IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

7Beğeni(ler)
  • 2 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2021, 00:24   #1
Standart Wordpress Tema Geliştirmeleri

Merhabalar , irc forumları alanında kesintisiz hizmet vermeye devam eden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesi adına sizler için Wordpress bölümümüzde WordPress Temaları Geliştirme hakkında yeni bir konu daha paylaşmak istiyorum.

Konuya giriş yapmadan önce sizlere ufak bir hatırlatma yapalım , [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konusunu incelemenizde fayda var.

Bu makalemizde Wp Tema kurulumu ve kullanımı konusundan ziyade , kendi wordpress temanızı oluşturmak adına fikir oluşturmanızı sağlamaya çalışarak belli başlı kod parçacıkları ile konuyu destekleyeceğiz.

Sizler de Ücretsiz Wordpress Sohbet Teması arıyorsanız , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımızın hazırladığı temalara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz isteğinize bağlı özel ücretli wordpress temaları yaptırmak niyetindeyseniz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bölümüzdeki firmalara göz atabilir yada bir çok Wordpress Temasında imzası bulunan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımız ile iletişim kurabilirsiniz.

Neden WordPress Temaları

WordPress Temaları, bir WordPress sitesinin tasarımını ve işlevselliğini oluşturmak için birlikte çalışan dosyalardır. Her tema farklı olabilir ve site sahiplerine web sitelerinin görünümünü anında değiştirmeleri için birçok seçenek sunar.

Kendi kullanımınız, bir müşteri projesi için veya WordPress Tema Dizini'ne göndermek için WordPress Temaları geliştirmek isteyebilirsiniz .

WordPress Temasının faydaları ;
  • Sunum stillerini ve şablon dosyalarını sistem dosyalarından ayırır, böylece site, sitenin görsel sunumunda büyük değişiklikler olmadan güncellenir.
  • Bu Temaya özgü site işlevselliğinin özelleştirilmesine izin verir.
  • Bir WordPress sitesinin görsel tasarımının ve düzeninin hızlı bir şekilde değiştirilmesine izin verir.
  • Tipik bir WordPress site sahibinin harika görünen bir web sitesine sahip olmak için CSS, HTML ve PHP öğrenmesi ihtiyacını ortadan kaldırır.

Neden kendi WordPress Temanızı oluşturmalısınız?

  • CSS, HTML ve PHP hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı.
  • CSS, HTML ve PHP ile ilgili uzmanlığınızı işe koymak için bir fırsat.
  • Yaratıcı.
  • Eğlencelidir (Kişiye göre değişir).
  • Bunu herkese açık hale getirirseniz, paylaştığınız ve WordPress Topluluğuna bir şeyler geri verdiğiniz için iyi hissedebilirsiniz ( Bilgi paylaştıkça çoğalır)

Tema Geliştirme Standartları

WordPress Temaları aşağıdaki standartlar kullanılarak kodlanmalıdır:
  • İyi yapılandırılmış, hatasız PHP ve geçerli HTML kullanın. WordPress Kodlama Standartlarına bakın .
  • Temiz, geçerli CSS kullanın. CSS Kodlama Standartlarına hakim olmaya çalışın .
  • Site Tasarımı ve Düzeni yönergelerini araştırın.

Bir Temanın Anatomisi

WordPress Temaları , wp-config.php dosyası kullanılarak doğrudan taşınamayan WordPress temaları dizininin ( varsayılan olarak wp-content/themes/ ) alt dizinlerinde bulunur .

Temanın alt dizini, Temanın tüm stil sayfası dosyalarını, şablon dosyalarını ve isteğe bağlı işlevler dosyasını ( function.php ), JavaScript dosyalarını ve resimlerini içerir. Örneğin, "ircrehberi" adlı bir Tema wp-content/themes/ircrehberi/ dizininde bulunur . Mevcut temalar listesinde görüntülenmesini engelleyeceğinden, tema adı için sayılar kullanmaktan kaçının.

WordPress, her yeni kurulumda varsayılan bir tema içerir. Kendi Tema dosyalarınızı nasıl oluşturacağınız konusunda daha iyi bir fikir edinmek için varsayılan temadaki dosyaları dikkatlice inceleyin.

