IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By TheMountain


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2024, 18:12   #1
Only Allah can judge me
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Y kuşağının Z kuşağına göre daha yavaş yaşlanması dikkat çekiyor

Uzmanlar Z kuşağının neden, Y kuşağına göre daha hızlı yaşlandığı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Y kuşağının Z kuşağına göre daha yavaş yaşlanması dikkat çekiyor

Y kuşağının en büyük üyeleri 40'lı yaşların ortalarına yaklaşırken, kendilerinden sonraki nesillere göre çok daha yavaş yaşlanmaları toplum genelinde şaşkınlık yaratıyor.

Daha sağlıklı beslenme, cilt bakımı ve makyaj konularındaki ilerleme, 1980 ile 1997 yılları arasında doğanların aynı yaştaki eski nesillere göre daha genç görünmesi anlamına geliyor.

Ancak şaşırtıcı bir şekilde bu eğilim, kendilerinden daha yaşlı olanlardan farklı şekilde yaşlanan Z kuşağı (1998 - 2012 doğumlular) için devam etmedi.

Femail’e göre Y kuşağı, iyi cilt bakım tekniklerini hem ergenlik çağının hem de 20'li yaşlarının sonlarında öğrenirken, Z kuşağı bu tekniklere genç yaşta aşırı maruz kalmış ve ürünleri yanlış kullanmaya başlayarak erken yaşlanmış olabilir.

Estetik uzmanları elektronik sigara kullanmanın, mavi ışığa maruz kalmanın ve çok genç yaşta estetik yaptırmanın onlu yaşlarının sonlarında ve yirmili yaşların başındaki ünlülerin ve influencer'ların geçmiştekilerden onlarca yıl daha yaşlı görünmelerinin bir nedeni olduğunu açıkladı.

DOLGU VE BOTOKS DİKKAT ÇEKİYOR

Ünlü kozmetik doktoru Dr. Rasha Rakhshani-Moghadam, Femail’e, "Genç yaşta aşırı veya gereksiz dolgu maddesi ve toksin uygulaması, doğal yüz gelişimini etkileyerek genç hastaların olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olabilir."

"Y kuşağı genel olarak cilt bakımı ve diyet konusunda önceki nesillere kıyasla daha yüksek bir farkındalığa sahip ve genellikle sağlık konusunda daha bütünsel bir yaklaşım benimsiyor. Bu değişim, koruyucu cilt bakımı uygulamalarına daha fazla vurgu yapılmasını ve dengeli beslenmeye odaklanmayı içeriyor." dedi.

Bu fenomen, yazarlar ve birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da fark ediliyor, TikTok kullanıcıları sıklıkla "Y kuşağının neden Z kuşağından daha genç göründüğünü" tartışıyor.

"Y kuşağı neden yaşlanmıyor" isimli video TikTok'ta 20 milyondan fazla izlenirken yüzlerce kişi bunun cevabını öğrenmek için eskiden Twitter olarak bilinen X'e başvurdu.

Bazıları, "Y kuşağı depresyona giriyor, bu yüzden daha az dışarı çıkıyorlar, yani ciltleri güneşe maruz kalmıyor" diye şaka yaparken, bazıları ise sosyal medya ve kameralı telefonlar etrafında büyümenin Z kuşağı için kötülük anlamına geldiğini söylüyor.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 05 Ocak 2024, 18:32   #2
► QuaLity ◄
[C}e{Y] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

20 tanesini tek cebimden çıkartırım, doğru

________________

 
Alt 05 Ocak 2024, 18:43   #3
Standart

Her türlü konuda kendimden çokça küçükleri bile tokatlarım çok şükür. Araştırmanın haklılık payı var gibi

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:38.