IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2020, 10:43   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart WordPress Site Hızlandırma Eklentileri

WordPress Site Hızlandırma Eklentileri



WordPress site hızlandırma eklentileri, sitelerin daha hızlı bir şekilde açılması ve kullanımlarında kolaylık sağlaması açısından önemli bir konumda yer alır. Web siteleri hızlı bir şekilde yüklenmesi kullanıcıların o siteye olan ilgisini daha çok artırır. Pek çok kullanıcı ziyaret ettiği sitenin kısa bir zaman içerisinde yüklenmesini ve bu şekilde aradığı bilgiye ulaşmayı amaçlar. Ancak web sitelerinin oldukça düşük bir hızla yüklenmesi, ziyaretçi potansiyelinin düşüş göstermesine neden olur.


Web sitelerinin hızını artırmak ve ziyaretçilere kullanım kolaylığı sağlamak için çeşitli WordPress eklentileri bulunur. Bu eklentiler sayesinde başta yüklenme süresini kısaltmak ve sitenin genel içeriğinde ziyaretçilere daha basit ve kolay kullanım sunmak mümkündür. Şimdi, WordPress site hızlandırma eklentileri nelerdir? Daha yakından inceleyelim.
WordPress Site Hızlandırma Eklentileri Nelerdir?
WordPress site hızlandırma eklentilerini kendi içerisinde iki farklı kategoriye ayırmak mümkBunlar cache eklentileri ve diğer eklentiler olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle sizlere öncelikle web sitelerinin yavaş açılma ya da yüklenme sorununa çözüm getiren cache eklentilerinden bahsetmek istiyoruz.


* W3 Total Cache

W3 Total Cache site hızlandırma eklentisi, web sitelerinin hızlı bir şekilde yüklenmesinde oldukça etkili bir performans ortaya koyar. Minimal bir yapıda olmasının yanında oldukça kolay bir şekilde yapılandırılabilen bu eklenti, aynı zamanda pek çok popüler web sitesi tarafından kullanılan eklentiler arasında yer alır.Diğer yandan W3 Total Cache eklentisi, öncelikle sunucunun performansını artırır ve sitedeki her alanı önbellek içerisine alarak sitenin daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlar. Bunun yanında web sitelerinde bulunan temaların indirme sürelerini en aza indirger ve aynı zamanda CDN entegrasyonu sayesinde web sitelerini önemli ölçüde hızlandırır. Ayrıca bu eklenti ile kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artırmak da mümkün olur.


* Hyper Cache

WordPress için yazılan yeni bir site hızlandırma eklentilerinden olan Hyper Cache, genel olarak düşük kaynak imkanı sunan hosting paketlerindeki web siteleri tarafından tercih edilir. Bunun yanında Hyper Cache eklentisi, Microsoft IIS tabanlı barındırmalarda dahi çalışabilmektedir.


* Wp Fastest Cache

WP Fastest Cache, web sitelerinde HTML kodlarının yaklaşık olarak yüzde 80 oranında sıkıştırılmasını sağlar. Böylece web sitelerinde bulunan sayfaların daha hızlı açılmasına olanak tanır. Son yıllarda arama motorlarının site hızlarını bir kriter olarak gördüğü düşünülürse bu eklenti sayesinde web sitelerinin açılış hızlarına olumlu etkiler sunmak mümkündür.

* WP Optimize

WP Optimize ile WordPress altyapılı web sitenizin veritabanını detaylı bir şekilde temizleyebilir ve aynı zamanda manuel sorgu yapmaya gerek kalmadan optimize etmeniz mümkün olur.

Ayrıca tek bir tıklama ile;
Post revizyonları

Onaylanmamış yorumları

Spam yorumları

Veritabanı tabloları

kolayca silinebilir. Bu konuda oldukça hızlı bir işlem süreci ortaya koyar ve aynı zamanda web sitesi yöneticilerine kolaylık sağlar.

* Clean Options

WordPress altyapılı web sitelerinde genel olarak eklentileri kurmak, kaldırmak ya da kullanmak “wp_options” tablosunun şişmesine neden olur. Bunun yanında bazı temalarda bu tablo ayarların içinde bulunduğu verilerin depolanması için kullanılır. Ancak eklenti ya da temanın kaldırılması sonucunda kayıtların tamamı silinmez. Bunun ardından ise tablolar büyümeye ve giderek daha ağır bir hale gelmeye başlar. Tabi bu durum aynı zamanda web sitelerinin daha yavaş yüklenmesine neden olur.

Clean Options site hızlandırma eklentisi ise web sitelerinde bulunan ve yukarıda belirtmiş olduğumuz durumlar nedeniyle şişen “wp_options” tablosunun yönetilmesine imkan tanır. Bunların yanı sıra web sitelerinin çalışması için gerekli olan pek çok verinin herhangi bir şekilde silinmemesi adına birçok farklı güvenlik özelliği içerdiğini de söylemek mümkündür.


* Wp Super Ninify

WP Super Minify eklentisi ile sayfa yüklenmelerinin hızlarını artırmak için satır içi olarak adlandırılan JavaScript ve CSS dosyaları bir araya getirilir. Ayrıca eklenti ile bu dosyalar hem küçültülür hem de önbelleğe alınır. Oldukça hafif bir eklenti olduğunu da belirtmek doğru olur.

* TinyPNG

TinyPNG eklentisi ile web sitesine yeni yüklenen resimler otomatik olarak optimize edilir ve bunun yanında daha önceden yüklenmiş olan resimleri de tek tek optimize etmek mümkün olur. Resimlerin maksimum genişlik ya da yükseklik ayarları bu eklenti ile kolayca yapılabilir. Bunun ardından ise görsel boyutlarının küçültülmesi sonucunda web siteleri daha hızlı bir şekilde açılır.

Sonuç

SonuçWeb sitelerinin hızlı ve kolay bir şekilde açılması adına hem cache hem de diğer site hızlandırma eklentileri pek çok açıdan önemli faydalar sağlar. Cache eklentileri ile site kodlarını ve sayfalarını önbelleğe almak mümkün olurken, diğer site hızlandırma eklentileriyle de web sitelerinde bulunan görselleri belirli boyutlara küçültmek ve bu şekilde siteleri hızlandırmak mümkün olur. Ancak eklenti kurulumu için en uygun eklentiyi tercih etmek ve bunun yanında kullanılan tema için en doğru eklentiyi kullanmak her zaman için önem arz eder.



Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

~ E & B ~

Konu ExCaLuBuR tarafından (11 Mart 2023 Saat 22:08 ) değiştirilmiştir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:45.