WordPress Temaları genellikle resimlere ve JavaScript dosyalarına ek olarak üç ana dosya türünden oluşur.
  • Web sitesi sayfalarının sunumunu (görsel tasarım ve düzen) kontrol eden style.css adlı stil sayfası.
  • Site sayfalarının sitede görüntülenecek bilgileri WordPress veritabanınızdan oluşturma şeklini kontrol eden WordPress şablon dosyaları .
  • WordPress Tema dosyalarının bir parçası olarak isteğe bağlı işlevler dosyası ( function.php ).

Çocuk Temaları / Child Themes

Mümkün olan en basit Tema, yalnızca bir style.css dosyası ve ayrıca herhangi bir resim içeren bir alt temadır . Bu mümkündür, çünkü ebeveyni olarak hareket eden başka bir temanın çocuğudur .

Tema Stil Sayfası

Style.css , temanız için CSS stil bilgilerine ek olarak , yorumlar şeklinde Tema hakkında ayrıntılar sağlar. Stil gereken yorumların şeklinde Teması ilgili ayrıntıları sağlayın. İki Temanın yorum başlıklarında aynı ayrıntıların listelenmesine izin verilmez , çünkü bu, Tema seçimi iletişim kutusunda sorunlara yol açacaktır . Mevcut bir temayı kopyalayarak kendi Temanızı yapıyorsanız, önce bu bilgiyi değiştirdiğinizden emin olun.

Aşağıda, "Yirmi On Üç" Teması için stil sayfası başlığı adı verilen stil sayfasının ilk birkaç satırına bir örnek verilmiştir:

PHP- Kodu

/*
Tema Adı: Yirmi On Üç
Tema URI'si: http://wordpress.org/themes/twentythirteen
Yazar: WordPress ekibi
Yazar URI'si: http://wordpress.org/
Açıklama: WordPress için 2013 teması, her biri kendine özgü bir şekilde güzel bir şekilde görüntülenen eksiksiz bir gönderi biçimi yelpazesi içeren bizi bloga geri götürüyor. Canlı bir renk şeması ve eşleşen başlık görüntüleri, güzel tipografi ve simgeler ve büyük veya küçük herhangi bir cihazda harika görünen esnek bir düzen ile başlayan tasarım ayrıntıları boldur.
Sürüm: 1.0
Lisans: GNU Genel Kamu Lisansı v2 veya üstü
Lisans URI'si: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Etiketler: siyah, kahverengi, turuncu, ten rengi, beyaz, sarı, açık, tek sütunlu, iki sütunlu, sağ kenar çubuğu, esnek genişlik, özel başlık, özel menü, editör stili, öne çıkan resimler, mikro biçimler, post-formatlar, rtl-dil desteği, yapışkan-post, çeviriye hazır
Metin Alanı: yirmi onüç

Bu tema, WordPress gibi, GPL kapsamında lisanslanmıştır.
Havalı bir şeyler yapmak, eğlenmek ve öğrendiklerinizi başkalarıyla paylaşmak için kullanın.
*/ 

Not: Yazar için kullanılan adın Tema Yazarının wordpress.org kullanıcı adıyla aynı olması önerilir, ancak yazarın gerçek adı da olabilir. Seçim Tema Yazarına aittir.

WordPress'in Temayı tanımlayabilmesi ve Görünüm > Temalar altındaki Yönetim Panelinde diğer yüklü Temalarla birlikte mevcut bir Tema seçeneği olarak gösterebilmesi için style.css' deki yorum başlık satırları gereklidir .

Stil Sayfası Yönergeleri
  • CSS'nizi yazarken CSS kodlama standartlarını izleyin .
  • Mümkün olduğunda geçerli CSS kullanın.
  • CSS hack'lerini en aza indirin.
  • Mümkünse, CSS hack'lerini ayrı bölümlere veya ayrı dosyalara ayırın.
  • Tüm olası HTML öğeleri, hem yazı/sayfa içeriğinde hem de yorum içeriğinde temanıza göre (bir alt tema değilse) stillendirilmelidir.
  • Tablolar, başlıklar, resimler, listeler, blok alıntılar vb.
  • Baskıya uygun stiller eklemeniz şiddetle tavsiye edilir.
  • media="print" ile bir yazdırma stil sayfası ekleyebilir veya ana stil sayfanıza bir yazdırma medya bloğu ekleyebilirsiniz.

Fonksiyonlar Dosyası

Bir tema, isteğe bağlı olarak, tema alt dizininde bulunan ve function.php olarak adlandırılan bir işlev dosyası kullanabilir . Bu dosya temelde bir eklenti gibi davranır ve kullandığınız temada mevcutsa, WordPress başlatma sırasında (hem yönetici sayfaları hem de harici sayfalar için) otomatik olarak yüklenir.

