IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 3 Post By Allecra
  • 2 Post By Abelia


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Haziran 2020, 19:46   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Xiaomi'den dikkat çeken tam ekranlı telefon patenti

Xiaomi'den dikkat çeken tam ekranlı telefon patenti

Xiaomi'den dikkat çeken tam ekranlı telefon patenti

Önde gelen akıllı telefon markalarından olan Xiaomi, tam ekranlı telefon patentiyle dikkat çekmeyi başardı. Günümüzde telefonlarda kullanılan çentik ya da ekrana gömülü ön kamera teknolojisi daha da ileri gitmeye hazırlanıyor.

Daha önceden de dönen kameralı modelle ait patentler ortaya çıkmıştı. Hatta böyle modellerden kullanıcılarla buluşan vardı. Halihazırda Xiaomi’nin de bu alanda çalışmalar içinde olduğu ve modeller geliştirdiği biliniyor.

Xiaomi tam ekranlı telefon patenti dikkat çekti
Bu alandaki çalışmalarıyla bilinen firma, bir patent daha aldı. Ortaya çıkan görsellerde arka kameranın hareket edebilir halde olduğu görüldü. Bu kamera sayesinde telefonun ön tarafında kamera bulunmuyor. Böylelikle ekran çentik ve kamera deliği olmadan bütün haliyle kullanıcıları karşılıyor.

Arka kamerayla birlikte selfie çekim yapılması da fotoğrafların daha kaliteli olmasını sağlayacak. Bilindiği üzere arkada bulunan ana kameralar, ön kameralara göre daha gelişmiş özelliklere sahip.

Xiaomi tam ekranlı telefon görsellerini ortaya çıkan patentin, Beijing Xiaomi Mobile Software Co., Ltd. isimli firmaya CN 305868884 S numarasıyla tescillendiği belirtildi. Patentin başvurulma zamanının bir senesine önce ait olduğu ancak görsellerin şimdi yayınlandığı belirtildi.

Patent dosyasında 5 farklı kamera tasarımı bulunuyor. Her tasarımda kamera hareket ederek kullanıcıya dönüyor. Böylelikle ön taraftan fotoğraf çekilmiş oluyor. Tasarımlara bakıldığında yukarıdan dikey olarak, ortada açılan kamera dikkat çekiyor. İkinci olarak da sağ taraftan dikey olarak yukarıya çıkan kamera bulunuyor. Üçüncü tasarımda ise sol tarafta yukarıya açılan kamera bulunuyor.

Alinti
 
Alt 23 Haziran 2020, 19:52   #2
Standart

Bilgiler icin tesekkür ederim canim.

________________

Mutlu ederek mutlu olmak, bir yürek hüneridir…
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:19.