IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


XenForo XenForo Dersleri , XenForo Kurulumu , XenForo Forum Dökümanları 'na bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2021, 23:25   #1
Standart XenForo'yu Yükseltme

Kurulum ve yükseltmeler

XenForo'yu kurmak ve yükseltmek çok benzer süreçleri takip eder. Çok temel düzeyde, genel süreç şudur:
  • XenForo'yu indirin ve dosyaları yerel olarak çıkarın.
  • uploadAyıklanan dosyalar içindeki dizinin içeriğini sunucunuza yükleyin.
  • Tarayıcınızı yükleme/yükseltme sistemine doğrultun ve ekrandaki talimatları izleyin.

Alıntı:
Not

Lütfen sunucunuzun XenForo'nun gereksinimlerini karşıladığından emin olun .
XenForo'yu Yükleme

XenForo'yu kurmak için aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:
  • XenForo müşteri hesap bilgileriniz
  • Bir FTP istemcisi ( FileZilla veya WinSCP gibi )
  • Sunucunuz için FTP oturum açma ayrıntıları
  • Sunucunuzda boş bir MySQL veritabanı ve ona erişmek için ayrıntılar

1. İndirme

Başlamak için önce XenForo'yu içeren zip dosyasını XenForo müşteri alanından indirmelisiniz .

Henüz yapmadıysanız, XenForo'yu çalıştıracak site hakkında bilgi vermelisiniz. Bu yapıldıktan sonra, bir indirme bağlantısı görünecektir. Bunu tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.

Alıntı:
Not

Yeni bir yükleme yapmak için indirirken Yalnızca yükseltme paketini indir seçeneğinin işaretini kaldırdığınızdan emin olun .
2. Yükleme

1. adımda indirdiğiniz dosyayı bilgisayarınızda açın. İçinde bir upload dizin göreceksiniz . Bu dizinin içeriğini sunucunuza yükleyeceksiniz (dizinin kendisine değil).

Şimdi sunucunuza bağlanmak için FTP istemcinizi kullanın ve XenForo'yu kurmak istediğiniz dizini oluşturun.

Örneğin, üzerinden XenForo'ya erişmek istiyorsanız , web kökünüzde ( dizin gibi )

HTML-Kodu

ircrehberi.net/forum/
bir forum dizin oluşturursunuz. Bir sonraki adım için bunun hangi URL'ye karşılık geldiğini not etmeniz gerekecektir. Bu, "XenForo kök URL'niz" olarak bilinecektir.

Alıntı:
Not

XenForo'yu alan adınızın kök dizinine kurmak istiyorsanız, genellikle bir dizin oluşturmanız gerekmez. Ancak, XenForo, sayfaları görüntülemek için halihazırda kullanılmayan bir dizine kurulmalıdır.
Yüklemek için FTP istemcisi kullanın tüm dosyaların ve alt dizinlerin yüklendiğinden emin olun.

Yükleme biraz zaman alabilir. Lütfen yükleme tamamlanana kadar başka işlem yapmayın. Bir sonraki adımda ihtiyaç duyabileceğiniz için FTP istemcinizi açık tutun.

3. Kurulum

Artık XenForo kurulumunu başlatmaya neredeyse hazırsınız.

Tarayıcınızı installXenForo kök URL'nizin altındaki dizine yönlendirin.

Örneğin, XenForo kök URL'niz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise, tarayıcınıza [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazmalısınız. Doğru URL'ye sahipseniz, XenForo yükleyicisini görmelisiniz.

Sunucu yapılandırmasına bağlı olarak, belirli dizinlerin yazılabilir olmadığı konusunda bir hata alabilirsiniz.

Öyleyse, "dizin izinlerini ayarlama" adımlarını izleyin. Başka hata mesajları alırsanız, sunucunuz XenForo'nun gereksinimlerini karşılamıyordur ve sunucunuzun PHP yapılandırmasında değişiklik yapması gerekecektir.

Dizin izinlerini ayarlama

PHP yapılandırmanıza bağlı olarak, belirli dizinleri manuel olarak yazılabilir hale getirmeniz gerekebilir. Bu gerekirse, kurulum başlatılırken bir mesaj görüntülenecektir.

Bu mesajı alırsanız, FTP istemcinizi açın ve XenForo kök dizininize (daha önce oluşturduğunuz dizin) gidin. data ve internal_data dizinlerini görmelisiniz . Bu iki dizindeki izinleri değiştirmeniz gerekecektir.

Linux'ta bunlar "chmod 0777" olmalıdır. Windows/IIS'de IUSR_hesaba "Tam Denetim" izni vermeniz gerekir .

Tamamlandığında, yükleyiciyi yenileyin. Doğru değiştirilirse, yazılabilir olmayan dizinlerle ilgili hata mesajı kaybolmalıdır.