Bu dosya için önerilen kullanımlar:
  • Tema stil sayfalarını ve komut dosyalarını kuyruğa alın. wp_enqueue_scripts' i araştırın.
  • Kenar Çubukları , Gezinme Menüleri , Küçük Resimler Gönderi , Gönderi Biçimleri , Özel Başlıklar , Özel Arka Planlar ve diğerleri gibi Tema Özelliklerini etkinleştirin .
  • Temanızın birkaç şablon dosyasında kullanılan işlevleri tanımlayın.
  • Site sahiplerine renkler, stiller ve temanızın diğer yönleri için seçenekler sunan bir seçenekler menüsü oluşturun.

Varsayılan WordPress teması, bu özelliklerin çoğunu tanımlayan bir function.php dosyası içerir , bu nedenle onu bir model olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Yana functions.php bir eklenti olarak temelde fonksiyonları, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]listesinde, bu dosya ile yapabilecekleriniz hakkında daha fazla bilgi için gitmek için en iyi yerdir.

Functions.php'ye veya belirli bir eklentiye ne zaman işlev ekleyeceğinize karar vermek için not : Birden fazla ana temada kullanılabilir olması için aynı işlevin gerekli olduğunu görebilirsiniz. Bu durumda, belirli bir tema için işlev, function.php yerine bir eklentide oluşturulmalıdır . Bu, şablon etiketlerini ve diğer belirli işlevleri içerebilir. Eklentilerde bulunan işlevler tüm temalar tarafından görülecektir.

Şablon Dosyaları

Şablonlar , ziyaretçiler tarafından istenen sayfaları oluşturmak için kullanılan PHP kaynak dosyalarıdır ve HTML olarak çıkarılır. Şablon dosyaları HTML, PHP ve WordPress Şablon Etiketlerinden oluşur .

Bir Temanın parçası olarak tanımlanabilecek çeşitli şablonlara bakalım.

WordPress, sitenizin çeşitli yönleri için ayrı şablonlar tanımlamanıza olanak tanır. Ancak, sitenizin tam olarak çalışması için tüm bu farklı şablon dosyalarına sahip olmak şart değildir. Şablonlar, belirli bir Temada hangi şablonların mevcut olduğuna bağlı olarak Şablon Hiyerarşisine göre seçilir ve oluşturulur .

Bir Tema geliştiricisi olarak, şablonları kullanarak uygulamak istediğiniz özelleştirme miktarını seçebilirsiniz. Örneğin, uç bir durum olarak , site tarafından oluşturulan ve görüntülenen tüm sayfalar için şablon olarak index.php adlı yalnızca bir şablon dosyası kullanabilirsiniz . Daha yaygın bir kullanım, maksimum özelleştirmeye izin vermek için farklı şablon dosyalarının farklı sonuçlar üretmesidir.

Şablon Dosyaları Listesi

İşte WordPress tarafından tanınan Tema dosyalarının listesi. Elbette, Temanız başka stil sayfaları, resimler veya dosyalar içerebilir. Aşağıdakilerin WordPress için özel bir anlamı olduğunu unutmayın

style.css

Ana stil sayfası. Bu , Temanıza dahil edilmelidir ve Temanızın bilgi başlığını içermelidir.

rtl.css

rtl stil sayfası. Bu , web sitesinin metin yönü sağdan sola ise otomatik olarak dahil edilecektir .

index.php

Ana şablon. Temanız kendi şablonlarını sağlıyorsa, index.php mevcut olmalıdır.

comments.php

Yorum şablonu.

front-page.php

Ön sayfa şablonu.

home.php

Varsayılan olarak ön sayfa olan ana sayfa şablonu.

single.php

Tek gönderi şablonu. Tek bir gönderi sorgulandığında kullanılır. Bu ve diğer tüm sorgu şablonları için, sorgu şablonu yoksa index.php kullanılır.

single-{post-type}.php

Özel bir gönderi türünden tek bir gönderi sorgulandığında kullanılan tek gönderi şablonu. Örneğin, single-book.php , "book" adlı özel gönderi türünden tek gönderileri görüntülemek için kullanılır. index.php , özel gönderi türü için sorgu şablonu yoksa kullanılır.

page.php

Sayfa şablonu. Tek bir Sayfa sorgulandığında kullanılır.

