IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Beatrice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2021, 20:22   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?

Çoğu zaman geceleri kafamız karışmış, terli ve gergin hissederek uyanırız ve o an saate baktığımızda saatin gece 3 olduğunu görürüz. Birçok insan bu gece saat 3’e ‘Witch Hour’ ve ‘Devil’s Hour’ gibi isimler vermiş. Hurafeler gerçek mi? Yoksa bilimsel açıklaması var mı? Gelin inceleyelim.
Saat gece 3, yatağınızda yatıyorsunuz ve tavana gözlerinizi dikmiş bakıyorsunuz. Huzurlu uykunuzdan nedense saat 3’te uyanmışsınız. Tuvaletiniz var ama içinizden bir ses battaniyenizin altından çıkmamanız gerektiğini söylüyor. Korkudan terliyorsunuz ve mesanenize baskı uygulanıyor. Sonra aklınıza bunu ilk defa yaşamadığınız geliyor. Neden gece 3’te uyandınız?
İzlediğiniz korku filmlerinden olduğunu düşünüyor ve kendi kendinize “saçmalama” deyip ayağınızı yere basıyorsunuz. Hızla kalkıp ışığa koşuyor ve içinizi rahatlatıyorsunuz. Her neyse, ufak tasvirimizi bir kenara bırakalım. Sahi, gece 3’te neden hepimiz uyanıyoruz? Sebep korku filmleri mi? Yoksa doğaüstü varlıklar mı? Ya da Şeytan’ın ta kendisi mi?
Saat gece 3'te uyanmamızın nedeniyle ilgili hurafeler

“Saat gece 3 ve 4 arası cinlerin en aktif saatidir” söylentisi

Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?
Hristiyan inancına mensup insanların yüzyıllardır süregelen söylentilerinden biri saat gece 3’te iblislerin en aktif olduğu zaman olmasıdır. Gece 3’ten Güneş’in doğuşuna kadar da şeytani olaylar gerçekleşir. Müslümanlık inancında da bu saatlerde cinlerin biz insanların boyutunda en aktif olduğu zaman olduğu söylenir.
Hz. İsa’nın Çarmıha Gerilmesi

Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?
Yine Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın öğleden sonra saat 3’te çarmıha gerildiğine ve bundan tam 12 saat sonrasında, yani gece 3’te şeytani faaliyetlerin gerçekleştiği söylenir. İblisler öğlen 3’te en güçsüz, gece 3’te ise en güçlü formlarında olurlar.
Kurban etme seremonileri ve ritüeller

Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?
Başka söylentilere göre saat gece 3’te birçok ritüel ve kurban etme seremonisi gerçekleşiyor. Bu saatlerde kimse dışarda olmayacağı için Coven’lar (cadı meclisi), büyücüler veya çeşitli tarikatlar bu ritüellerini gerçekleştirir ve ortaya çıkan kötü enerji insanları uyandırır.
Korku filmlerinde de gece 3, önemli bir konudur

Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?
Saat gece 3 aynı zamanda birçok korku filminde de karşımıza çıkar. Hatta hatırlarsanız ‘Korku Seansı’ filminde saat tam gece 3’te duruyor ve her şey sarpa sarmaya başlıyordu. Benzer bir şekilde Şeytan Çarpması (The Exorcism of Emily Rose) filminde de Emily her gün saat gece 3 civarında garip bir kokuya uyanıyordu.
Semavi inançlarda ve tarikat ritüellerinde saat gece 3 açıklamalarını okuduk. Bunların gerçek olduğunu düşünmenizi istemeyiz zira size bu hurafelerden bahsetmek istedik çünkü bilimsel gerçeklerle olayın böyle olmadığını daha iyi anlamanızı sağlayacağız. Gelin olayın aslına bakalım:
İşin aslı: Bilimsel sebepler

Saat gece 3’te uyanıyorsunuz, çünkü: Tam bu saatlerde derin uykudan normal uykuya geçiyorsunuz

Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?
Philedelphia Penn Uyku Merkezinin ‘Davranışsal Uyku Tedavisi Programı’ isimli çalışmasının başındaki doktor James C. Findley, yaptığı bir açıklamada “Ortalama bir insan her gece yaklaşık altı kez uyanır” diyor. Bu uyanmalar o kadar kısa oluyor ki onları hatırlamıyoruz bile. Ancak derin uyku sürecini (uyuduktan sonraki 4-4.30 saat) bitirdikten sonra uyandığınızda tekrar uyuyakalmanız zor olabiliyor.
Findley’in dediğine göre örneğin saat 22.30-23.00 civarı uyuyakalırsanız gece 3’te derin uykunuzu bitirmiş oluyorsunuz ve hafif uyku periyoduna geçiyorsunuz. Bu süreçte beyniniz daha aktif olduğu için uyandığınızda tekrar geri uyuyamıyorsunuz.
Saat gece 3’te uyanıyorsunuz, çünkü: Uykunuzu almış oluyorsunuz

Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?
Louis Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Shalini Paruthi, “Uykusuzluğun en önemli nedenlerinden biri yatakta çok zaman geçirmek” diyor. Örneğin vücudunuzun 6 saatlik uykuya ihtiyacı varsa ve siz 21:30’da yatağa girip uyuyorsanız, 6 saat sonra uyandığınızda (yani gece 3’te) bunun tek sebebi uykunuzu almış olmanızdır.
Saat gece 3’te uyanıyorsunuz çünkü: Yaşlandınız

Gece 3 Sularında Neden Uyanırız?
Eğer belli bir süreye kadar böyle bir problem yaşamadıysanız ve artık orta yaşları da geçtiyseniz kötü bir haberimiz var: Bu saatlerde uyanmanızın sebebi menopoz veya andropoz (erkek menopozu). Geceleri çok terler ve uyanırsınız. Bunun sebebi de vücut ısısını kontrol eden hipotalamus bölgesinin dalgalanan östrojen seviyelerinden dolayı ne yapacağını bilemiyor olması.
Alıntıdır.
 
Alt 08 Temmuz 2021, 00:39   #2
Standart

tovbe bismillah

________________

No MoRe DramA
 
Alt 09 Temmuz 2021, 11:48   #3
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sabah ezanına kadar bu ve benzeri olaylar mümkün, ama ezandan sonra herşey kaybolur.

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 09 Temmuz 2021, 11:55   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

tesekkürler..

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 14 Temmuz 2021, 18:50   #5
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ben wc icin uyanırım uyanmıssam

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:06.