IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 10:02   #1
Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Prison Break

Prison Break

Michael ve Lincoln iki kardeştir. Lincoln, suçsuz olduğu halde hapse atılır ve idam cezasına çarptırılır. Abisinin haksız yere idam edilmesine göz yummak istemeyen Michael, abisini hapishaneden kaçırmaya karar verir. Vücuduna bütün hapishanenin krokisini dövme yaptırır ve küçük bir suç işleyerek hapishaneye, abisinin yanına girer.

Yapım: 2005 ABD
Yönetmen: Kevin HooksDwight H. LittleBobby RothKaren Gaviola
Oyuncu: Sarah Wayne CalliesJodi Lyn O'KeefeWilliam FichtnerDominic PurcellAmaury NolascoRobert KnepperPaul AdelsteinWentworth MillerRockmond DunbarMarshall AllmanWade Williams

SEZON 1

Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphenelinmeyecek şekilde vücutuna dövemsini aptırır.

Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.

SEZON 2

Bu sezon kahramanların kaçtıktan sonra yaşadıklarını konu edinir. Mahkumlar hapisten başarılı bir şekilde kaçarlar ve hepsi Charles Westmoreland'in Tooele Utah'da gömdüğü 5 milyon doların peşine düşer. Ancak onları, FBI ajanı Alexander Mahone (William Fichtner) takip etmektedir.

Serinin yaratıcısı Paul Scheuring, ikinci sezonu, başrollerinde Harrison Ford ve Tommy Lee Jones'un yer aldığı Kaçak filminin sekiz firarili hali olarak tanımlıyor ve yine bir cezaevi firarını konu edinen Büyük Kaçış filminin ikinci yarısına benzetiyor. Kaçakların her biri kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Birleşik Devletler'in çeşitli bölgelerine yolculuk ederken, hemen bir adım peşlerinden takip eden kanun koruyucuları ve ödül avcıları ise hepsinin işini zora sokuyor. Lincoln Burrows'a kurulan komplonun sahibi 'Şirket' (The Company) ise bu sezonda daha aktif ve amacı firari Lincoln Burrows'un infazını bir an evvel gerçekleştirmek..

SEZON 3

The Company, Panama'da Sona federal hapishanesine giren Scofield'dan orada bulunan James Whistler adındaki bir mahkumu kaçırmasını ister.Lj ve Sara bu kişler tarafından kaçırılmıştır.Suçlarından arınan Burrows,kardeşi için dışarıda büyük uğraşlar verir.Michael dış dünyayla ilişkisi kesilmiş hapishanenin lideri Lechero ile sorunlar yaşar ama sonra Lechero onu hapisten kaçırmasını ister ve Michael plan yapmaya başlar.

SEZON 4

Cehennemden farksız Panama cezaevi Sona'dan kaçmayı başaran kardeşler MICHAEL SCOFIELD (Wentworth Miller) ve LINCOLN BURROWS (Dominic Purcell), hayatlarını mahveden Şirket adındaki karanlık örgüt karşısında adaletin peşindedirler. Şirket, Michael'ın sevdiği kadın DR. SARA TANCREDI'nin (Sarah Wayne Callies) ölümünden de sorumludur.
İntikam peşinde koşan Michael, kendini Los Angeles'ta bulur. Orada Şirket ajanı GRETCHEN / SUSAN B. ANTHONY'nin (Jodi Lyn O'Keefe) Sara'nın hâlâ hayatta olduğunu söylemesi üzerine dünyası alt üst olacaktır. Gerçekten özgür kalabilmek için ne yapmaları gerektiğini fark eden Michael ve Lincoln, Sara'yı bulmaya ve örgütün kara kaplı defterini çalarak Şirket'i çökertmeye karar verirler. İç Güvenlik Bakanlığı ajanı DON SELF'in (Michael Rapaport) de yardımlarıyla bu görevi yerine getirmek üzere tanıdık yüzleri bir araya toplarlar: MAHONE (William Fichtner), SUCRE (Amaury Nolasco), BELLICK (Wade Williams) ve bilgisayar uzmanı ROLAND GLENN (James Hiroyuki Liao).

Ne yazık ki kardeşlerin bir yandan da Şirket'in tetikçisi WYATT'tan (Cress Williams) kaçmaları ve serbest kalan T-BAG'i (Robert Knepper) bulmaları gerekmektedir. Önlerindeki en büyük zorluğu aşmalarında onlara yardım edecek hayatî ipuçları, bunun henüz farkında olmayan T-BAG'in elindedir. Michael ve Lincoln, çok geçmeden bir binadan kaçmaktan daha zor olan tek şeyin, bir binaya girmek olduğunu göreceklerdir.
Prison Break dizisi listesinde yer almaktadır.

Alıntı
________________

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 05 Eylül 2020, 08:09   #2
IRC Vip Üyesi
Romeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzeldi be

________________

"̶t̶h̶e̶y̶'̶r̶e̶ ̶n̶o̶t̶ ̶l̶i̶k̶e̶ ̶m̶e̶"
 
Alt 05 Eylül 2020, 09:38   #3
Standart

Hep 2 sezon izleyip bırakıyorum :(

 
Alt 23 Eylül 2020, 01:52   #4
Standart

6.sezon geliyor

 
Alt 23 Eylül 2020, 07:38   #5
IRC Vip Üyesi
Romeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

4 sezonda bıraltık sezonlar cok uzun

________________

"̶t̶h̶e̶y̶'̶r̶e̶ ̶n̶o̶t̶ ̶l̶i̶k̶e̶ ̶m̶e̶"
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:11.