IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Security-Bot


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2021, 22:36   #1
Standart Samsung yapay zeka destekli bellek geliştirdi

Samsung, yapay zekadan beslenen bellek üzerindeki çalışmalarının sonuçlandığını açıkladı. Yapay zeka destekli bellekler çok yakında yeni bir devri başlatabilir.


Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, endüstrinin yapay zeka (AI) işleme gücüyle entegre olan ilk Yüksek Bant Genişlikli Belleğini (HBM) geliştirdiğini duyurdu. AI destekli bu bellekler yeni bir devri başlatacak gibi görünüyor.

Şirkete göre; yeni bellekte işleme (PIM) mimarisi, veri merkezlerinde, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) sistemlerinde ve yapay zeka özellikli büyük ölçekli işlemeyi hızlandırmak için yüksek performanslı belleğe güçlü yapay zeka bilgi işlem yeteneklerine sahip.

Günümüzün bilgi işlem sistemlerinin çoğu, milyonlarca karmaşık veri işleme görevini gerçekleştirmek için ayrı işlemci ve bellek birimleri kullanan von Neumann mimarisine dayanıyor.

Bununla birlikte, HBM-PIM, paralel işlemeyi mümkün kılan ve veri hareketini en aza indiren her bellek bankasına DRAM için optimize edilmiş bir AI motoruna yerleştirerek doğrudan verilerin depolandığı yere işleme gücü sağlıyor.

Samsung’un mevcut HBM2 Aquabolt çözümüne uygulandığında, yeni mimari, enerji tüketimini yüzde 70’ten fazla azaltırken iki kattan fazla sistem performansı sunabiliyor. HBM-PIM ayrıca herhangi bir donanım veya yazılım değişikliği gerektirmez ve mevcut sistemlere daha hızlı entegrasyon sağlıyor.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:21.