IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By tugbu
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By GuNeS


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2020, 03:14   #1
Standart Wordpress Nedir | Wordpress ile neler yapılabilir

WordPress en kısa açıklama ile , detaylı kod bilgisi gerektirmeyen hazır eklentiler ve temalar ile internet ortamında ilgi alanlarınız üzerine yayınlar , makaleler yayınlayabileceğiniz , sohbet , online satış , haber , sağlık ve daha bir çok alanda web siteleri oluşturabileceğiniz hazır kurulum bir scripttir.

Hosting firmalarınızın size sunduğu özelliklere göre çok kolay bir şekilde cpanel üzerinden hazır oto kurulum yapabilirsiniz. WordPress manuel olarak gayet kolay ve hızlı kurulabilen bir sistemdir.

Wordpress Nedir | Wordpress ile neler yapılabilir

Yazıyı sizinle paylaşan biri olarak dört dörtlük detaylı bir wordpress açıklaması kendi adıma olmadığını düşünüyorum. İlgilendikçe kendinizi geliştirebileceğiniz dünya genelinde çokca kullanılan bir sistemdir.

Eklentileri sayesinde google üzerinde sitelerinizi siralamaya sokma adına sizi yönlendirecek ve etkili olacak eklentileri , temaların sayfa yapıcı özellekleri ile birleşmesi ile kendi görsel ve site detaylarınızı belirleye bilme , istatistiklerinizi kırık bağlantılarınızı takip edebilmekten tutun da Kalıcı bağlantı yapısı ile dilediğiniz düzende bağlantı görünümüzü ayarlamaya kadar bir çok özelliği mevcuttur.

Kimseye ihtiyaç duymadan wordpress ile site kurabilirsiniz


İnternet üzerinde kişisel ve ticari amaçla ile site kurmak için , sohbet veya forum sitesi oluşturmak için veya bilgi paylaşımında bulunmak için kurulum ve anlatım yollarını izleyerek okuyarak kolaylıkla bir siteye sahip olmanız mümkündür. Kimseye ihtiyaç duymazsınız , herhangi birine muhtaç kalmazsınız. İşinizi daha profesyonel bir platforma taşıma düşüncesinde iseniz ve hiç bir pratiğiniz bulunmuyorsa o konuda da sizlere profesyonel destek verecek bir çok site ve şirkette mevcuttur.

WordPress Tema

Wordpress temaları sayesinde kurmak istediğiniz sitelerinize görsellik ve çalışma şeklinize uygun işlevsellikler ekleyebilirsiniz. Güzel haber sayısı belirsiz bir sürü ücretsiz wordpress teması ve bir o kadar da çok kaliteli ücretli temalar mevcuttur.

Wordpress Nedir | Wordpress ile neler yapılabilir

Size o kadar fazla seçenek sağlar ki tema seçimi olayına girdiğiniz de kararlı olmanızı tavsiye ederim seçenekler içerisinde kaybolmanız mümkün..

Yine Wordpress kurulumun da olduğu gibi , Wp Temaları içinde özel olarak isteğe bağlı tema yazarları mevcuttur. Dilediğiniz tarz ve düzende ücretli olarak sitenize özel benzersiz bir wordpress temasına sahip olmanız da imkansız bir durum değil.

İşi ilerletip , gerekli araştırma ve sabır ile sıfırdan sizler bile wordpress teması üretebilirsiniz. Bu konuda da gerekli kolaylar ve anlatımlar mevcuttur.

Kullanacağınız temaların bir çoğu muhtemelen admin panelli olacaktır ve çok kolay hazır ayarlar menüsü ve tema düzeni seçenekleri ile logo , banner , renk değişimi , yapışkan menü , sol sağ sidebar ayarı , head , header ve footer düzenleri , google analitic ve webmaster tools doğrulama kodları vb gibi bir çok hazır tıkla çalıştır ve seç ayarla seçenekleri mevcuttur.

