IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BugsBunny


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2023, 12:58   #1
Only Allah can judge me
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dilek'in yaşaması için 29 milyon TL'ye ihtiyacı var

Konya’da SMA Tip-1 hastası 7 aylık Dilek Çınar'ın tedavisi için gerekli paranın yüzde 44'ü toplandı. Yurt dışında 52 milyon TL'ye mal olan Zolgensma gen tedavisi için valilik onaylı kampanya başlattıklarını belirten baba Ertan Çınar (31), "Yaklaşık 29 milyon TL'ye daha ihtiyacımız var" dedi.

Dilek'in yaşaması için 29 milyon TL'ye ihtiyacı var

Konya'da yaşayan CNC operatörü Ertan Çınar ile ev kadını Meryem Çınar (25) çiftinin ilk çocukları Dilek'e, doğumundan 3 ay sonra SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Bunun üzerine aile, yurt dışında 52 milyon TL'ye mal olan Zolgensma gen tedavisi için valilik onaylı kampanya başlattı.

Tedavi için gerekli olan paranın yüzde 44'ü, kampanya sayesinde toplandı. Meryem Çınar, tedavi parasının bir an önce toplanması için dua ettiğini belirterek, "Kızımla gezmek istiyordum. Bebek arabasına koyup, onunla parklara gitmek, bahçelerde dolaşmak ya da kendi memleketimize gitmek istiyorum. En çok sevdiğim şey, bir kız çocuğunun saçılarını yapmaktı ve bu da benim hayalimdi. Gerçekleşmişti ama hasta olduğunu duydum. Ölümcül olduğunu duyduğum an da bu hayallerim son buldu. Ama yine de içimde bir ümit var. İyileşebilir ümidi çünkü bir tedavisi var. Ama tedavisi çok pahalı. Dünyanın en pahalı ilacı olduğu için insanların desteğine ihtiyacımız var" dedi.

'HAYALLERİMİZ, DÜNYAMIZ YIKILDI'

Dilek'e hamile kaldığında çok mutlu olduğunu anlatan anne Çınar, "Onun haberini aldığımızda ve kız olduğunu duyduğumuzda ayrı sevinç yaşadık. Onunla ilgili bir sürü hayaller kurduk. Bir sürü eşyalar aldık. Kızım daha doğmadan onun için tokalar aldık, elbiseler aldık. Doğumu çok sağlıklı bir şekilde gerçekleşti. Daha evladımızın dünyaya geldiğinin sevincini bile yaşayamadan SMA hastası olduğunu öğrendik. O yüzden bütün hayallerimiz, dünyamız yıkıldı. Sevincini bile yaşayamadan her an korkuyla günlerimiz geçiyor. Evladımın gözümüzün önünde eriyişini görmek, çok kötü bir şey. İlk öncelerde tabii ki inanamadık. Çocuğun hiçbir şeyi yok diyorduk. Doktorlar belki de yanılıyordur diye inanamadık. Fakat 3 ay sonra bebeğimizde aşırı derecede hareketsizliği, hiçbir şekilde bacaklarını hareket ettirmediğini gördükten sonra artık bu hastalığa inandık. Gerçekten çok zor bir hastalık. Hiçbir anne buna dayanamaz" diye konuştu.

Dilek'in yaşaması için 29 milyon TL'ye ihtiyacı var

'HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ'

Ertan Çınar da tedavi için gerekli parayı toplayabilmek için işini bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Baba Çınar, "SMA hastalığının tedavisi yurt dışında. Dünyanın en pahalı ilacı. Türkiye'de SMA hastalığının herhangi bir tedavisi yok. Yurt dışındaki tedaviyi yaptırabilmek için kampanya başlattık. Kampanyamız şu an yüzde 44'te. Sesimizi daha fazla kişiye duyurmak istiyoruz. Şu an çevremiz yavaş yavaş tükeniyor. Daha farklı kişilerin bize yardım etmesi gerekiyor. Yaklaşık 29 milyon TL'ye daha ihtiyacımız var. Bu da bir kişiden değil; çok kişinin, çok az parasına ihtiyacımız var. Herkesten destek bekliyoruz. Tüm vatandaşlardan duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 19 Aralık 2023, 13:00   #2
Standart

Bu SMA ne kadar arttı ya.Allah yardımcıları olsun umarım en kısa sürede toplanır para.

________________

 
Alt 19 Aralık 2023, 13:58   #3
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Allah yardımcıları olsun

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 19 Aralık 2023, 14:06   #4
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Rabbim yardımcıları olsun..

________________

Tecrübe çok acımasız bir öğretmendir;
Önce sınavı yapar, Dersi sonra öğretir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:03.