IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2020, 12:26   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Xiaomi kullanıcılarını tedirgin eden iddia!

Xiaomi kullanıcılarını tedirgin eden iddia!
Xiaomi kullanıcılarını tedirgin eden iddia!

Akıllı telefon pazarında önemli bir pazar payına sahip olan Xiaomi, kullanıcılarının güvenliğine önem verdiğini her fırsatta dile getiriyor. Xiaomi gizlilik ayarları için ortaya atılan iddialar, ortalığı karıştırdı! Çinli firma, iddiaları reddetti.

Forbes tarafından yayımlanan bir rapor, Xiaomi’nin kendi kullanıcı kitlesini detaylıca takip ettiğini öne sürdü. İlgili belgede Xiaomi model telefonların kullanıcıların telefonda neler yaptığını kaydettiği yer alıyor.

Kayıt işlemlerinden sonra elde edilen bilgilerin Alibaba tarafından yönetilen sunuculara gönderildiğini belirten bu rapor, toplanan verilerin kullanıldıktan sonra silindiğini söylüyor. Forbes, Xiaomi’nin tarayıcı kayıtlarını da inceledi.

Xiaomi telefonları; ünlü iş dergisinin bulgularına göre ziyaret edilen bütün internet sitelerini, yapılan arama sorgularını ve haber akışlarındaki öğeleri kayıt ediyor. Buna ek olarak Forbes, kayıt işlemlerinin gizlilik modunda kullanılan tarayıcılarda da devam ettiğini öne sürdü.

Forbes, bunların dışında, kullanıcıların ekran kaydırma işlemi için hangi klasörleri açtığının, hangi durum çubuğunu kullandığının ve telefon ayarlarının bulunduğu bölümde neler yaptığının Xiaomi için önemli olduğunu belirtti.

Tecrübeli iş dergisi, bu bilgilerin toplanıp Rusya’daki ve Singapur’daki sunuculara gönderildiğini ifade etti. Forbes’a göre bu sunucuların beslediği internet sitelerinin alan adı ise Pekin’den satın alındı.

Bu sözlerin sahibi olan Forbes’un öne sürdüğü bir diğer iddia ise Xiaomi’nin kullanıcıların hangi Android sürümünü kullandığını tespit etmek istediği ile ilgili. Çinli şirket, gizlilik konusunda verdiği sözleri tuttuğunu söylerek bu iddiaları reddetti.

Xiaomi cephesinden bu söylentilere ilişkin yapılan açıklamada, elde edilen bilgilerin kullanıcıların gizliliğini korumak amacı ile sunuculara aktarıldığı ve bu verilerin şifreli olduğu ifade edildi.

Çinli akıllı telefon üreticisi, gizliliğin ve güvenliğin yönetimde yer alan bütün çalışanlar için en önemli endişe kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca Xiaomi’de çalışan bir şirket sözcüsü, Xiaomi’nin kullanıcıların veri gizliliği için hazırlanan yerel yasalara kesinlikle uyduğunu vurguladı.

Son olarak Xiaomi’nin kullanıcıların gizli modda (özel mod) yaptığı hiçbir aramayı ve ziyaret ettiği hiçbi siteyi kayıt etmediğini belirten şirket sözcüsü, çalıştığı şirketin Sensors Analytics ile bir ilişkisinin var olduğunu doğruladı.

Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:34.