde. Onun yanında son yıllarda tecavüz kadına şiddet de iyice gün yüzüne çıktı her gün bir haber ile karşı karşıya kalıyoruz.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:00.