IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri

 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2020, 10:46   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sahte Nirvana Şarkısı Yaptı

Bir YouTuber, Yapay Zeka Yardımıyla Sahte Nirvana Şarkısı Yaptı

Bir YouTuber, yapay zeka yardımıyla elde ettiği sözlerle ünlü sanatçı ve gruplara aitmiş gibi görünen sahte şarkılar yapıyor. Sözleri, yapay zeka projesi olarak tasarlanan bir web sitesinden alan YouTuber, müziği ve vokalleri ise kendisi kaydediyor. Yapay zeka, bugüne kadar yapabileceklerinin bir sınırı olmadığını defalarca gösterdi. Güvenlik, sağlık, otomotiv ve bilimsel araştırmalar dahil pek çok alanda gördüğümüz teknolojiyi eğlence amaçlı kullananlar da var. Tıpkı yapay zeka yardımıyla sahte şarkılar yapan YouTuber Funk Turkey gibi.
Funk Turkey, daha önce Metallica - Deliverance Rides ve AC/DC - Great Balls gibi sahte şarkılar yaparak yapay zekanın belki de en eğlenceli yanını göstermişti. Funk Turkey şimdi de, Genius'un şarkı sözü veri tabanını kullanarak sanatçılar için rastgele sözler yazan lyrics.rip adlı sitenin yardımıyla sahte bir Nirvana şarkısı yaptı.
Yapay zeka yazıyor, YouTuber besteleyerek kaydediyor

Sahte Nirvana Şarkısı Yaptı


Yapay zeka yardımıyla şarkının sözlerini elde eden YouTuber, müziği ve vokalleri evinin mutfağında, 'ucuz' bir Stratocaster'da, berbat bir mikrofonla ve ProTools'un eski bir kopyasıyla yaptığını belirtti. Vurmalı çalgılar hakkında da konuşan Funk Turkey, "Dave Grohl'un (Nirvana'nın bateristi) bilgisayarla oluşturulan davullardan nefret ettiğini biliyorum ama bu benim sahip olduğum en iyi şey. Üzgünüm Dave. Seni hala seviyorum." dedi.
Bütün enstrümanları tek tek kendisi kaydeden ve şarkının vokalini de üstlenen YouTuber, vokaller için eşinin babalar günü için yeni satın aldığı filtreyi kullandığını belirtti. Şartlar ne kadar zorlu olsa da sonuç olarak ortaya "Nirvana - Smother" gibi başarılı sayılabilecek bir iş çıktı.
Yapay zekanın söz yazarlığını üstlendiği 'Nirvana - Smother'

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu Ruyanur tarafından (25 Ağustos 2020 Saat 04:22 ) değiştirilmiştir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:20.