Başka bir hata görüntülenmezse, XenForo kurulum sürecini başlatabilirsiniz. İlk adımlarda, veritabanı sunucunuz hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz istenecektir. Burada hangi değerleri kullanacağınızı bilmiyorsanız, doğru değerleri almak için hostunuzla iletişime geçmeniz gerekecektir.

Veritabanı yapılandırması doğrulandıktan sonra, mümkünse sunucunuza otomatik olarak yazılacaktır. Bu mümkün değilse, oluşturulan konfigürasyon dosyasını indirmeniz ve manuel olarak yüklemeniz gerekecektir.

Oluşturulan yapılandırma dosyasını yükleme

Yapılandırma dosyası otomatik olarak yazılamadıysa, dosyayı bilgisayarınıza indirmek için bir düğme göreceksiniz.

FTP istemcinizi açın ve XenForo kök dizininize gidin. Bu dizinde, adında bir alt dizin görmelisiniz src. Bu dizini açın ve config.php az önce indirdiğiniz dosyayı buraya yükleyin . Artık kuruluma devam edebilirsiniz.

Kurulumu tamamlamak için, tamamlanana kadar ekrandaki talimatları izleyin. XenForo şimdi kuruldu ve onu yapılandırmaya başlayabilirsiniz.

XenForo'yu Yükseltme

XenForo'yu yükseltmek, kuruluma çok benzer bir süreç izler.

Doğrudan herhangi bir önceki sürümden en son sürüme yükseltebilirsiniz. Önce geçici sürümlere yükseltmeniz gerekmez.

Uyarı

Yükseltmeden önce, XenForo veritabanınızı ve dosyalarınızı yedeklemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Yükseltmeye başladığınızda sürüm düşürmeniz mümkün değildir!


Yeni sürümle uyumlu olmaları için eklentileri yükseltmeniz gerekebilir. Ayrıntılar için eklenti yazarlarıyla iletişime geçin.

XenForo 1'den yükseltme

XenForo 1'den yükseltme yapıyorsanız, akılda tutulması gereken bazı önemli şeyler vardır. Bu özellikle önemli bir yükseltmedir.
  • XenForo 1 eklentileri, XenForo 2 ile uyumlu değildir. Kullandığınız herhangi bir eklentinin güncellenmiş bir sürümüne sahip olup olmadıklarını öğrenmek için eklenti yazarıyla iletişime geçmeniz gerekir. Bir eklentiyi artık kullanmayı düşünmüyorsanız, mümkünse yükseltmeden önce onu kaldırmanızı öneririz. Bunu yapmamak, veritabanınızda artık veri bırakabilir.
  • XenForo 1 stilleri, XenForo 2 ile uyumlu değildir. Yükseltme, herhangi bir stil özelliğini veya şablon değişikliğini korumaz. Yükseltmeden sonra bunların yeniden yapılması gerekecek.
  • XenForo 1 ile sahip olduğunuz diğer özel entegrasyonların, bir miktar değişiklik olmadan XenForo 2 ile çalışması pek olası değildir.

Mümkünse, üretim kurulumunuzu yükseltmeden önce bir test kurulumunda sitenizin test yükseltmesini gerçekleştirmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Alıntı:
Not

XenForo 2'ye yükseltme yapmadan önce sitenizi yedeklemeniz çok önemlidir . Yükseltme başladıktan sonra eski sürüme geçemezsiniz . Sadece gerilemenin yöntemi yedekten geri yükleme olacaktır.
Tek tıklamayla yükseltmeler

XenForo 2.1 ve üzeri, sunucu yapılandırmanızın gereksinimleri karşılaması koşuluyla, yükseltme işlemini basitleştirmek için bir "tek tıkla yükseltme" sistemi içerir. Daha önceki bir sürümden yükseltme yapmak için aşağıda ayrıntıları verilen manuel yükseltme yaklaşımını kullanmanız gerekir.

XenForo, lisansınızın daha yeni bir sürüme erişimi olup olmadığını periyodik olarak kontrol edecektir. Manuel olarak kontrol etmek için kontrol panelinin Araçlar > Yükseltme kontrol sayfasına gidebilirsiniz . Yeni bir sürüm mevcutsa, ona yükseltme seçeneği sunulur.

Buradan ekrandaki talimatları takip edebilirsiniz. Devam etmeden önce XenForo dosyalarınızı ve veritabanınızı yedeklemeniz şiddetle tavsiye edilir.

Alıntı:
Not

Yükseltme tamamlanana kadar tarayıcı pencerenizi açık tutmalısınız.
Sunucu yapılandırması nedeniyle tek tıklamayla yükseltme mümkün değilse veya tamamlamaya çalışırken bir hata oluşursa, aşağıda açıklanan şekilde manuel yükseltme gerçekleştirmek için lütfen aşağıdaki talimatları izleyin.

