IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By ArAnAnAdAm


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2020, 01:38   #1
Standart Wordpress Seo Uyumlu Makale Yazmak

Merhabalar , ilgilenen olursa belki yardımı olur düşüncesi ile sizlere seo uyumlu sohbet makalesi yazma adına biraz ayrıntılı bir açıklama yapmaya çalışacağım .

Öncelikle aşağıdaki bilgileri wordpress kullanıcıları bilirler yoast seo eklentisinin önerilerinden yola çıkarak verdiğimi bilmenizi isterim .

Yoast seo sohbet makalenizi yazmaya başladığınız da sizi yazım kuralları ile daha düzgün ve seo uyumlu makale yazmaya yönlendiriyor.


Öncelikle yazımızın içeriği ile alakalı bir başlık seçmekle yola çıkmalıyız. Yazı başlığımız minumum 3 maximum 5 kelimeden oluşursa çok iyi olur.

Örnek olarak başlığımız ; Sohbet alemi mobil sohbet sitesi

Şimdi başlık bu , başlığın içini doldurmaya başlayacağız ilk yazacağımız paragrafta yazı başlığımızın geçmesine dikkat etmeliyiz. İlk cümlenizin içinde kullanmalısınız örnekle ;

İlk paragrafınız : Merhaba, sohbet alemi mobil sohbet sitesi sizlere ücretsiz bedava sohbet hizmeti sunmaktadır. Sizlerin daha rahat ve kolay muhabbet etmesi adına mobil sohbet applet girişlerimiz kolay ve kullanışlı arayüze sahiptir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gördüğünüz üzre il paragrafta ilk cümle içinde başlığımız da ki yazıyı kullandık .

Seo uyumlu Sohbet makalesi yazarken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise cümle başından sonuna noktalama yaptığınız alana kadar olan kısım da 20 kelimeden fazla kullanmamanız.

Bu kurallara dikkat ettiğimize göre şimdi yazımızda olması gereken diğer özelliklere örnek verelim ..

İç link ve dış link

İç linke ornek olarak ; sohbet makaleleriniz arasından metne uygun bir yazınızı verebilirsiniz. Bizim yazı başlığımız sohbet alemi mobil sohbet sitesi olduğu için iç link verirken link vereceğimiz kelimenin "mobil sohbet sitesi" "sohbet alemi" gibi kelimeler olmaması gerekiyor. Bu kendi yazınız için de sizi kendinizle rekabete sokar.

Hemen 2. paragrafımıza örnek yazıp bir iç link verelim ;
----------------------------------------------------------------------------------------

IRC Sohbet sunucularımız da #sohbet , #chat ve #oyun odalarımız mevcuttur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][ linkinden mirc script indirerek irc sohbet ağlarımıza bağlanabilirsiniz.

Yukarı da görmüş olduğunuz üzere mirc indir kelimesine link atadık. Ben öylesine bir link girdim siz burada mirc indir , mirc script , mirc sohbet gibi daha önceden yazmış olduğunuz bir yazınızın linkini verip iç link ekleyebilirsiniz.

( mirc indire bağlı kalmanıza gerek yok daha net anlatmak adına daha önce yazdığınız herhangi bir makalenin uyduğu bir anahtar kelimeye veya cümleye link verebilirsiniz.)

Bir adet de dış link verelim ; iç linki bir makalede 2 / 3 kez verebilirsiniz lakin dış linki bir kezden fazla vermeyin derim naçizane. Dış linki de gine konunuzla alakalı bir metine vermenizde fayda var örnek olarak üçüncü bir paragrafa başlayalım ;

Mobil sohbet uygulamaları ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]arasında en çok kullanılan AndroIRC programını buradan indirebilirsiniz. Kesintisiz sohbet imkanı ile mIRC komutlarına benzer kolaylık sağlayacak androirc ile bedava chat yapma imkanınız olsun.

****************************
bu paragrafta ben dış linki mobil sohbet programları cümlesine verdim. Link olarak oraya direk androirc sohbet programının downloand adresini ekleyebilirsiniz. Site dışından bir link eklemiş olacaksınız.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Birde odak kelime özelliğimiz var. Buna da çok dikkat etmeliyiz.

Odak kelimemiz yazı başlığımızdan seçilmelidir. Biz bu örnekteki yazımıza mobil sohbet sitesi kelimesini odak kelime olarak belirleyelim. Hem başlıkta hem ilk paragrafta bu kelimemiz mevcut.

Odak kelime de dikkat etmemiz gereken bir diğer husus da 300 kelimelik makaleniz içerisin de 2-3 kezden fazla tekrarlanmaması gerekliliğidir.

Bir diğer dikkat edeceğimiz husus ise resim . Makalemize en az bir tane resim eklemeliyiz ve resmimizin alt etiketi olmalı. Bu etiket yazı başlığınız ve odak kelimeniz le aynı olarak belirlenmelidir.

örnek verecek olursak ;

Wordpress Seo Uyumlu Makale Yazmak
Mobil sohbet sitesi

Resim alt yazısı eklemek için , yazı ekleme sayfanızda bu resme tıkladığınız da sağ menüde çıkan Alt metin (Alternatif metin) kutucuğunu kullana bilir yada direk resmi hostunuza yüklerken gine sağ taraftaki alternatif yazıları doldurabilirsiniz. Resimleri direk link olarak başka yerden çok çekmemeye çalışınız.

Yoast Seo kullanıyorsanız mutlaka yazınızın en altındaki Seo başlığında bulunan kod parçacığını düzenle kısmından kısa isim ve meta açıklaması alanlarını doldurunuz.Sizi yönlendirecektir.

Google arama motorunda sayfanızın ve makalenizin nasıl görüneceğini ve makalenizin özet yazınızı belirlemenize yarar.

Çok gözümden kaçan bir kısım olduğunu sanmıyorum lakin bu kurallara göre yazılarınızı yazarsanız seo için önemli olan mantığa uymuş olacaksınız. Tek başına yeterli olmayacaktır tabii ki makale yazmak bu kurallara uymak . Sosyal medya platformların da sitenizi tanıtmalı ve yazılarınızı bu alanlarda paylaşmalısınız.

Bu yazının birilerine fayda sağladığını umarak biraz alelade bir paylaşımda bulunuyorum daha kapsamlı bir yazıyı da duruma göre hazırlayıp yine bu platformda paylaşırız.

Umarım birilerinin işine yarar. Saygılarımla.
 
Alt 25 Nisan 2020, 01:40   #2
Standart

Emeğine Sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;)

________________

Sözüm '' Şiir'Lerin '' MükemmeLidir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:25.