Wordpress admin panelinden görünüm menüsünü kullanarak tema düzenleme , tema seçme değiştirme ve özelleştirme gib ayarlarda sizlerin işinizi kolaylaştıracaktır.

Seçtiğiniz temanız sayesinde yazı sayfaları , iletişim sayfaları düzen ve ayarlar sayfa yapıcı eklentileri sayesinde veya yukarıda bahsettiğimiz tema options admin paneli sayesinde ayarlanabilmektedir.

Seçtiğiniz temalara göre her tema kendi içinde ayarlar olarakda farklılık göstere bilir , lakin bir iki tema denemiş biri iseniz temel mantığı ve nasıl ayarlamanız gerekdiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz bu yüzden de Wordpress en çok tercih edilen sistemlerin başında geliyor olabilir. Sürekli güncellenen ve güncelleri bit clik ile yapılan harika bir sistemdir.

Wordpress Eklentileri


Kendi adıma wordpress i beni cazip kılan en iyi özelliği. Aklınıza gelebilcek yada hiç düşünmediğiniz sitenize google sıralamasından , google uyumluluğuna , ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek ve sitenizde uzun süreli keyifle gezinmesini sağlayabilecek çok çeşitli eklentiler mevcuttur. Bu eklentileri kurmanız için kod bilmenize sıfırdan yazılım değişkenlikleri ile ilgilenmenize gerek yoktur.

Wordpress Nedir | Wordpress ile neler yapılabilir

Hiç bilmiyorum ben diyen biri dahi kolayca bu sisteme kendini adapte edebilir. Uğraşması ve pratik kazanması ile keyifle kendini bu konu üzerinde geliştirebilir ve istediği siteyi en iyi şekilde oraya çıkabilir.

Bu eklentiler sayesinde ücretli ücretsiz üyelik sistemi , İletişim formları , Online satış sanal mağaza , SSL Site güvenliği , Google Webmaster Araçları , Seo ayarları için geliştirilmiş ve güncel eklentiler ile blog, forum ve web siteleri kurabilirsiniz.

Etkinlik takvimi , randevu sistemi , Listeleme ve Arama eklentileri , Yedekleme ve Sql eklentileri , hazır site taşıma eklentileri gibi yazımıza dahil etmediğimiz bir çok eklenti mevcuttur.

Wordpress Sayfalarınızı tamamen mobil uyumlu hale getirebilen , sayfa hızlarınızı arttırmanıza yarayan , resimlerinize optimize ve otomatik alt etiketler ekleyen bilen eklentiler de sizler için çok faydalı olacaktır.

Haber bülten abonelikleri , dilediğiniz kişileri abone , üye , yazar , yönetici gibi kolayca ayarlayabilme ve toplu mail atma gibi trafiğinizi arttıracak bir çok seçenek de bu eklentiler ve ayarlar ile rahatça yapılabilir.

Site içeriklerinizi kolayca sosyal medya ile entegre edebileceğiniz , sosyal paylaşımlarda bulunabileceğiniz hazır butonlar ile , çıktı almanızı sağlayacak yada pdf. vb dosya seşilleri ile içeriğinizi indirtmenizi sağlayacak eklentiler de mevcuttur.

Bir de görsel olarak çok işinize yarayacak resim galeri eklentileri , sayfa form şekilleri , silder vb eklentiler ile ana sayfanızın üst bölümünde çok işinize yarayacak eklentilerde wordpress de sizleri bekliyor olacak.
 
Alt 27 Haziran 2020, 22:46   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

________________

~ E & B ~
 
Alt 20 Ekim 2020, 11:33   #3
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 20 Ekim 2020, 11:35   #4
Hacker Tugbu
tugbu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Forumda en faydalı bilgileri sen yazıyosun zira boş yapıyorüz biz ajsj

________________

 
Alt 20 Ekim 2020, 12:51   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık ;ççk

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 21 Ekim 2020, 07:15   #6
Standart

Emeğine sağlık.

________________

Wordpress Nedir | Wordpress ile neler yapılabilir
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:40.