IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2022, 19:36   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Video Oyunlarının Çocuk Gelişimine Etkisi Açıklandı

Günümüzde diğer spor dalları kadar ilgi gören e-sporla ilgili yapılan bir araştırma küçük yaştan itibaren çocukların video oyunlarıyla ilgili eğitim almasının gelişimlerini olumlu etkileyebileceğini gösteriyor. Ebeveynler ise araştırmacılarla aynı fikirde değil.
Günümüzde e-spor, diğer spor dalları kadar ilgi çekici bir hal aldı. League of Legends, Valorant, Counter-Strike ve daha birçok oyunun e-spor turnuvaları dünyanın dört bir yanında düzenlenmeye devam ediyor. Hal böyleyken, oyunları oynayan oyuncuların sayısında da büyük bir artış var. Buna rağmen birçok insan hala e-sporcu olmayı bir meslek olarak görmüyor.
Küçüklüğünüzü düşünün ve ailenize “Ben e-sporcu olcam” dediğinizi düşünün. Ne tepki verirlerdi? Eğer sizi destekleyeceklerini düşünüyorsanız, ebeveynlerinizin bunu onaylayan az sayıdaki ebeveynlerden olduğunu bilmelisiniz çünkü yapılan bir araştırmaya göre ebeveynlerin büyük bir çoğunluğu çocuklarının e-spor alanında kariyer yapmasını olumlu karşılamıyor.
Okul müfredatında e-spor olması çocukların gelişimine fayda sağlayabilir

Video Oyunlarının Çocuk Gelişimine Etkisi Açıklandı
Dell Tecnologies tarafından Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmaya göre ebeveynlerin yüzde 37’si çocuklarının e-spor alanında kariyer yapmalarını memnuniyetle karşılarken, kalan yüzde 67’si bu durumdan endişe duyuyor. Ebeveynlerin büyük bir çoğunluğu çocuklarının gelişimi sırasında video oyunları oynamasını bile istemiyor ancak araştırmacılar çocukların okul müfredatında e-sporun eklenmesinin gelişimlerine fayda sağlayacağını söylüyor. Araştırmacıların bu görüşüne karşı ebeveynlerin yüzde 69’u geleneksel müfredata bağlı kalınması gerektiğini düşünüyor.

E-spor eğitimi alan çocukların, e-sporcu olmasına gerek yok ancak aldıkları bu eğitimin ileride faydalı olabileceği düşünülüyor. Aynı zamanda e-sporcu olmak isteyen çocuklarında bu eğitimle daha başarılı işlere imza atabilmesine olanak sağlanabilir. Araştırmacılara göre video oyunları konusunda eğitim alan öğrenciler, çevrimiçi alanlar ve rekabetçi ortamlarda daha sağlıklı ilişkiler kurabilir. Aynı zamanda video oyunlarında sergiledikleri troll ve toksik davranışlar başlangıç aşamasında fark edilip düzeltilmesi ileriye doğru atılmış büyük bir adım olarak görülüyor.
Alıntıdır.
 
Alt 14 Şubat 2022, 19:40   #2
Standart

Faydalı olabilir ama belli bi düzen disiplinle giderse faydalı olabilir. Aksi takdirde saatlerini oyunlara harcayan çocukların dersleri olumsuz etkilenecektir, ki oyunlarda öğrendikleri şiddet, online oyun sırasında karşı tarafla girdikleri çatışmalar tartışmalar da karakter olarak olumsuz etkileyecektir.

 
Alt 15 Şubat 2022, 06:50   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Zamanların çoğunu oyunlarda geçiriyorlar. Çocuk gibi sokakta oynamayı unutacaklar bu gidişle.

________________

~ E & B ~
 
Alt 15 Şubat 2022, 09:58   #4
Hiçliğin kıyısında.
Nora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Faydadan çok zararı dokunur, tavsiye etmem.
Sağlıklı değil hem de radyasyon da alıyor.
Sosyalliği de etkiliyor bu durum.

________________




Ben hiç kimseyim ve hiç kimse kalacağım.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:38.