category.php

Kategori şablonu . Bir kategori sorgulandığında kullanılır.

tag.php

Etiket şablonu . Bir etiket sorgulandığında kullanılır.

taxonomy.php

Özel bir sınıflandırmadaki bir terim sorgulandığında kullanılır.

author.php

Yazar şablonu . Bir yazar sorgulandığında kullanılır.

date.php

Tarih/saat şablonu. Bir tarih veya saat sorgulandığında kullanılır. Yıl, ay, gün, saat, dakika, saniye.

archive.php

Arşiv şablonu. Bir kategori, yazar veya tarih sorgulandığında kullanılır. Bu şablonun, ilgili sorgu türleri için Category.php , Author.php ve date.php tarafından geçersiz kılınacağını unutmayın .

search.php

Arama sonuçları şablonu. Arama yapıldığında kullanılır.

attachment.php

Tek bir eki görüntülerken kullanılır.

image.php

Resim eki şablonu. Tek bir resim ekini görüntülerken kullanılır. Mevcut değilse, attachment.php kullanılacaktır.

404.php

404 Bulunamadı şablonu.

WordPress, sorguyla eşleşen bir gönderi veya sayfa bulamadığında kullanılır.
Bu dosyaların WordPress ile ilgili özel bir anlamı vardır, çünkü bunlar şablon Hiyerarşisine göre uygun olduğunda index.php yerine ve ilgili Koşullu Etiket doğru döndüğünde kullanılır. Örneğin, sadece tek mesaj görüntülenir olup olmadığını, is_single () işlevini verir 'gerçek' ve bir varsa single.php aktif Tema dosya, o şablon sayfası oluşturmak için kullanılır.

Temel Şablonlar

En azından bir WordPress Teması iki dosyadan oluşur:
  • stil.css
  • index.php


Bu dosyaların ikisi de Tema dizinine gider. İndex.php şablon dosyası çok esnektir. Üstbilgi, kenar çubuğu, altbilgi, içerik, kategoriler, arşivler, arama, hata ve WordPress'te oluşturulan diğer sayfalara yapılan tüm referansları dahil etmek için kullanılabilir.

Veya her biri iş yükünün bir parçasını alan modüler şablon dosyalarına bölünebilir. Başka şablon dosyaları sağlamazsanız, WordPress'in işlerini gerçekleştirmek için varsayılan dosyaları veya işlevleri olabilir. Örneğin, bir searchform.php şablon dosyası sağlamazsanız , WordPress'in arama formunu görüntülemek için varsayılan bir işlevi vardır.

Tipik şablon dosyaları şunları içerir:
  • comments.php
  • comments-popup.php
  • footer.php
  • header.php
  • sidebar.php

Bu şablon dosyalarını kullanarak , bu diğer dosyaları, nihai oluşturulan sayfada görünmelerini istediğiniz yere dahil etmek için , index.php ana dosyasına şablon etiketlerini koyabilirsiniz .
  • Başlığı dahil etmek için get_header() kullanın .
  • Kenar çubuğunu dahil etmek için get_sidebar() kullanın .
  • Altbilgiyi dahil etmek için get_footer() kullanın .
  • Arama formunu dahil etmek için get_search_form() kullanın .


İşte bir örnek şunlardır kullanımını:

PHP- Kodu

<?php get_sidebar(); ?> 

<?php get_footer(); ?>



Sorgu Tabanlı Şablon Dosyaları

WordPress, farklı sorgu türleri için farklı Şablonlar yükleyebilir .

Bunu yapmanın iki yolu vardır:

Yerleşik Şablon Hiyerarşisinin bir parçası olarak ve bir şablon dosyasının Döngüsü içinde Koşullu Etiketlerin kullanımı yoluyla .

Şablon Hiyerarşisini kullanmak için temel olarak, index.php'yi geçersiz kılmak için otomatik olarak kullanılacak özel amaçlı Şablon dosyaları sağlamanız gerekir . Senin Tema adı verilen bir şablon sağlar Örneğin, category.php ve bir kategori sorgulanan ediliyor, category.php yerine yüklenecektir index.php . Eğer category.php bulunmaz ise, index.php her zamanki gibi kullanılır.

Temanızın hangi Şablon dosyalarının kullanılacağı üzerinde Şablon Hiyerarşisinde sağlanandan daha fazla kontrole sahip olması gerekiyorsa , Koşullu Etiketleri kullanabilirsiniz . Koşullu Etiket temel olarak WordPress Döngüsü içinde belirli bir koşulun doğru olup olmadığını kontrol eder ve ardından bu koşula bağlı olarak belirli bir şablonu yükleyebilir veya ekrana belirli bir metin koyabilirsiniz.