1. İndirme

Başlamak için önce XenForo'yu içeren zip dosyasını XenForo müşteri alanından indirmelisiniz .

Yükseltmekte olduğunuz sitenin lisansının yanındaki XenForo'yu İndir bağlantısını tıklayın . İndirmeden önce Yalnızca yükseltme paketini indir seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.

Alıntı:
Not

Birden fazla lisansınız varsa, lütfen her site için doğru lisansla ilişkili dosyaları kullandığınızdan emin olun. İndirmelerde, yanlışlıkla lisans ihlallerine yol açabilecek farklılıklar (uygulanan marka bilinci oluşturma kaldırma gibi) olabilir.
2. Yükleme

1. adımda indirdiğiniz dosyayı bilgisayarınızda açın. İçinde bir upload dizin göreceksiniz . Bu dizinin içeriğini sunucunuza yükleyeceksiniz (dizinin kendisine değil).

FTP istemcinizi kullanarak sunucunuza bağlanın ve XenForo kök dizininize (XenForo'yu kurduğunuz dizin) gidin. Bu dizinde admin.php ve css.php gibi dosyaları görmelisiniz .

Alıntı:
Not

Dosyaları yüklerken, dosyaları sunucudakilerle "birleştirmeniz" çok önemlidir. Bazı FTP istemcileri, sunucudaki içeriği tam olarak yüklediğiniz içerikle değiştirebilir. Bu olursa, bazı dosyalar ve veriler kaybolabilir.
Bu yükleme biraz zaman alabilir. Yükleme tamamlandıktan sonra, bir sonraki adıma devam etmeniz gerekir. Bu adım tamamlanana kadar siteniz kapatılacaktır.

3. Yükseltme

Tarayıcınızı installXenForo kök URL'nizin altındaki dizine yönlendirin.

Kurulum kısmında açıkladığımız gibi dosyaları eklediğiniz kök dizine göre , Örneğin ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresi gibi.

Bir yönetici kullanıcı adı ve parolası ile oturum açmanız istenebilir. Oradan, yükseltmeyi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Tamamlandığında, siteniz otomatik olarak yeniden açılacaktır.

XenForo 1'den yükseltmeler

XenForo 1'den yükseltme yapıyorsanız, yeni bir yapılandırma dosyası kaydetmeniz gerekebilir. Yükseltme işleminin başında bunu yapmanız istenecektir. Yeni yapılandırma dosyası otomatik olarak yazılamazsa, onu src XenForo kök dizininizin altındaki dizine yüklemelisiniz .

Ek olarak, emoji desteği eklemek isterseniz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfamıza bakın.

4. Yükseltme sonrası kontroller

XenForo'yu yükselttiğinizde, yaptığınız herhangi bir şablon veya ifade özelleştirmesinin üzerine otomatik olarak yazmayacağız. Burada Görünüm > Güncel olmayan şablonlar ve Görünüm > Güncel olmayan ifadeler altında güncel olmayan girdiler olup olmadığını kontrol etmelisiniz .

Temel değişiklikleri özelleştirmelerinize otomatik olarak dahil etmeye çalışmak için şablon birleştirme araçlarını kullanabilirsiniz.

Üçüncü tarafça sağlanan bir stil veya dil kullanıyorsanız, şu anda çalıştırmakta olduğunuz XenForo sürümü için tasarlanmış bir sürümleri olup olmadığını görmek isteyebilirsiniz.

Yaygın yükseltme sorunları

Yükseltme yerine yeni bir yükleme denemesi

Dosyaları yükledikten ve adresine gittikten sonra " [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] " yeni bir kurulum gerçekleştirmeniz istenirse , bu, yükleme sırasında dosyaların doğru şekilde birleştirilmediğini gösterir. Dosyalar beklenmedik bir şekilde kaldırılmış olabilir.

En azından internal_data / install-lock.php dosyayı oluşturmanız gerekir . Hala sizi yeni bir yüklemeye götürüyorsa, lütfen destek ile iletişime geçin.

Sizin ise internal_data veya data dizinleri eksik veya boş, ardından ekleri ve avatarlar kaldırılmış olabilir. Bunları bir yedekten geri yüklemenizi şiddetle öneririz.

Yükseltme bulunamadı

Dosyaları yükledikten ve adresine gittikten [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonra yükseltme bulunamadığını bildirirse, dosyalar doğru konuma yüklenmemiştir.

Çoğu durumda bu upload, içerik yerine dizinin kendisinin yüklendiğini gösterir . Yüklediğiniz şeyin mevcut dosyaların üzerine yazmasını sağlamalısınız.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 06 Haziran 2021, 23:30   #2
Standart

emeginize saglik guzel paylasim ve bilgiler

________________

No MoRe DramA
 
Alt 06 Haziran 2021, 23:33   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Faydalı paylaşım ve emekleriniz için tesekkur ederiz.

________________

XenForo'yu Yükseltme
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:46.