IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


XenForo XenForo Dersleri , XenForo Kurulumu , XenForo Forum Dökümanları 'na bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2021, 02:24   #1
Standart XenForo Spam önleme

Spam gönderenlerin kaydolmasını önlemek için kullanılabilecek birkaç araç vardır. Bunların tümü Spam yönetimi seçeneklerinde bulunabilir.
  • StopForumSpam veritabanı kontrol edilebilir. Bu, bilinen spam göndericilerin kaydolmasını önlemek için binlerce forum tarafından kullanılan ortak bir veritabanıdır. Entegrasyon davranışı, veritabanı sonucunun güvenilirliğine göre ayarlanabilir. Kaydolur ve bir StopForumSpam API anahtarı talep ederseniz, spam temizleyiciyi kullanarak bir spam göndericiyi yasakladığınızda, spam bilgilerini StopForumSpam'e geri gönderebilirsiniz.
  • Tornevall DNSBL gibi birkaç DNS engelleme listesinden birini kontrol edin . Bunlar, bilinen spam IP'lere karşı kayıt olan kullanıcının IP'sini kontrol eder ve bunlara karşı bir işlem yapar.
  • Bir Kayıt zamanlayıcısı ayarlama . Bu, spam'e karşı zayıf bir savunmadır, ancak bazı otomatik komut dosyalarını yakalayabilir ve formları çok hızlı göndermelerini engelleyebilir. Bu değerin çok yüksek ayarlanması insan kullanıcıları etkileyebilir.

içerik

Bir spam gönderici, otomatik kayıt kontrollerini atlamayı ve başarılı bir şekilde kaydolmayı başarabilir. Spam içeriklerini göndermelerini önlemek için ikinci bir savunma hattı eklenebilir. Bu seçenekler, Spam yönetimi seçenek grubunda bulunur.

Spam ifadeleri tanımlanabilir. Bir kullanıcının ilk birkaç mesajından herhangi biri bu ifadelerle eşleşirse, işlem yapılabilir.

Örneğin, bazı spam gönderenler "film adını çevrimiçi izle" ile mesajlar gönderir. Bunu "çevrimiçi * izle" ile eşleştirebilir ve mesajı engelleyebiliriz.

Daha dinamik içerik eşleşmesi için Akismet kontrol edilebilir. Bu, gönderilen içeriğin spam olup olmadığını belirlemek için buluşsal yöntemler kullanan bir hizmettir. Akismet içeriğin spam olduğunu düşünürse, içerik forumunuzun denetleme kuyruğuna yerleştirilir ve mesajı normal ziyaretçilere gösterilmeden önce manuel olarak onaylamanız (veya silmeniz) gerekir.

CAPTCHA

Mevcut iki CAPTCHA sistemi vardır, bunlardan sadece biri aynı anda kullanılabilir.

Ziyaretçilerin, ReCAPTCHA durumunda makinelerin gerçekleştirmesi zor olan görevleri gerçekleştirmesini isteyerek veya Soru-Cevap CAPTCHA için belirli soruları yanıtlayarak çalışırlar.

XenForo soru-cevap CATCHA sistemini kullanmaya karar verirseniz, misafir göndermeye izin veriliyorsa, ziyaretçilerin kayıt olurken veya mesaj gönderirken doğru cevaplamaları gereken bir dizi soru ve cevap tanımlamanız gerekecektir.


Spam temizleyici

XenForo, Spam temizleyici adı verilen, doğrudan kullanıcı tarafından oluşturulan içerik üzerinde kullanım için bir araç içerir. Amacı, sadece birkaç tıklama ile forumunuza gönderilen herhangi bir spam ile hızlı ve verimli bir şekilde ilgilenmektir.

İstenmeyen posta temizleme için uygun olan içerik , normal Düzenleme ve Silme kontrollerinin yanında bir İstenmeyen Posta bağlantısına sahip olacaktır .
  • Spam temizleyiciyi yapılandırma
  • Yönetici kontrol panelinde oturum açın.
  • Tıklayın Options dan Kur gezinme panelinin bölümünde.
  • Listeden Spam yönetimi grubunu seçin.
  • Ortaya çıkan sayfada, sitenizi istenmeyen ziyaretçilerden ve içerikten uzak tutmaya yardımcı olmak için birlikte çalışan birkaç bölüm vardır.

Spam Temizleyici, mesaj sayısı, kayıt olduktan sonra geçen gün sayısı ve üyenin aldığı Beğeni sayısına göre üyeler tarafından kullanılabilir hale getirilebilir. Bu, Spam temizleyici kullanıcı kriterleri seçeneği aracılığıyla yapılandırılır .

Kriterleri karşılamayan, daha yüksek mesaj veya beğeni sayısına sahip olan veya belirlenen limitten daha uzun süredir kayıtlı olan üyeler için spam temizleyici kullanılamayacaktır. Bu üyeler için kullanılabilir hale getirmek için değerleri artırmak gerekli olacaktır.

Varsayılan seçenekler, Spam Temizleyici çalıştırılırken hangi onay kutularının seçili olduğunu kontrol eder. Buradaki ayarlardan bağımsız olarak, onay kutuları her çalıştırıldığında seçilebilir veya seçimi kaldırılabilir.

Etkilenen ileti dizileri ve iletilerle yapılacak işlemler, bunları kalıcı olarak silmeyi, genel görünümden kaldırmayı ve ileti dizileri söz konusu olduğunda bunları belirli bir foruma taşımayı içerir.

Buraya girilen varsayılan e-posta metni, Spam Temizleyici her çalıştırıldığında da düzenlenebilir.

IP kontrolü, belirtilen son gün sayısı için diğer üyelerden gelen tüm eşleşmeleri döndürür.

Silinen içeriği geri yükleme

Spam temizleyiciyi kullanmanın bir sonucu olarak silinen içeriği geri yüklemek isterseniz, bunu Geri Yükle seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz .
  • Yönetici kontrol panelinin Araçlar bölümünü açın .
  • Spam temizleyici günlüğüne tıklayın .

Buradan, spam temizleyici tarafından silinen tüm içeriği gözden geçirebilir ve isterseniz söz konusu üye için Geri Yükle bağlantısını ve ardından Verileri ve kullanıcı durumunu geri yükle düğmesini tıklayarak seçerek geri yükleyebilirsiniz .

Alıntı:
Not

Kalıcı olarak silinen içeriği geri yüklemek mümkün değildir.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 07 Haziran 2021, 02:31   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

________________

XenForo Spam önleme
 
Alt 07 Haziran 2021, 02:33   #3
Standart

emeginize saglik bilgili bi paylasim tsk ler

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:39.