Örneğin, yalnızca belirli bir kategoride bulunan bir gönderide ayırt edici bir stil sayfası oluşturmak için kod şöyle görünebilir:

PHP- Kodu

<?php 
if ( is_category'7' ) ) { 
    
get_template_part'single2' ); // '7' kimliğine sahip kategorideki gönderileri arıyorum 
} else { 
    
get_template_part'single1' ); // bunu diğer tüm kategori gönderilerine koy 

?>

Veya bir sorgu kullanarak şöyle görünebilir:

PHP- Kodu

<?php 
$post 
$wp_query->post
if ( 
in_category'7' ) ) { 
    
get_template_part'single2' ); 
} else { 
    
get_template_part'single1'); 

?>

Her iki durumda da, bu örnek kod, görüntülenen belirli gönderinin kategorisine bağlı olarak farklı şablonların kullanılmasına neden olacaktır.

Özel Şablonları Tanımlama

Kendi özel kriterlerinize göre gösterilen ek şablonları tanımlamak için WordPress eklenti sistemini kullanmak mümkündür. Bu gelişmiş özellik, "template_include" eylem kancası kullanılarak gerçekleştirilebilir.

Şablon Dosyaları Dahil

Bir şablona başka bir şablon (başlık, kenar çubuğu, altbilgi dışında, get_header() gibi önceden tanımlanmış dahil edilmiş komutlar ) yüklemek için get_template_part() öğesini kullanabilirsiniz . Bu, bir Temanın kod bölümlerini yeniden kullanmasını kolaylaştırır.

Bir Şablondan Dosyalara Referans Verme

Aynı Tema içindeki diğer dosyalara başvururken, sabit kodlanmış URI'lerden ve dosya yollarından kaçının.

Stil sayfasında kullanılan URI'lerin, stil sayfasına başvuran sayfaya değil, stil sayfasına göre olduğuna dikkat edin. Örneğin, Temanıza bir resim/ dizin eklerseniz, CSS'de yalnızca bu göreli dizini belirtmeniz gerekir, şöyle:

PHP- Kodu

h1 
    
arka plan resmiurl(resimler/arkaplanım.jpg); 

Eklenti API Kancaları

Tema geliştirirken, Temanızın, kullanıcıların yüklemeye karar verebileceği herhangi bir WordPress eklentisiyle iyi çalışabilmesi için ayarlanması gerektiğini unutmayın.

wp_enqueue_scripts

Tema işlevleri dosyasında kullanılır. Harici komut dosyalarını ve stil sayfalarını yüklemek için kullanılır.

wp_head()

Goes <head> içinde, bir temanın elemanı header.php . Örnek eklenti kullanımı: JavaScript kodu ekleyin.

wp_footer()

Goes footer.php sadece kapanış önce, </ body> etiketinin. Örnek eklenti kullanımı: Her şeyden sonra çalışması gereken PHP kodunu altbilginin altına ekleyin. Google Analytics gibi web istatistikleri kodunu eklemek için çok yaygın olarak kullanılır.

wp_meta()

Genellikle bir Tema menüsünün veya kenar çubuğunun <li>Meta</li> bölümüne gider ; sidebar.php şablonu. Örnek eklenti kullanımı: dönen bir reklam veya bir etiket bulutu ekleyin.

comment_form()

Dosyanın kapanış etiketinden ( </div> ) hemen önce yorumlar.php içinde gider . Örnek eklenti kullanımı: bir yorum önizlemesi görüntüleyin.

Gerçek bir kullanım örneği için, varsayılan Tema şablonlarında bulunan bu eklenti kancalarını bulacaksınız.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (19 Haziran 2021 Saat 00:30 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 19 Haziran 2021, 00:37   #2
Standart

emegine saglik paylasim icinde ayrica tsk ler

________________

No MoRe DramA
 
Alt 19 Haziran 2021, 01:11   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

Wordpress Tema Geliştirmeleri
 
Alt 19 Haziran 2021, 15:02   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emegine saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 19 Haziran 2021, 21:54   #5
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , emeğinize sağlık yine faydalı bir paylaşım olmuş.

________________

~ E & B ~
 
Alt 19 Eylül 2021, 01:03   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:36.